Prinses Beatrix afgeknapt op Jochem van Gelder

Geplaatst op Tue 22 May 2018 om 10:06

Prinses Beatrix heeft in haar tijd als koningin een keer ontmoeting gehad met tv-presentator Jochem van Gelder. Ze is toen vies op hem afgeknapt. Dat vertelt hij zelf in gesprek met Veronica Magazine. Van Gelder sprak in 2004 met de koningin na een door hem aan elkaar gepraat concert van de Jostiband. “Die kent mij echt niet, dacht ik nog, maar ik vergiste me. Ze vertelde me dat ze mijn programma Praatjesmakers ontzettend leuk vond en er graag naar keek“, vertelt hij.

Beatrix zei het volgende tegen Van Gelder: “Wat ik zo goed aan u vind, is dat u de kinderen altijd laat uitspreken. Dat gebeurt bijna niet meer op de hedendaagse tv.

Van Gelder kreeg er vertrouwen van. “Ik begon zelf ook vragen te stellen, wat eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. Ik vroeg haar waar ze nog meer naar keek. Ze antwoordde dat ze hield van mooie documentaires en programma’s op de BBC. Opnieuw omdat ze daarin mensen wel lieten uitspreken.

Na drie minuten ging het mis toen Van Gelder een verzoek deed: “Mag ik u nog iets vragen? Het is misschien raar, maar zou ik een handtekening mogen voor mijn kinderen?

Daar zat de koningin niet op te wachten. “Helaas bleek dit voor Bea één afslag te ver. Haar gezicht verstrakte. Stilte. Ze keek me aan met een vernietigende blik en het gesprek was meteen afgelopen. De persoon die de ontmoetingen begeleidde, duwde me door en ik werd afgevoerd.

Op dat moment stond ik er écht niet bij stil dat het not done is om een handtekening aan de koningin te vragen. Het is een kleine moeite voor haar, dacht ik.”

Het hele interview met Jochem van Gelder leest u in de Veronica Magazine van deze week.

Foto: SBS/Elvin
23 Reacties op “Prinses Beatrix afgeknapt op Jochem van Gelder”


 1. Ookdatnog

  EN NU SPEELT JOCHEM ZELF IN DE JOSTIBAND..🎹

 2. Henkie983425

  Zozo Bea zwart maken met een verhaaltje uit 2004. Typisch Lowlife Joggum

 3. André

  Een verhaal vertellen, waarin jezelf uitblinkt in domheid. Toppie, Jochem!

 4. Enzo Voort

  Even voor de goed orde; wie is er niet op Jochem afgeknapt?

 5. Lodewijk

  Tjonge tjonge wat is die man verschrikkelijk dom zeg.

 6. Wollter

  Wat een hoogmoed van die Beatrix!

 7. 3hoek

  Alle (negatieve) reacties over Jochem tot nu toe: wat een losers zijn jullie om Jochem uit te maken voor van alles en nog wat en het voor prinses Beatrix op te nemen!

  Want waarom zou Jochem géén handtekening mogen vragen aan Beatrix? Waarom voelt Trix zich “te goed” voor ‘t geven van een handtekening? Omdat zij (toen) toevallig Koningin was? “Koningin” is ook maar een titel die wij ─ dom volk als we zijn ─ ooit aan haar en haar voorgangsters hebben gegeven!

  Dus nee hoor Jochem, jij hebt helemaal niks verkeerds gedaan, die Beatrix moet zich gewoon niet zo arrogant opstellen als er “gewone” dingen aan haar gevraagd word door gewone burgers, want dat is Jochem ook gewoon ondanks dat ‘ie BN’er is (maar dat geldt voor alle BN’ers).

  Dat hele Koninklijk Huis moeten we maar eens afschaffen ─ het kost ons klauwen vol geld en dankzij de politiek hoeven ze niet of nauwelijks belastinggeld te betalen, belachelijk gewoon!!!

 8. Paul.

  Zat vroeger bij Jochem in de klas.
  De meisjes noemden hem Jogert van Gelder.
  Weet nu nog niet waarom.

 9. Baslag

  @3hoek, Je vraagt niet een handtekening aan een staatshoofd! (president of Koning of Koningin) De handtekening van een staatshoofd wordt gezet onder wetten en officieele documenten. Je hebt hier niet te maken met een filmster. Dus zij had hierin groot gelijk. Een handtekening van Trump vragen doe je ook niet!

  P.s. een presidentschap is duurder en het koningshuis levert (economisch) meer op dan dat het kost. Dus lekker zo laten.

 10. SOLANGE

  Whaaaaaaaaaa lachen die Jochem is grappig…

 11. SBSLover

  Voorlopig betalen wij die poppenkast, dus als die kerel een handtekening wil is dat niet zo gek.

 12. 3hoek

  @Baslag, ga toch fietsen!

  Dan maak je als handtekening een krabbel die iets (of helemaal) afwijkt van je “echte” handtekening!

  Diegene die om een handtekening vraagt wil gewoon iets persoonlijks met pen geschreven hebben, of dat nou een echte handtekening is of iets anders. En een handtekening of persoonlijke krabbel moet je gewoon aan iedere boerelul kunnen vragen waarin je geïnteresseerd bent of waarvan je fan of bewondering voor hebt.

  En tuurlijk, het is aan die boerelul of hij die handtekening/krabbel wilt geven, maar doe niet uit de hoogte omdat je toevallig een bijzondere titel draagt of omdat je door het volk een bepaalde status is gegeven, want dan ben je in mijn ogen arrogant!

  En over dat geld: verdient Rutte niet iets van 179.000 euro per jaar? De kosten van het Koninklijk Huis zijn vele malen meer/hoger, dus een presidentschap is goedkoper lijkt mij. En dat het KH economisch meer oplevert dan dat ‘t kost, moet je mij even uitleggen want ik betwijfel ‘t…

 13. Momo

  @Baslag

  Hoe duur is het presidentschap in landen als Ierland, Portugal, Oostenrijk, Finland, Tsjechië, Kroatië, enz? Als het zo duur is, waarom kiest de meerderheid van Europa dan voor dat systeem? Waarom zou een presidentschap in Nederland meer kosten dan een koningshuis?

 14. Mark

  Ze dacht natuurlijk: da’s er één van de Josti Band.

 15. Klit Naaistra (wallenwerkster)

  Ik zou voor Jochem een hoger tarief rekenen.

 16. Mijn grote voorbeeld

  De Jostiband wordt gevormd door mensen met een beperking. Ze zjn echter niet minderwaardig. Dus iemand uitmaken voor een lid van de Jostiband is denigrerend en op het racistische af.

 17. aammehoela

  Het koningshuis in Nederland is minimaal 6 keer goedkoper als de Franse president. Iedere keer weer verkiezingen, uitkeringen aan de oud-president, verbouwingen, nieuw interieur etc. etc. Alles bij elkaar valt het wel mee met het koningshuis. En bovendien leveren al die buitenlandse reizen heel veel op aan contracten. Meer dan met een president.

 18. Otto Groeneveld

  @aammehoela je lult uit je nek. Klopt geen moer van wat je zegt. Koninghuis is helemaal niet goedkoper je lult echt uit je nek man. En die buitenlandse reizen leveren geen moer op dat is ook een grote fabel. We doen al via Hanzeverbond zaken met heel Europa vanaf 1400. Echt dom gezeik van de bovenste plank.

 19. Momo

  @aammehoela

  Als=dan.

  Waarom zou het presidentschap in Nederland net zo veel moeten kosten als in Frankrijk? En je meent serieus dat Frankrijk, Duitsland en alle andere landen met presidenten veel minder internationale contracten hebben dan Nederland???

 20. Baslag

  En toch zijn er dingen die je gewoon niet doet. Omgangvormen zijn dit! Heb je ooit ergens op de wereld gezien dat er handtekingen aan presidenten of koningen of ander hoogwaardigheidsbekleders wordt gevraagd?

  Een MP is iets total anders dan een president. Een president staat boven een MP. denk daarbij elke 4 jaar complete nieuwe president met het hele gevolg. De ex-presidenten moeten allemaal bewaakt worden incluis gezinsleden. PLus de uitkeringen. Hier wordt alleen het koningshuis betaald, dat is iets anders dan de Koninklijke Familie.

  De buitenlandse reizen leveren enorm veel op wereld wijd. Wij handleen intussen wereldwijd en niet allen in het Hanzeverbod. Het gata bij de wereld handel ook niet alleen om wat je al hebt maar meer hoe je je handel kan uitbereiden.

  kortom als iets goed werkt waarom dan veranderen…

 21. RaymondVL

  @ Mijn grote voorbeeld: “Dus iemand uitmaken voor een lid van de Jostiband is denigrerend en op het racistische af.” Denigrerend ja! Maar de Jostiband is toch echt geen ras!!!! Enne… veel leden van de Jostiband zijn intelligenter dan Jochem van Gelder.

 22. Momo

  @Baslag

  Ik betwijfel dat Jochem de enige is die dat ooit gedaan heeft.

  In Duitsland, bijvoorbeeld, heeft de president voornamelijk een ceremoniele functie. De kanselier heeft de werkelijke uitvoerende macht. Daar wordt de president trouwens elke 5 jaar gekozen door het parlement. Hooguit de partner en eventuele kinderen hoeven te worden beveiligd, geen broers of zussen of schoonfamilie voor de rest van hun leven. De president is ook de enige in de familie die geld van de staat ontvangt, niet zijn vrouw, moeder en oudste kind, in tegenstelling tot het koningshuis. Willem-Alexander alleen al otvangt dit jaar € 5,6 miljoen, de Duitse president kreeg vorig jaar € 227.000. Maar als Nederland zou overgaan op het presidentschap, zou het helemaal zelf kunnen bedenken wat het inhoudt, iets wat stukken en stukken goedkoper is, bijvoorbeeld.

  Nogmaals, landen met een president zijn niet in staat hun wereldhandel uit te breiden?

  Genoeg schandalen die aantonen dat het systeem niet werkt. Een corrupte president kan tenminste afgezet worden.

 23. Lambert

  Misschien kon ze toen nog niet schrijven. Volgens mij heb ik nog een handtekening van koningin Emma.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.