Arie Boomsma bankdrukt met babypoppen in Koffietijd

Arie ‘ik ben niet ijdel maar bij elk interview poseer ik zonder shirt en het liefst ook zonder broek’ Boomsma ziet kinderen vooral als gewichtjes. Hij demonstreerde maandag in Koffietijd hoe je baby’s kan gebruiken bij bankdrukken, deadlifts en squats. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Boomsma gebruikte bij zijn demonstratie geen levende baby’s, maar babypoppen. Dat was maar goed ook, want één van de babypoppen gooide hij naar een koor dat hem op afstand stond uit te lachen.

Papa’s en mama’s moeten de hele dag door sporten met de baby als het gewichtje, adviseert Boomsma. “Als je iets van de grond pakt, doe dan alsof je squat. Je doet het met een rechte rug en dan door je knieën. Desnoods doe je het nog een paar keer na het oppakken.”

Je kunt je kind ook als kettlebell gebruiken, aldus Boomsma. “Als je op de grond ligt en het kind veilig beet pakt dan kun je ook doen alsof je aan het bankdrukken bent. Of een deadlift met een rechte rug. Dat is voor je onderrug en hamstrings. Als je een kind hebt kun je ook een shoulder press doen.”

Eerder in de uitzending verving Boomsma de stoelen aan de Koffietijd-tafel al door skippyballen, waarna de presentatrices van dienst als een gek op en neer gingen. “Hier kun je op je werk ook om vragen.

Ook legde Boomsma uit hoe hij met de smartphone omgaat. “Ik begin altijd ’s ochtends vroeg. Als ik mijn hele routine in de ochtend gedaan heb, heb ik eerst even een blokje van een half uur tot drie kwartier op mijn telefoon en daarna kies ik momenten door de dag heen. Voordat ik op mijn telefoon ga kijk ik altijd even hoe laat het is, zodat ik weet hoe lang het erop zit. Ik heb ook met mezelf afgesproken dat ik WhatsApp en Instagram enzo altijd staand doe, dus dat ik niet ga zitten. Voordat je het weet ben je een uur verder.

Volkskrant Magazine waarschuwde Boomsma onlangs nog dat hij misschien doorslaat met zijn gedrag. “Ben je niet bang dat je dochter later bij de therapeut op de divan klaagt: mijn vader zag mij vooral als een gewichtje?“, legde de krant hem voor.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen