Philippe Geubels krijgt eigen sitcom op RTL 4

Geplaatst op Tue 15 May 2018 om 17:07

Philippe Geubels krijgt een eigen sitcom op RTL 4. Hij start in juni met de opnames van de serie, waarvoor de zender samenwerkt met het Vlaamse Eén. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. De serie gaat GEUB heten en zal dus zowel in Nederland als in Vlaanderen te zien zijn. De komediant laat weten ‘vereerd, verheugd en doodsbang’ te zijn. RTL-baas Sven Sauvé: “Net als Philippe zijn ook wij vereerd, verheugd en doodsbang nu hij in twee landen tegelijk zijn humor op de mensen afvuurt.”

Sauvé vervolgt: “We kunnen niet overzien wat voor gevolgen dat heeft voor de Lage Landen en ook niet voor het ego van Geub. We wachten het rustig af.

Olivier Goris, de baas van de Vlaamse publieke zender Eén, zegt: “Superblij met deze nieuwe stap in het geweldige avontuur met Philippe Geubels! Tranen van het lachen bij het lezen van de scenario’s, die heb ik al gehad. Ik kan niet wachten tot de kijkers ‘GEUB’ straks in het echt te zien krijgen, in België én Nederland. Als dat maar goed afloopt!

In ‘GEUB’ krijgt Philippe een serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw er vandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt.

Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen en (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te raken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

De opnames van de achtdelige serie starten in juni van dit jaar en het eindresultaat zal in de loop van 2019 te zien zijn. De serie wordt geproduceerd door Woestijnvis, in co-productie met PnP media, het Nederlandse creatieve huis achter de comedian.

Foto: RTL
24 Reacties op “Philippe Geubels krijgt eigen sitcom op RTL 4”


 1. Dennis

  LEUK!!

 2. Martijn

  Ben ook benieuwd!

  De reaguurders hieronder zullen het natuurlijk bij voorbaat alweer helemaal niets vinden…

 3. ano@niem.nl

  Kunnen ze hem svp in belgie houden. Hij is net zo flauw als Urbanus.

 4. echtwaar

  Inderdaad Martijn, voor mij is Philippe Geubels een voorbeeld van een hele enge Belg waarvan ik spontaan kromme tenen van krijg. Brrrr

 5. pip

  Irritante vent terugsturen naar Belgie is de oplossing.

 6. X

  Die man is ook al veel te vaak op tv.

 7. Ron

  Ben benieuwd, dit kan nog wel eens leuk worden.

 8. Robbie

  Belgen op de ned tv is geen probleem. Maar deze man kan je totaal niet verstaan.

 9. Jeroen

  Steeds vaker samenwerking met de Vlamingen. Moedig ik alleen maar aan. We kijken veel Vlaamse tv van VTM en Vier en is oprecht leuk.

 10. Fedor

  Tja, dubbel. Aan de ene kant blij dat er eindelijk weer eens een comedy van eigen bodem gemaakt wordt, dat werd weer eens tijd, zeg. Ook samenwerkingen met de zuiderburen is een goede zaak, die, zoals Jeroen ook zegt, aangemoedigd moet worden. Aan de andere kant … Philippe Geubels.

  PS. Dringend verzoek aan RTL. Geef de kijker zelf de keuze om met of zonder ondertitels te kijken. Ik word horendol van die teksten in beeld terwijl de gemiddelde Belg perfect te verstaan is, ook voor een Drent als ik. We hebben niet allemaal oren die alleen maar ‘Randstads’ verstaan.

 11. Fedor

  Eigenlijk moet dat zijn: willen verstaan.

 12. Vrede

  Wat is er met Marc de Hond aan de hand bij RTL Boulevard? Lijkt wel of die een nachtje heeft overgeslagen.

 13. Herman

  Shitcom.
  Flop.

 14. Alex

  Die ga ik dan op Één kijken, is het reclamevrij en niet ondertiteld :)

 15. Thom

  Fijn! Hopelijk net zo mooi gemaakt als ‘Taboe’…

 16. Tommy Nokker

  In de loop van 2019 (pas) op tv, duurt dus nog even.

 17. Rogier

  Flop nr…….

 18. Beppie

  Oh god! nog een reden om niet naar rtl te kijken.

 19. jaja

  Alleen al die irritante stem…….

 20. anoniem

  Rtl en Nederlandse comedie, iedereen is gek op Jack staat mij nog te vers in het geheugen! Wordt niks.

 21. Joop55

  Het geeft al aan hoe triest het met onze Luxemburgers gesteld is dat je (kuch) talenten van onze zuiderburen hiernaar toe moet halen om je zender op te peppen.

 22. Fedor

  @Joop55

  Hou toch op. Misschien heb je het niet door, maar álle Nederlandse zenders worden al jaren overspoeld met Amerikaanse meuk. En dan klagen over Belgische invloed. Wat een gotspe.

 23. Peter

  Ten eerst is RTL 4 al lang geen Luxemburgse zender meer en ze zenden ook Nederlandse meuk uit op RTL zoals Geer en Goor en Phillip Geubels is een Vlaming.

 24. Japio

  Laat hem maar los op de gitzwarte Nederlandse kijker. Als ik alleen dat hoofd zie, moet ik al lachen dus het komt beslist goed met de serie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.