AT5: ‘Bijna hele Nieuwsuur-team komt van ons’

Geplaatst op Tue 15 May 2018 om 15:15

De Amsterdamse zender AT5 wijst erop dat bijna het hele nieuw presentatieteam van het NPO 2-programma Nieuwsuur bestaat uit mensen die hun carrière zijn begonnen bij AT5. ‘Jeroen Wollaars maakt trio oud-AT5’ers bij Nieuwsuur compleet’, kopt het. Nieuwsuur maakte maandag bekend dat Jeroen Wollaars de opvolger wordt van Twan Huys. Hij zal vanaf 1 september samen met Mariëlle Tweebeeke, een andere oud-AT5’er, het vaste presentatieduo vormen van Nieuwsuur.

Wollaars begon zijn carrière in 2002 bij AT5 als redacteur, verslaggever, presentator en eindredacteur. In 2007 vertrok hij naar de NOS om als verslaggever aan de slag te gaan, in 2015 volgde zijn overstap naar Berlijn waar hij correspondent werd.

Maar daar blijft het niet bij, aldus AT5. “Bij Nieuwsuur komt hij nog een oud-AT5’er tegen, Saida Maggé. Zij begint deze zomer samen met Eelco Bosch van Rosenthal als inval-presentator bij het actualiteitenprogramma.

Eelco Bosch van Rosenthal had geen opstapje van AT5 nodig. Hij is lid van het Nederlands adellijk geslacht Van Rosenthal.

Foto: AT5
18 Reacties op “AT5: ‘Bijna hele Nieuwsuur-team komt van ons’”


 1. Henk

  Klopt.

 2. Henkie983425

  Wat willen ze nu hebben? Een sticker of een ballon?

 3. A.Zijn

  Alsof Eelco de baan te danken heeft aan zijn adellijke titel.

  Wie van de redactie van MC kan onderstaande referenties overleggen??

  Eelco Alexander Bosch ridder van Rosenthal (Bunschoten, 22 juni 1976) is een Nederlandse televisiejournalist. Hij was leerling aan het Praedinius Gymnasium en studeerde amerikanistiek in Groningen. Hij werkt als verslaggever en presentator bij Nieuwsuur en schrijft geregeld voor diverse media.

  Vanaf de zomer van 2007 werkte hij in Washington als correspondent voor de NOS. Hij was daar de opvolger van Wouter Kurpershoek. De presidentsverkiezingen in november 2012 waren zijn laatste klus in de VS, daarna werd hij verslaggever in Nederland en nam Wouter Zwart zijn plaats in de VS in. Samen met Waldemar Torenstra presenteerde hij in 2014 de tv-serie Het Koninkrijk.

 4. Petra

  Zo zie je maar hoe belangrijk een regionale / lokale zender is. Broeinest voor talent.

 5. Appelsap

  Zo zie je maar dat die Amsterdamse kliek altijd om elkaar heen blijft draaien

 6. StefanV

  Ik snap best dat AT5 als lokale zender trots is op hun kweekvijver-rol. Tegelijk is de samenstelling van het Nieuwsuur-team veelzeggend voor de Rand-centrische blik op de wereld.

  Omroepen geven hoog op over diversiteit, maar regionale spreiding is daarbij nooit een relevant aspect….

 7. Jamai

  Hoofdstedelijke borstklopperij. Niemand buiten A’dam vindt dit relevant.

 8. Vincent van Engel

  Hahaha gezien het enorme wegkijken en bizarre subjectieve berichtgeving kan het wel kloppen.
  Wat is dat verschrikkelijk slecht. Ga toch verhuizen naar een zandbak o.i.d.

 9. Ron

  AT5 die anno 2018 nog steeds in belabberende analoge TV kwaliteit uitzend. Niet echt een visitekaartje voor de hoofdstad.

 10. Rien E

  En dat is te merken ook!

 11. Dirk

  Voor de nieuwsuur-luitjes is A’dam dus de wereld.

  Dat zet te denken mbt de beeldvorming, aangezien objectiviteit ver te zoeken is bij de NPO. A’dam is geen NL en de rest van NL wil zeker geen A’dam zijn, hoe graag ze het ook willen en/of denken

 12. Herman

  Bij AT5 staan ze volop in de schijnwerpers.
  Reden: alles wordt er 10 maal per dag herhaald.

 13. toxilogic

  Tja er is natuurlijk wel verschil in kwaliteit bij de regionale omroepen ik zie regelmatig West en Rijnmond waarbij de laatste ronduit treurig te noemen is (PvdA inteelt). Dat de NPO kiest voor Amsterdam uber alles is al sinds jaar en dag zo, dat dit geen weerspiegeling oplevert van de Nederlandse maatschapij interessert ze niet, dat dat Amsterdamse kliekje maar onder de voet mag worden gelopen door toeristen.

 14. Otto Groeneveld

  Rijnmond is zo verschrikkelijk triest, als die bolle in Rotterdam die dag en nacht als een narcist met zijn ketting rondloopt, volgens mij slaapt hij er nog mee, de sharia in wil voeren dan staan ze er nog achter, als de subsidie maar blijft stromen. Geldt natuurlijk ook voor West, ook zo triest zooitje, ieder hard en kritisch commentaar over het partijkartel wordt niet geplaatst. Zonde van het geld zulke regio-omroepen en een blamge voor de plaatselijke democratie zulke wegkijkers.

 15. dr phil

  alle maal linkse troep amstr/npo

 16. Momo

  Daarom is dat programma ook zo slecht.

 17. Kaaskijker

  Toxicologic en Otto Groeneveld zijn duidelijk dezelfde persoon. :)

 18. Den Draaiert Joost

  Dus Parool en dat verklaard de eenzijdige berichtgeving en opinie opdringen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.