Milouska Meulens veganist: geen boter, kaas en eieren

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 15:44

Milouska Meulens is een veganistische vrouw. Ze eet geen boter, kaas en eieren en daarom heeft de NPO haar budget gegeven om een documentaire te maken. Dat heeft BNNVARA laten weten. Meulens zoekt in haar documentaire Boter, Kaas noch Eieren uit of haar veganistische lifestyle wel zo goed is en welke invloed het heeft op haar gezondheid. “Voor mij is veganistisch eten een klein offer om de wereld te redden, maar niet als het ten koste gaat van mijn gezondheid.

Ze vervolgt: “Ik durfde het jarenlang niet uit te zoeken. In deze film laat ik de angst varen. Het is tijd om te ontdekken wie gelijk heeft: mensen die beweren dat ik ziek word en eerder doodga, of veganisten die claimen dat ik met dit dieet kerngezond honderd jaar oud kan worden.

Meulens begon twaalf jaar geleden met haar veganisme, na de geboorte van haar dochter. Ze kon het naar eigen zeggen niet over haar hart verkrijgen om een stuk dode koe in haar mooie, pure dochter te stoppen.

Tegenwoordig heeft Meulens een samengesteld gezin met haar man, Jeugdjournaal-presentator Joris Marseille. Zij is veganist, hij is vegetariër, en de kinderen bungelen ertussenin. “Dat betekent dat er over ieder plakje kaas onderhandeld moet worden en hiermee neemt Milouska het risico op een tekort aan vitamine B12.”

De documentaire is op donderdag 31 mei te zien om 21.35 uur op NPO 3.

Foto: BNNVARA
31 Reacties op “Milouska Meulens veganist: geen boter, kaas en eieren”


 1. pepe

  arme kinderen

 2. Zalmneusje

  Pfffff, hou die aanstelleritis toch lekker voor jezelf. Waarom moet dit door de NPO uitgezonden worden voor die anderhalve geitensok en een paardenkop die het wat boeit. Wat me op een idee brengt: lekker een bammetje met paardenrookvlees maken!

 3. mowl

  Sneu voor die kinderen… Laat ze lekker zelf weten of ze een lekker hamburgertje willen.

 4. Curryworst

  NPO3, de vergaarbak van programma’s.
  Overbodige zender waar geen hond naar kijkt. Daar gaat de vlag al uit boven de 100.000 kijkers.
  Is toch de jongerenzender, alsof die geïnteresseerd zijn zijn in een aanstellering vegawij f.
  Overigens is zo vaak aangetoond door de wetenschap dat veganistisch leven ongezond is.
  Uiteindelijk moet je toch aan de pillen om de tekorten te compenseren.

 5. Ookdatnog

  Zeer triest en zielig..!

 6. Ookdatnog

  Ze drinkt wel veel chocolade melk..

 7. Bep

  Dan heb je toch ook geen leven als je zelfs geen boter,kaas en eieren eet?Ik volg de schijf van 5….. ik eet alles wat lekker is.

 8. ycheweiz

  Belastinggeld verspillen aan linkse kerk problemen.

 9. Dendy van wijk

  Ik pak gewoon een snuif,heb ik ook geen eten nodig.

 10. tja

  Ookdatnog Hoe oud ben je?? !2..

 11. Wauter

  Pffffff weer dat gedram over veganisme door de NPO. Schande dat hier belastinggeld aan gespendeerd wordt.

 12. Papegaaitje leef je nog

  Hier hoeft geen programma over gemaakt te worden. Veganisme is ONTZETTEND
  ONGEZOND.

 13. Momo

  Wat een stelletje engerds allemaal.

 14. Japie

  En haar kinderen, kregen die ook geen moedermelk?

 15. Henkie98342

  Schakel jeugdzorg svp. Helpt geen vlikkur maar goed. Meer kan je niet doen

 16. Jopie

  Iedereen heeft meteen een oordeel klaar. Deze mevrouw is in ieder geval in staat om op haar eigen gedrag te reflecteren. Kunnen een aantal op MC nog wat van leren. Wellicht kom je tot de conclusie dat de wereld niet zo zwart wit als je vaak wilt doen geloven. Kijk er allemaal eerst eens naar en kom dan met elkaar in discussie. Ik vind inderdaad iedereen mag vinden wat die wil, maar heb een beetje respect voor elkaar. Probeer jezelf eens in een hokje te plaatsen. We zijn tenslotte allemaal mensen met allemaal eigen-aardig-heden.

 17. RaymondVL

  Ik kan veganistisch schijten en van de drollen worstjes draaien. Krijg ik nu ook een bak geld van de NPO?

 18. André

  Veganistisch of niet, lekker belangrijk. Wat wel eng is dat deze mevrouw dan weer een relatie heeft met iemand die bij de NPO werkt. Alle lekker dicht bij huis, bijna televisie-inteelt. Waarom zien we niet hoe een veganist overleeft in Friesland of in Limburg? Nee, de NPO gaat pas de provincie in als het een soort van aapjes kijken televisie is. Je had toch mogen verwachten dat die Gooise matras anno 2018 versleten zou zijn, maar helaas.

 19. Jopie

  En verder spoor ik niet.

 20. E. Zijlstra

  Vraag me af wat de functie van de moderator(en) is als racistische reacties als die van ookdatnog gewoon worden geplaatst.

 21. Peter

  Nog zo’n racismejankerd terwijl er niks racisme te ontsekken valt.

 22. Peter

  Veganistisch, is wel te zien die waait zo om en fan breekt ze in stukken zo fragiel.

 23. Peter

  Je kinderen dat vegageleuter opdringen is kindermishandeling. Van vlees en melk en eieren wordt je groot en sterk. Er zitten veel voedingsstoffen in. Nou, die kinderen van haar zijn later snel ziek en fragiel.

 24. Peter

  Je kinderen dat vegagele.uter opdringen is kindermishandeling. Van vlees en melk en eieren wordt je groot en sterk. Er zitten veel voedingsstoffen in. Nou, die kinderen van haar zijn later snel ziek en fragiel.

 25. Niet waar

  “Het is tijd om te ontdekken wie gelijk heeft: mensen die beweren dat ik ziek word en eerder doodga, of veganisten die claimen dat ik met dit dieet kerngezond honderd jaar oud kan worden.”

  Dat kan nog een hele lange documentaire worden.

 26. jaja

  Ach ja, de NPO wilt zo graag dat we gezond gaan leven…alsof veganisme gezond is. Verder moeten die journalisten zelf maar aan de worteltjessap en het alcoholvrije bier gaan, laat de gewone burger met rust.

 27. anoniem

  Respect voor veganisten!

  Zelf ben ik wat minder gedisciplineerd en eet ik alleen nauwelijks vlees.. Omdat de wreedheden die mensen met dieren uithalen me tegenstaan.

 28. jaja

  @Anoniem

  Dieren begaan ook wreedheden tegenover andere dieren, zo keihard is de vrije natuur nou eenmaal, het is vreten of gevreten worden.

 29. anoniem

  @jaja: Juist.. Maar de mens is nauwelijks meer vrije natuur te noemen en we zouden onze bevoorrechte positie t.a.v. dieren beter kunnen benutten.. :-)

 30. jaja

  @Anoniem

  Gaat het nu meer om aaibare dieren of om alle dieren? Dan moet je ook oppassen als je over straat loopt en zomaar een mier vertrapt.

 31. anoniem

  @jaja: Ik heb ook respect voor de minder aaibare.. Helaas zullen er weleens insecten onder mijn voeten sneuvelen. Maar ik zal eigenlijk nooit doelbewust een insect doden. Als ik ze in mijn huis aantref worden ze vriendelijk gevangen en buiten gezet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.