MasterChef en Wietze blijven kijkcijferdrama op Net5

De scores van de eigen programma’s die Net5 nu in de programmering heeft staan blijven huiveringwekkend slecht. Elke maandag en woensdag volstrekt zich weer een drama voor de zender van Talpa TV. Op die dagen is om half negen MasterChef Nederland te zien met aansluitend een ander eigen programma. Op maandag is dat Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel van Wietze de Jager en op woensdag is dat Samenwonen De Battle met Nicolette van Dam. Er kijkt helemaal niemand.

De cijfers zijn aanhoudend slecht, dus eigenlijk geen nieuws meer, maar pijnlijk blijft het wel dat de enige ‘originals’ die Net5 heeft zo slecht bekeken worden. Zo ook gisteren weer.

MasterChef Nederland kwam niet verder dan 102.000 kijkers (2,1 procent) en Een Frans Kasteel moest daarna genoegen nemen met 98.000 kijkers (2,1 procent).

Geen enkele andere tv-zender van NPO, RTL of SBS deed het op prime time zó slecht. Sterker nog: in dat tijdvak deed zelfs nichezender TLC het nog beter.

Nu we in een tijd leven dat zelfs vlaggenschepen als RTL 4 en SBS 6 soms al moeite hebben om de zaal vol te krijgen, lijkt investeren in nichezenders af en toe bijna zonde van het geld.

Ook de kleinere RTL-zender RTL 5 ervaart dat: de huidige donderdagavond met In Therapie en Foute Vriendinnen doet het erg slecht.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen