Joling: ‘Gordon is nouveau riche, snuift al zijn geld op’

Het begint er langzaam op te lijken dat er na dertien jaar écht een einde komt aan één van de succesvolste duo’s van de Nederlandse televisie: Gerard Joling en Gordon. Na hun recente ruzie over Gordons biografie, doet Joling deze week enkele gepeperde uitspraken over zijn tv-collega in de Playboy. Hij noemt hem ‘een typisch voorbeeld van nouveau riche’. “Hij weet niet wat hij met zijn centen moet doen, dus snuift hij het lekker op, legt stapels briefgeld op de piano en gaat gek doen met vriendjes.”

De liefdesrelaties van Gordon kennen stuk voor stuk geld als fundament, aldus Joling. “Want hij koopt al zijn vriendjes. Ik heb de afgelopen tien jaar al die ellende meegemaakt, met vriendjes die hun klokken niet terug willen geven nadat het uit is, vriendjes voor wie hij een nieuwe opleiding betaalt…”

Gordon verwijt Joling een geldwolf te zijn, maar volgens Joling is er een verschil tussen gierig zijn en zuinig zijn. “Ik voel niet de behoefte om elke week in de P.C. Hooftstraat te gaan shoppen. Hij heeft het altijd maar over Prada en Fendi en Louis Vuitton, maar dure kleding interesseert me geen reet, joh. Daar ben ik veel te nuchter voor opgevoed.”

Na de biografie is Joling heel erg op Gordon afgeknapt. Het toont precies aan waarom hij nooit een vriend van Gordon wilde worden, aldus Joling. “Dat is precies hoe hij is. Leuk in je gezicht, maar je draait je om en je hebt een dolk in je rug.

Het is een ongelooflijk narcistische jongen die al zijn slechte eigenschappen op mij projecteert. Ik vind het verbijsterend, echt verbijsterend. Nog steeds.

Het Playboy-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen