‘Job Gosschalk moet net als Weinstein zelf naar politie’

Geplaatst op Fri 25 May 2018 om 13:15

Frank Waals, de journalist die de Job Gosschalk-affaire aan het licht bracht, zou het goed vinden als de oud-Kemna-bobo een voorbeeld neemt aan Harvey Weinstein, de Dirty Job van Amerika. Dat geeft hij aan op Twitter. Weinstein gaat zich vandaag volgens diverse media zelf aangeven bij de politie. Hij wordt door meer dan zeventig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en wangedrag. Ook Gosschalk heeft zijn macht misbruikt, maar dan bij naar verluidt tientallen jonge jongens.

Waals zou het een goed idee vinden als Gosschalk zijn verantwoordelijkheid neemt. “Weinstein geeft zichzelf aan. Kunnen andere castingdirectors een voorbeeld aan nemen 😉“, zegt hij.

Gosschalk lijkt dat in elk geval niet van plan, stelt hij. “In Nederland zegt ons #MeToo-kopstuk over ongeveer een jaar alweer te willen terugkeren.

Ook zou hij, in een adviserende rol bij een nog te verschijnen musical, nog steeds salaris ontvangen!

Nog nooit heeft Gosschalk zich laten interviewen nadat de beerput over hem vorig jaar open ging. Sinds kort zou hij zijn slachtoffers telefonisch benaderen.

Foto: RTL
7 Reacties op “‘Job Gosschalk moet net als Weinstein zelf naar politie’”


 1. Robert

  Arie zal hem wel brengen dan.
  Arie was ook helemaal trots op zijn ontmoeting met Morgan Freeman, ook die ligt nu onder vuur.

 2. Arie de Jong

  Iedereen zit maar met bepaalde personen die iets aan het licht brengen maar voorlopig waren alle onthullingen afkomstig van de Stapelberg-site. Dat zijn de feiten en de realiteit. Overheid heeft deze site uit de lucht gehaald.

 3. SOLANGE

  Durft de lafaard Jobje niet alles in het geniep ……de griezel

 4. Peter

  Dat hele metoo begint nu wel een financieel slaatje slaan uit te worden. Nu ook Morgan Freeman. Vast een wijf dat zonder geld zit.

 5. amsterdammer

  In Nederland is het nog steeds zo, dat je, als je echt misbruikt bent, gewoon naar de politie gaat en aangifte doet. Vervolgens een rechter.
  Waar blijven de echte aangifte’s?

 6. Denise

  Nou Amsterdammert, weet jij er meer van? Wacht nu maar gewoon af en volg het nieuws (of niet). Bij de Katholieke kerkgangers duurde het ook lang voordat mensen voor zichzelf wilden toegeven wat er gebeurd er was en ze stappen ondernamen. Niet zo ongeduldig zijn. Bij andere kerken en organisaties willen ze er in 2018 nog steeds er niet over spreken.
  Medialand zal zelf ook het nodige moeten doen.

 7. Insider

  Er is wel aangifte gedaan, maar er zijn geen strafbare feiten. Wel foute vormen van machtsmisbruik, dus terecht dat Goschalk zijn baan verloor. Oplichters als waals blijven dit maar uitmelken omdat ze veel ergere en grotere zaken niet durven aan te pakken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.