Jan Roos wil tv-show met Dolf Jansen en Wilfred Genee

Jan Roos zou graag samen met Wilfred Genee en iemand als Dolf Jansen een Voetbal Inside-achtig programma maken over politieke onderwerpen. Dat heeft hij gezegd in Genee’s programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Een politieke VI is een schot in de roos, denkt Roos. “Voetbal Inside vind ik al een fantastisch programma, maar wat je vaak ziet: als het van het voetbal af gaat en er maatschappelijke problemen worden besproken, dan wordt het gelijk wat feller.

Dan begint de show pas écht te leven, aldus Roos tegen Genee. “Er gebeuren zo veel rare dingen. Er zou niets mooier zijn dan dat concept uit te voeren met een politiek programma. Ik denk dat jij daar de uitgesproken presentator voor bent. Ik zou dan wel een positie aan die tafel willen hebben, want er gebeuren veel rare dingen in het land.”

Wie moet er dan tegenover de rechtse Roos komen te zitten? “Dan moet je een beetje een emotionele koekenbakker erbij zetten. Wat dacht je van Dolf Jansen? Die begint elke keer bijna te huilen. Die man bedoelt het vast goed ergens, maar die man wil zo graag deugen dat het bijna niet meer deugt.

Hij ziet het al helemaal zitten. “Zo’n man er tegenover en jij dan met je gortdroge vraagstelling… Dan moet er een jonge hond à la PowNed of GeenStijl naar Den Haag gestuurd worden voor de interviews. Ik zie het al voor me. Dat het er nog niet is, is belachelijk. Het lijkt me een fantastisch concept. Daar heb ik vaak over nagedacht en over gebrainstormd.

Roos heeft Genee gevraagd dit voor te leggen aan John de Mol, zijn nieuwe baas. Genee stapt na de zomer immers over van RTL naar Talpa TV.

Foto: BNNVARA 

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen