Hans Kraay jr. wil niet Hans Kraay genoemd worden

Voetbalanalist Hans Kraay jr. van FOX Sports wil niet Hans Kraay genoemd worden. Toen Toine van Peperstraten dat laatst tegen hem zei voelde dat niet prettig. Dat vertelt de tv-persoonlijkheid in het AD. De vader van Kraay jr. overleed in oktober vorig jaar. Een paar weken geleden wachtte hij in de Kuip op een seintje uit de FOX-studio. “Hoorde ik Toine van Peperstraten zeggen: ‘En dan gaan we nu live over naar Hans Kraay in de Kuip’. Klonk raar. Ik blijf Hans Kraay jr. Voor altijd.”

Het verdriet over het overlijden van zijn vader, Hans Kraay, is nog volop aanwezig. “Een dag voor zijn dood pakte hij me beet. ‘Ik ben trots op je’, zei hij. ‘Ik hou van je’. Toen mijn moeder overleed, heb ik drie dagen gehuild. Heb ik bij hem nog niet gekund, terwijl ik zo veel van hem houd. Er moet nog een fontein aan tranen bij mij uit.

Er is onlangs nóg meer veranderd in het leven van Kraay jr., want hij is opgestapt als trainer van FC Lienden. Daar heeft hij zijn tv-carrière altijd omheen gepland. Ook toen hij nog verslag deed van Oranje.

Hij weet nog goed hoe hij verslag deed van Letland – Nederland. “Normaal reis je als verslaggever met de ploeg mee, maar die zou zondagmiddag pas om 16.00 uur op Schiphol landen. Die ochtend pakte ik om 06.00 uur een vlucht naar Zürich. Daarna vloog ik door naar Brussel, waar Sofie mij oppikte en naar Gendt bracht. Precies op tijd voor de aftrap van FC Lienden tegen De Bataven.

Het AD-interview ‘Er moet bij mij nog een fontein aan tranen uit’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Gerard Joling wil niet ‘Joling’ genoemd worden (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen