Gerard Joling wil niet ‘Joling’ genoemd worden

Gerard Joling vindt het strontvervelend als mensen ‘Joling!’ naar hem roepen. Dat zegt de entertainer, die met het programma Joling & Gordon over de vloer zijn grootste tv-succes had, in de Playboy. Bekendheid is soms best vervelend, aldus Joling. “Je hebt weleens dat mensen vanuit het niets een vreselijke opmerking maken, dat ik denk: zeg dan niets. Zoiets is waardeloos natuurlijk. Ik vind het altijd heel erg als mensen ‘Joling’ naar mij roepen. Dat vind ik zó denigrerend“, zegt Joling.

Hij heeft gewoon een voornaam, aldus Joling. “Je zegt of Geer, of Gerard, en anders zeg je maar Hoogheid, maar niet Joling. Of ze roepen: ‘Hé Joling, je gaat toch niet zingen, hè?’ En dan roep ik vrolijk terug: ‘Nee, dan moet je nog even doorsparen, lul!’ En dan is het ook meteen klaar.

Je leert volgens Joling met dat soort dingen om te gaan. “Op een gegeven moment ben je erin getraind en doet het je ook niet meer zoveel, maar als er een negatieve ondertoon onder zit dan voel ik dat nog steeds meteen.”

Sommige mensen vinden Joling arrogant, maar zelf herkent hij zich daar niet in. “Ik ben heel veel, maar ik ben absoluut niet arrogant“, zegt hij. En: “Ik hoor ook heel vaak: je ziet er in het echt veel beter uit dan op televisie.”

Tot slot: wie is de beste zanger van het land? “Als het gaat om veelzijdigheid, en als het gaat om volume, dan vind ik mezelf eigenlijk wel de beste. Dat klinkt ontzettend opschepperig, maar ik denk dat ik een heel goede zanger ben.

Het Playboy-interview met Gerard Joling kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nick van Ormondt, SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen