Giro d’Italia breekt historisch kijkrecord Eurosport

Hoewel het Tom Dumoulin nét niet lukte om zijn Giro d’Italia-titel te prolongeren, heeft tv-zender Eurosport toch een kijkcijferrecord behaald met de 101e editie van het wielerevenement. Dat heeft de zender laten weten. De 21 etappes van de Italiaanse ronde werden dit keer door gemiddeld 273.000 kijkers gevolgd en dat is een flinke score voor een nichezender. “Hiermee is de Giro van dit jaar het best bekeken meerdaagse sportevenement in de historie van de sportzender.”

De absolute kijkcijferpiek – 837.000 kijkers – werd genoteerd in het laatste uur van de etappe van vrijdagmiddag 25 mei, toen Chris Froome zijn indrukwekkende solo beloond zag worden met de roze trui.

In totaal wist Eurosport met de Giro-coverage, alle uitzendingen van de etappes plus de voor- en nabeschouwingen, 3,6 miljoen mensen te bereiken.

Ook het programma Giro Extra, dat voor en na elke etappe te zien was, werd aanzienlijk beter bekeken dan vorig jaar. Zo waren de nabeschouwingen met verslaggever Krijn Schuitemaker en expert Bobbie Traksel goed voor gemiddeld 244.000 kijkers; bijna dertig procent hoger dan in 2017.

Foto: Eurosport

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen