EenVandaag ziet aandacht voor Geert Wilders afnemen

Geplaatst op Thu 17 May 2018 om 16:19

De NPO 1-rubriek EenVandaag heeft het idee dat de hoeveelheid media-aandacht voor Geert Wilders sterk is afgenomen. Dat zei politiek commentator Joost Vullings in de uitzending van woensdag. Het hoger beroep tegen de PVV-leider in de minder-Marokkanen-zaak is begonnen en daarom stond Wilders EenVandaag te woord. “Het is wel opmerkelijk, want toen onze collega Marc Belinfante hem stond op te wachten voor dit interview stonden er maar twee collega’s naast hem.

Voorheen waren er veel meer journalisten geïnteresseerd, aldus Vullings. “In het verleden liep hij echt door een wolk van journalisten. Dat was deze keer niet zo. Ik denk dat de aandacht echt een stuk minder gaat worden.”

Presentatrice Roos Moggré: “Het lijkt wat dat betreft wel een beetje of de hoogtijdagen van Geert Wilders, waarin iedereen altijd op alles reageerde, voorbij zijn.”

Joost Vullings: “Hij zit duidelijk in een dip. Hij bepaalt minder de politieke agenda, de onderwerpen. Hij is minder dominant aanwezig in het debat en je ziet een dip in de peilingen. Thierry Baudet is er ook bij gekomen met Forum voor Democratie. Dat is echt een grote concurrent.”

Is er ruimte voor een comeback van Wilders? “Hij is een getalenteerd en ervaren politicus, dus je moet hem natuurlijk nooit helemaal afschrijven.”

Foto: Avrotros
53 Reacties op “EenVandaag ziet aandacht voor Geert Wilders afnemen”


 1. Bas

  Kijk we kunnen daar heel kort over zijn. Heel graag minder Marokkanen is wat heel veel mensen graag zouden zien. Dat is geen discriminatie van ras want het is geen ras.
  Het Om waar het dus een bende blijkt te zijn kan zich beter richten op de ernstige en zware criminaliteit vanuit de Marokkaanse gemeenschap.

 2. Tom

  Lekker Bas. Discriminatie is iemand minder rechten geven op basis van iets wat die persoon niet heeft gekozen. Volgens mij staat er in artikel 1 van de grondwet dat je niet mag discrimineren _op welke grond dan ook_. Je beoordeelt iemand per individu op iets wat zij doen.

 3. Wollter

  Dankzij Geert spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open. Zodra de moslims het voor het zeggen hebben is het afgelopen met de democratie!

 4. Lekker Tom

  Dan zijn we mett Marokkanen snel klaar, ik beoordeel ze op basis van de cijfers waaruit blijkt dat ze oververtegenwoordigd zijn in de negatieve rijtjes. Dat er nog mensen zijn die hun kop in het zand streken voor de realiteit is schrijnend.

  Pechtold moeten ze voor de rechter slepen, deze lafhartige leugenaar met dubbele.
  Pechtold die de leugens van Halbe Zijlstra glad wilde strijken en de Russen schoffeerde met: “Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet”.

  Wilders treft geen blaam want hij heeft gewoon gelijk.

 5. Simon

  Ja ik heb ook de indruk dat Wilders minder serieus genomen wordt. Het gaat er uiteindelijk om wat je gedaan krijgt in de politiek.

 6. Remi

  … Je hoort er bijna niemand meer over, maar het is een feit …
  … Elke maand verwelkomen we ruim 3.000 nieuwe ‘Medelanders’.

  Het gros zien we even later terug bij Bureau Halt, of in de bajes.

 7. age

  De reactie van Lekkere Tom en sommige anderen doet me denken aan een mopje, dat ‘rondging’ toen Pieter Menten, oorlogsmisdadiger, ontsnapt was.
  Man aangehouden voor te snel en gevaarlijk autorijden en verdacht van dronken achter het stuur zitten: ‘Hebben jullie die Menten al?”‘
  Agent: ‘Nee, hoezo?’
  Man: ‘Ga dan aan je werk!’

 8. Ano Nymous

  Tja. Geertje is een beetje uitgeraasd.
  Veel geroepen, weinig voor elkaar gekregen.
  Is inmiddels wel het langszittende kamerlid. Geworden wat hij zelf verafschuwt: politieke establishment…

 9. Zalmneusje

  Het is jammer dat Wilders zijn boodschap op een steeds radicalere manier naar buiten brengt waardoor mensen hem niet meer serieus nemen. Thierry springt maar ten dele in dat gat omdat hij nog veel moet leren van de politiek en de gemene spelletjes die daarin worden gespeeld. Hij benadert zijn tegenstanders op een wat filosofische en bedachtzame manier, wat wel iets aandoenlijks heeft maar hem de das om zal doen als ie echt op het scherpst van de snede moet debatteren. Kijk bv naar gister bij Pauw. Hij had die Ficq met wat terugkaatsballen gemakkelijk terug de maat kunnen nemen. Iets waar Wilders zikn hand niet voor had omgedraaid.

 10. Ano Nymous

  Wollter. O ja?
  Waar zijn de kerken nog open dan?
  In mijn woonplaats allemaal gesloten.
  Blij toe trouwens. De ontkerkeling van Nederland kan mij niet snel genoeg gaan. Een samenleving zonder enige vorm van religie lijkt me geweldig.

 11. mark2

  Wat een aantal schandelijk puur discriminerende racties hier! En het erge is; er woedt niet eens iets aan gedaan door de eigenaar van deze site. Echt schandalig gewoon!

 12. Ano Nymous

  Meer of minder Remi en Wollter?

  Minder, minder, minder!!

 13. antipolitiekcorrect

  waarom is weinig belangstelling??
  omdat de LINKSE KERK wel merkt dat geert niks gedaan word,
  dus hun niks bereikt hebben,
  en houwen ze lekker hun mond dicht,

  Marokkanen is geen ras,
  Marokkanen zijn gewoon een woestijnvolk uit Afrika,
  t is ook allemaal inteelt,
  en hun zijn er gewoon een clan van,

  [[net als hier de kampertjes]

  en in Marokko zijn ze blij dat ze van dat gespuis af zijn,

 14. arie

  Ach Vulling, zo’n links meelopertje van een journalist.
  Blij met zn baantje

  De NPO is tegen Wilders, tegen Baudet, tegen Trump, tegen iedereens die niet links praat etc.
  Daarom komen onafhankelijke journalisten zoals Prof. Ellian ( Elsevier) en Leon de Winter (Telegraaf ) etc. zo weinig aan bod.

 15. Graaf Volkert

  De waterstof peroxide geblondeerde ma ll o ot heeft zijn beste tijd gehad.
  Byebye!

 16. Johan

  Wolter,…dankzij Wilders de kerken open??? Wat heb jij vandaag gesnoven? Wilders is een kneus

 17. Tijmen

  @arie

  De Winter onafhankelijk als journalist? U weet duidelijk niet wat onafhankelijk betekent. De Winter is duidelijk meer rechts georiënteerd. Past dus bij De Telegraaf. Die denken sowieso graag in hokjes.

  Net als u. Links en rechts bestaat amper, behalve online. Daar voert een ware hetze tegen dat zogenoemde links.

  Maar ja. Er moet een zondebok gevonden worden, want men is kwaad. Waarop precies weet niemand? Waarschijnlijk is men kwaad op zijn eigen kapotte leven en de pure verveling.

 18. Johan

  @arie….zelden zo’n hoop onzin bij elkaar gezien. Bij Pauw bv zitten regelmatig meer VVD’ers dan mij lief is en WNL is ook rechtser dan rechts. Klets Wilders niet na

 19. Tijmen

  @Johan

  Ach Johan, Arie is typisch een voorbeeld van de man die het o zo zwaar heeft hier in het Nederlandse land. Voor hem is het niet genoeg. Eigenlijk is hij vooral jaloers op degene die nóg een auto voor de deur heeft en nóg een keertje op vakantie kan en nóg een knappere vrouw heeft.

  Dan wordt je zuur.

 20. Lodewijk

  Ach gossie toch dat wordt janken bij die wegkijkers. Niet naar een hulpverlener om te janken?

 21. Otto Groeneveld

  Tja Pinokkkio Rutte met zijn valse VVD bende heeft 500.000 ingenieurs naar Nederland gehaald.

 22. Izzy4Real?

  @mark2, je vindt wat hier geschreven wordt schandalig? Eerste dag op internet zeker? Of gewoon lekker vals verontwaardigd vanuit je witte villa wijkje?
  Maar het zou ook kunnen dat ik je niet goed begrijp, door de kluwen aan spelfouten.

 23. Henkie

  ‘EenVandaag heeft het idee’
  VOLGENDE ITEM svp

 24. Tijmen

  @mark2

  Ach, weet je mark2. De term ‘schandalig’ dekt niet eens de lading.

  Deze site is een reageerplek geworden voor de woeste man die gemarineerd is door kwaadheid. Zure woede ontstaan door pure verveling van het leven. Het gaat prima met Nederland, maar internet doet je anders geloven. Er is een hetze gaande omdat de boze persoon blijkbaar vind dat hij/zij het afschuwelijk slecht heeft in dit land. Delen mag niet meer, dan ben je een gutmensch, er voor elkaar zijn mag ook niet meer, dat wordt door deze mensen verboden.

  Het doel van de boze mens: woestheid creëren onder de rest van de bevolking. Het gaat niet meer om argumenten, het gaat om optimale kwaadheid. De saaiheid van het bestaan moet eruit. Mensen komen hier online, reageren op BN-ers, en politiek en kunnen hun interne haat anoniem kwaad. Zalig vinden ze dat. Ze zijn zo kwaad door het niets doen en het feit dat de buurman wel een 2e keer op vakantie kan.

  In volledige anonimiteit elkaar negatief bejegenen: sommige mensen hier kicken er enorm op en vinden het verrukkelijk haat te verspreiden.

 25. Gerda

  Mannen mogen in Nederland niets meer. Voor mannen is het in Nederland gedaan. Daarom reageren ze hier.

  Nederland is kapot vinden ze. De Nederlandse man huilt. Om het verlies. Om de sterke vrouwen.

  Mannen mogen niets meer. Ze vinden dat ze kapot zijn. Kijk mijn Jan bijvoorbeeld. Voordurend gefrustreerd aan het klagen en chagrijnen. Is fan van Wilders. Hij mag van mij er niet over praten, want ik ben tegen deze enge meneer.

  Mannen mogen dus niets meer. Ze huilen en klagen over hun woede. Dat is wat ze doen. Huilen. Echt mannen bestaan dus niet meer.

 26. Joop55

  Hoe meer media aandacht fascisten krijgen hoe meer je fascisme kweekt. En hoe meer haat naar onze medelanders en nieuwkomers.

 27. Allochs Raus

  Dankzij Geert spreken we in dit land nog Nederlands en zijn de kerken nog open. Zodra de moslims het voor het zeggen hebben is het afgelopen met de democratie!

 28. Johan

  @ Allochs…weet jij zelf hoeveel onzin jij verkoopt? Mijn hemel, jij slaat wel alles. Wilders houdt de kerken open….jij moet cabaretier worden. Wilders was niks, is niks en zal nooit iets worden ook

 29. Joop55

  Jij hebt de rode vlag me teen witte rond en daar weer in een zwart gekantelde kruis zeker voor je raam hangen? Vieze bruinhemd.

 30. Stephan

  Any nomous aan je reactie te horen is je verstand van politiek vrijwel nul.
  Niks voor elkaar gekregen ?Op gebied van veiligheid,terrorisme bestrijding etc. Is het beleid zo opgeschoven naar PVV standpunten dat daarmee de wind voor hun uit de zeilen is gehaald.De PVV is een oppositie partij en daarmee dus geen zittende macht.

 31. Tan

  EenVandaag ziet minder aandacht voor Geert Wilders en dus is het meteen het hoofdonderwerp van deze zogenaamde actualiteitenrubriek.

 32. henk1

  Als dat kotslelijke irritante manwijf Margriet van der Linden Nieuwsuur gaat presenteren gaat met massaal wegzappen let maar op. Superirritante pot.

 33. Allochs Raus

  Johan ruikt aan ongewassen konten op vrijdag in zijn favoriete gebouw. De moskee.

 34. Telstar

  @Wolter, hoezo dankzij Geert, die heeft nog nooit in de regering gezeten, jij bent een typisch Wilders aanhanger, hij doet namelijk helemaal niks.

 35. Anita

  Geert is een topper! Hij heeft in ieder geval over bepaalde onderwerpen de discussie aangeslingerd.
  Voor die tijd werd er alleen maar weggekeken en alles met de mantel der liefde bedekt door laffe politici.

 36. Ano Nymous

  Stephan. Dus dan hebben die partijen dat voor eljaar gekregen, oen.
  Niet Geert Wilders.
  Hij zal niet de geschiedenis ingaan als de meest probleem oplossende politicus…eerder als roeptoeter en wegloper…

 37. F’iscadel

  We hebben helden als Geert nodig om de boel op scherp te houden! Hij heeft niet voor niets zoveel stemmen gewonnen! Nederland is het zat! Weg met links en weg met de multicultuur!!!

 38. Ano Nymous

  Ja en daarvoor zit hij in de oppositie, F’iscadel.
  En heeft jouw held erg weinig voor elkaar gekregen…
  Multicultuur is alom aanwezig en links regeert het land niet…

 39. Graaf Volkert

  Geert W is passé dus gauw weg ermee.
  Aan politici die jarenlang in de Tweede Kamer zitten en niks oplossen hebben we niks. Misschien kan hij met zijn vrouw in Hongarije gaan wonen en daar nuttig zijn…
  Anders komt hij misschien nog eens de verkeerde tegen…

 40. Anootje

  Als je links de schuld geeft van het huidige Nederland dan ben je écht oliedom. De laatste jaren was rechts toch aan de macht.
  (VVD. CDA…) Deze eeuw heeft links nooit geregeerd…

 41. Graaf Duckula

  Hallo treurig volk! Nederland is een fantastische plek om te wonen en dat komt niet door GW – geniet van je leven. Je krijgt het niet terug als het voorbij is. Namasté

 42. F’iscadel

  Allemaal typische wegkijkers hier!!!

 43. Willy Wonka

  @Graaf Volkert: Je wilt toch zo graag emigreren? Word lid van I.S. mensen neermaaien die je niet aanstaan je wordt goed verzorgd. Wat wil je nog meer?

 44. Weg Ermee

  Vier Vandaag ziet interesse in “M” afnemen.

 45. Gebruikert

  Geert is het schoothondje van Rutte en tevens ideale bliksemafleider. Mensen hebben het spelletje door en laten deze reserve vvd’er lekker links liggen.

 46. anoniem

  Ach, hij kan altijd nog cabaretier worden.. :-)

 47. Tijmen

  @F’iscadel

  Zo kunnen we ook schrijven dat u volledig geobsedeerd bent door haat en in een haatbubbel zit.

  U verlangen om standaard LINKS en MOSLIMS overal de schuld van te geven is wel erg groot. Maar ja, u verlangt naar zondebokken natuurlijk. Uw leven is niet waar u als kind van had gedroomd, dan is dat de schuld van de ander uiteraard en NOOIT van uzelf.

 48. Paul R

  @ Ene Thijmen en Johan-

  kunnen deze 2 minkukels niet eens weggejorist worden door MC ?

 49. Kaaskijker

  Waarom de boze man gemarginaliseerd is? Omdat Wilders altijd met de VVD meestemt!

 50. Tijmen

  @Paul R

  Ach, en u bent vast een boze meneer die pleit voor vrijheid van meningsuiting> Wij mogen dus onze mond houden, maar u mag wel woedend schrijven?

 51. Kaaskijker

  Geert Wilders heeft het bij de Tweede Kamerverkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen af laten weten. Het partijprogramma was – ins blauen hinein – een A4tje. Wilders wilde sporadisch in debat met andere partijen. Kwam niet opdagen voor intervieuws, o.a. bij nota bene WNL. Achter die grote bek gaat een bange neuroot schuil. De mensen zien dat heus wel. De PVV was toen onzichtbaar en de PVV Kamerleden zijn nu ook onzichtbaar. Ze zitten daar voor dik geld hun tijd uit en dan is de partij: floep, weg.

  En dan komt het besef: wat hebben we gedaan met z’n allen? Niks concreets in enige volkswijk voor elkaar gekregen. De PvdA haten maar zelf geen wijkagent kennen. En al dat online haatvolk verdwaasd achterlatend. Hebben we nou 15 jaar achtereen iedereen helemaal voor niks uitgescholden en via haatmail bedreigd? Yup. That’s all folks.

 52. anoniem

  @Kaaskijker: Iig is uw interesse in dhr. Wilders nog niet afgenomen.. :-)

 53. Cor

  Gerda
  Thu 17 May 2018 om 18:40

  Je ben vast geen vrouw, je bent een dikke vent volgens mij die zuur ruikt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.