‘Boer Zoekt Vrouw moet niet naar andere uitzenddag’

NPO 1 moet Boer Zoekt Vrouw niet van de zondagavond afhalen. Een verhuizing van de Yvon Jaspers-show naar bijvoorbeeld dinsdag- of vrijdagavond zou kijkers kunnen kosten. Dat zegt mediadeskundige Ton Verlind vandaag op NU.nl. Verlind denkt dat het succes van Boer Zoekt Vrouw nog heel lang voortduurt, zolang de show niet verhuist naar een andere zender en er niet wordt gerommeld met het uitzendmoment. “Als ze dat allemaal niet doen, denk ik dat ze het nog lang volhouden.

Mensen kijken volgens Verlind uit gemak zo massaal naar Boer Zoekt Vrouw. “Mensen vinden het moeilijk om telkens weer een nieuwe keuze te maken. Bij Boer Zoekt Vrouw weet je wat je krijgt en wat je te wachten staat.”

Verder leent het zich uitstekend om er samen naar te kijken, zegt hij. “Sommige programma’s hebben notoire fans of notoire vijanden, maar dat heeft Boer Zoekt Vrouw niet. Het is sweet as candy, zou je kunnen zeggen; voor iedereen makkelijk te consumeren.”

Mediakennercollega Maarten Reesink sluit zich daarbij aan: “Op elk format raak je wel een keer uitgekeken, maar als je de kijkcijfers ziet, lijkt Boer Zoekt Vrouw nog niet in de laatste fase te zijn beland. Voorlopig genieten we zonder enige twijfel ook weer massaal van dit seizoen.

Het NU.nl-artikel ‘Het succes van Boer Zoekt Vrouw: ‘Nostalgie toen naar Nederland nog heel gewoon was” kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen