‘Boer Zoekt Vrouw moet niet naar andere uitzenddag’

Geplaatst op Sun 13 May 2018 om 12:00

NPO 1 moet Boer Zoekt Vrouw niet van de zondagavond afhalen. Een verhuizing van de Yvon Jaspers-show naar bijvoorbeeld dinsdag- of vrijdagavond zou kijkers kunnen kosten. Dat zegt mediadeskundige Ton Verlind vandaag op NU.nl. Verlind denkt dat het succes van Boer Zoekt Vrouw nog heel lang voortduurt, zolang de show niet verhuist naar een andere zender en er niet wordt gerommeld met het uitzendmoment. “Als ze dat allemaal niet doen, denk ik dat ze het nog lang volhouden.

Mensen kijken volgens Verlind uit gemak zo massaal naar Boer Zoekt Vrouw. “Mensen vinden het moeilijk om telkens weer een nieuwe keuze te maken. Bij Boer Zoekt Vrouw weet je wat je krijgt en wat je te wachten staat.”

Verder leent het zich uitstekend om er samen naar te kijken, zegt hij. “Sommige programma’s hebben notoire fans of notoire vijanden, maar dat heeft Boer Zoekt Vrouw niet. Het is sweet as candy, zou je kunnen zeggen; voor iedereen makkelijk te consumeren.”

Mediakennercollega Maarten Reesink sluit zich daarbij aan: “Op elk format raak je wel een keer uitgekeken, maar als je de kijkcijfers ziet, lijkt Boer Zoekt Vrouw nog niet in de laatste fase te zijn beland. Voorlopig genieten we zonder enige twijfel ook weer massaal van dit seizoen.

Het NU.nl-artikel ‘Het succes van Boer Zoekt Vrouw: ‘Nostalgie toen naar Nederland nog heel gewoon was” kunt u hier lezen.

Foto: KRO-NCRV
17 Reacties op “‘Boer Zoekt Vrouw moet niet naar andere uitzenddag’”


 1. danny

  Wat denk je van stoppen op het hoogte punt. Onzin TV wat niet thuis hoort op de NPO.

 2. Peter emmeloord

  Het zou juist een geweldige stunt zijn omdat op vrijdagavond te zetten

 3. Tss

  Helemaal weg met dit onzin programma!

 4. aammehoela

  Eens met deze strekking. Je ziet het trouwens aan andere programma’s die naar een andere uitzenddag gaan of juist van doordeweeks naar zondag. Dan stijgen de cijfers ook. En naar de CO verhuizen kost ook miljoenen kijkers. Oorzaak: de reclames er tussen.

 5. Johan van der Biezen

  Misschien verhuizen naar een zender die niet bestaat? Ik word zo akelig van deze tante. Haar stemmetje, haar hele uitstraling. Programma zelf is echt wel leuk, maar die Jaspers. Blèh!!!

 6. Joost

  Zondag is prima.
  Dat worden gemiddeld weer 5.000.000 kijkertjes!
  Ongeveer hetzelfde als RTL en SBS (onze commerciële ‘toppers’) bij elkaar opgeteld gedurende een half jaar.

 7. SOLANGE

  Tss je hebt helemaal gelijk onzin programma weg en die schooljuffrouw Jaspers ook….

 8. oijij9opji

  Jaloerse RTL-adeptjes spuien hun gal.

 9. Kritisch AVRO-lid

  Geen notoire vijanden? Nou, hier heb je er een. Agressie borrelt op als mijn vrouw zich als een hersenloze zombie laat kapen door die Jaspers.

 10. Fan

  Gewoon op de zondag laten staan.

 11. Enzo Voort

  Quote: “Een verhuizing van de Yvon Jaspers-show naar bijvoorbeeld dinsdag- of vrijdagavond zou kijkers kunnen kosten.” Met andere woorden; NPO programma’s worden louter voor de kijkcijfers gemaakt.

 12. Sam

  Yvon moet gewoon letterlijk een keer doodgefuckt worden door een of andere boer, of vermorzelt worden door een paard, zijn we tenminste van dat mens af met d’r achterlijke programma

 13. Pipa

  En als het zou kunnen graag met een andere presentator.

 14. Jan

  Het is toch op een andere dag dan de zondag begonnen?

 15. Iam

  Was in den beginne op woensdag; kijkcijfers geen miljoenenpubliek

 16. M

  Jan altijd op de zondag

 17. oijij9opji

  Men kan er wel lacherig en denigrerend over doen, maar als je niet ziet hoe knap dit elk seizoen weer gemaakt wordt heb je totaal geen verstand van tv.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.