BLVD-ster Nikkie Plessen wilde per se op Quote-lijst

RTL Boulevard-ster Nikkie Plessen vond het een doorn in het oog dat ze met al haar vergaarde miljoenen euro’s jarenlang is genegeerd door Quote’s 100 Jonge Selfmade Miljonairslijst. Ze heeft geregeld dat ze er dit jaar wel op staat. Dat vertelde hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck gisteren in RTL Boulevard. Plessens vriend Ruben Bontekoe heeft contact opgenomen met de Quote en het blad ervan verzekert dat zij haar succes niet alleen aan hem te danken heeft.

Er staan maar drie vrouwen in de top honderd, waaronder dus Plessen. Voorafgaand aan de publicatie van de lijst plaatste Schimmelpenninck een oproep op Twitter, omdat hij maar geen jonge zakenvrouwen kon vinden die selfmade miljonair zijn geworden.

Schimmelpenninck: “Ik had een oproep op social media geplaatst van: ‘Jongens, het kan toch niet zo zijn dat er geen één is?’ Maar goed, toen kwamen er wel wat reacties binnen, waaronder van de vriend van Nikkie Plessen. Hij meldde zich en zei: ‘Jullie doen altijd alsof zij er niet op hoort, maar dat hoort ze wel.‘”

De Quote hanteert strenge regels. “De mensen moeten echt ‘self made’ zijn. Dat betekent dat je niet een familiebedrijf hebt overgenomen en niet alles cadeau hebt gekregen. Dat je het echt zelf hebt gecreëerd. We waren altijd in de veronderstelling dat zij toch wel beslissende hulp heeft gekregen van haar vriend, die ook vermogend is en een bedrijf heeft gehad.”

Bontekoe heeft nu een boekje open gedaan bij de Quote. “Hij heeft uitgelegd hoe dat zit. Ze hebben allebei de helft, zijn samen dat bedrijf begonnen, dus ja: dan is het net als Coolblue met twee of drie oprichters. Zij is gewoon voor de helft eigenaar van het bedrijf, dat een fantastische winst maakt: 4 miljoen per jaar bijna.”

Beau van Erven Dorens: “Ik moet een beetje eerlijk zijn hier: ik dacht ook altijd dat ze het geld had van die jongen en daarmee iets goeds heeft gedaan, maar ze heeft het eigenlijk zelf ook opgezet.”

Schimmelpenninck: “Ze heeft het zelf gedaan, het merk heet natuurlijk ook Nikkie. Zonder haar was er geen bedrijf. Ik vind het mooi dat hij dat heeft gedaan, want we hebben dat soort inspirerende voorbeelden nodig en ik vind het mooi dat er zo’n vrouw op staat.”

Nikkie Plessen zelf: “Het is toch ook wel leuk. Soms vond ik dat wel eens lastig, maar toen dacht ik: er komt vast wel een moment dat mensen het weten. Ik doe het voor mezelf en ik wist wat ik zelf deed, maar ja…

Plessen is volgens de Quote 10 miljoen euro waard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen