Art Rooijakkers gaat niet RTL Boulevard presenteren

Geplaatst op Thu 24 May 2018 om 11:11

Art Rooijakkers is sinds 1 april één van de gezichten van RTL 4. Wat hij gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk, maar RTL Boulevard is vooralsnog in elk geval geen onderdeel van zijn pakket. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. Alles zit nog in de ontwikkelfase, aldus Rooijakkers. “Ik ga van alles doen. Dit is voor mij ook moeilijk, want we zijn aan het ontwikkelen. Er komen veel verschillende programma’s aan, maar dit is het moment waarvoor ik vrees: ik mag er niks over zeggen!

Kan hij een tipje van de sluier oplichten? “Er zijn allerlei programma’s waar ik mee bezig was, ook bij AVROTROS nog, en RTL heeft allerlei wensen. Die zijn we nu in elkaar aan het schuiven en dat heet dan ontwikkelen. We zijn nu aan het nadenken wat ik allemaal kan doen.”

Temptation Island ziet hij niet zitten. “Mijn vriendin en ik hebben het er wel over gehad, ja, om te gaan. Ha ha“, grapte hij.

RTL Boulevard dan? “Nee, volgens mij doen jullie dat hartstikke goed.”

En Expeditie Robinson? “Volgens mij gaat dat ook hartstikke goed.”

Bij AVROTROS had Rooijakkers nog jarenlang Wie is de Mol kunnen blijven presenteren. Waarom is hij vertrokken? “Het was ook een beetje dat ik dacht: ik heb zin in nieuwe energie. Ik kan keihard op mijn bek gaan hier, maar ik heb zin om die spanning te voelen en nieuwe energie te voelen.”

En ook een beetje voor het geld? “Ja, dat is eigenlijk ook wel fijn.”

Foto: RTL
14 Reacties op “Art Rooijakkers gaat niet RTL Boulevard presenteren”


 1. Ron

  Boulevard gaat weer op de schop heb ik begrepen. Ik zou hem een uitstekende toevoeging vinden dus ontkennen is erkennen wellicht.

 2. X

  Onbegrijpelijk dat hij naar rtl gaat. Zal het geld wel zijn verder kan ik geen reden bedenken

 3. anymouse

  @X, lees de laatste regel van het artikel eens.

  Het zal wel een combinatie van zijn.
  Ieder wel denkend mens wil (wel eens) een nieuwe uitdaging in zijn of haar leven. Als dat dan ook nog goed of beter betaald is dat mooi meegnomen.

 4. X

  @anymouse: De programma’s van rtl vind ik niet vernieuwend. Moet wel heel wat gebeuren daar. Misschien een soort kopie van WIDM. Zie ik zo gebeuren. Kopieren alles van de NPO dus waarom dit niet.

 5. G.

  nog niet…..

 6. Alex

  @X
  De werkomgeving binnen RTL is wel heel anders dan dat van de NPO.
  Korte lijntjes, dat houdt in sneller een verandering doorgevoerd maar de klap is ook harder als je faalt.

  Sowieso waait er in RTL nu een wind die veel kansen biedt aan mensen buiten de standaard RTL (Eland) kliek.

  Dat kan best prettig zijn als je alweer 8 jaar binnen hetzelfde bedrijf werkt.

 7. Suomynona

  Art zou een goeie zijn voor reportageseries. Ze zouden bij RTL eens moeten kijken naar VTM, waar journalist Luk Alloo al jaren verschillende reportagereeksen maakt (Alloo bij de Wegpolitie, Alloo in de (buitenlandse) Gevangenis, Alloo en de liefde) die allemaal zeer succesvol zijn. Zulke reeksen zouden ook perfect zijn voor RTL4/Videoland.

 8. Bart

  Hij ontkend het hier maar ik verwacht wel Boulevard of een rol bij de nieuwe late night en Expeditie Robinson met Nicolette als het naar RTL4 verhuist. Zou een slimme zet zijn door daar op de zondagavond te plaatsen.

 9. Y

  @X,
  Nee de programma’s van de NSO zijn vernieuwend : Spoorloos, WIDM, TV Show, Opsporing Verzocht, Rijdende Rechter, Radar, Mooiste Meisje, BZH enz..enz..

 10. dennis

  Ik denk dat hij iets met Katja Schuurman samen zal gaan doen.

 11. A.Zijn

  Hij kan de nacht van de vluchteling in ieder geval niet lopen dit jaar vanwege tv opname. Toch de maand van Expeditie Robinson. Om het format fris te houden wel goede optie.

 12. BRAAK

  Die priegel heeft de kop van iemand die vroeger op posters stond van foute Nederlanders die in Rusland voor de moffen gingen vechten.

 13. Hijgje Huigstra

  BRAAK
  Thu 24 May 2018 om 19:10

  Je zal je eigenlijke lelijke rotharses wel bedoelen, sneuneus

 14. BRAAK

  Ach, simpele geest, alleen maar schelden en niet in staat zijn dingen gewoon te verwoorden. Hijgje toch, intellectueel scharminkeltje, ga maar lekker slapen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.