Victor Mids blijkt wél montage te gebruiken in Mindf*ck

Geplaatst op Thu 12 Apr 2018 om 14:00

YouTuber Robert van Bekkum, die al jaren de trucs uit het NPO 1-programma Mindf*ck uitlegt op zijn videopagina, is zwaar teleurgesteld in Victor Mids nu hij erachter is gekomen dat hij wel degelijk montage gebruikt in zijn show. Dat laat hij weten op YouTube. Mids verzekert de kijker er elke aflevering van nooit gebruik te maken van montage, maar Van Bekkum heeft nu ontdekt dat hij dat wel degelijk gebruikt. “Sinds ik hier achter ben gekomen, is voor mij de lol er ook een beetje af.

Het gaat om de truc waarbij Mids een kassabonnetje verandert in een briefje geld. Alleen de truc zelf is al gemonteerd, aldus Van Bekkum. “Ik weet niet precies wat er gebeurt. Of het bonnetje wordt digitaal ingekleurd of er wordt een frame overgeslagen, maar dat is niet het ergste aan deze truc.”

Het ergste vindt Van Bekkum wat daarná gebeurt. “Want wat doet Victor op televisie meteen na deze truc? Hij geeft de biljetten aan de toeschouwer. Maar na de truc zit je met een echt briefje van tien en een gimmickbriefje van twintig met een bonnetje aan de andere kant. Dan kun je niet meteen na de truc het geld geven, want dan zouden ze meteen zien en vermoeden dat het briefje nep is. Hoe kan het dan?

Van Bekkum brengt in beeld hoe Mids de briefjes direct na de truc in zijn linkerhand heeft, dan is er een camerawissel en zitten ze opeens in zijn rechterhand. “Tussen deze camerawissel zit dus veel meer tijd dan het programma doet geloven.”

Vervolgens neemt het meisje het geld aan in haar rechterhand, laat de camera haar verbazing zien, in het volgende shot heeft ze in beide handen géén geld en in het volgende shot heeft ze het weer in haar rechterhand.

De ontmaskeraar: “Dan zou je kunnen zeggen: ‘Ja, het is een tv-programma, daarvoor zijn meerdere shots nodig.’ Maar als dat zo is zit je hier nog steeds naar een geacteerde reactie te kijken. Voor mij geeft deze truc aan dat er wel degelijk verkeerde montage wordt gebruikt in Mindf*ck.”

Dit houdt in dat ik het lastig vind om nog een hele aflevering Mindf*ck te kijken, wat het vervolgens ook weer lastig maakt om trucs uit te leggen.”

Lees ook: Vlogger gaat door met ontmaskeren Victor Mids (april 2017)

Zijn YouTube-filmpje ziet u onderstaand:

Foto: YouTube
34 Reacties op “Victor Mids blijkt wél montage te gebruiken in Mindf*ck”


 1. Ron

  Mids is een mietje. Ik kijk zijn nepprogramma nooit en jullie mogen allemaal weten dat ik KLAARKOM VAN TROTS!

 2. Mark

  Zegt veel over de intelligentie van de 2 miljoen Mindfúck kijkers. Zijn die zo naief, ze weten toch wel dat het allemaal nep is, of gelooft het merendeel nog in sprookjes. Ik kijk ook niet want ik kijk ook dwars door die goocheldoos praktijken heen.

 3. drupsteen

  Ook die “truc” gezien waarbij hij op een leeg blikje trapt en vervolgens een vol blikje aan de binnenkant van zijn been laat verschijnen? Ook duidelijk een montage. Het is gewoon een man van bedrog. Hij zegt geen gebruik te maken van acteurs maar laat gewone mensen wel acteren en geeft duidelijk instructie hoe zich te gedragen. Laat je niet misleiden door die eeuwige grijns, hij heeft alleen het beste voor met zijn portemonnaie.

 4. Will van Bill

  Jezus Christus, dat was al bekend in 1860. Daarbij zijn de trucs die niet gemanipuleerd zijn bizar slecht uitgevoerd zoals tijdens die NS literatuurprijs oid. http://www.dumpert.nl/tag/mindfck

 5. Will van Bill

  Zelfs hier was het al bekend:

  “Fri 13 Oct 2017 om 13:17
  Het is toch een beetje pijnlijk dat de man bekend wordt omdat hij NIET kan goochelen. Hij manipuleert de bende in de edit (aantoonbaar), huurt acteurs in (aantoonbaar) en dat wat hij daadwerkelijk live laat zien, faalt jammerlijk. Inderdaad, aantoonbaar. Want wat doet dat rechterhandje? Inderdaad.
  .
  http://gph.is/2yehpOH

 6. Penny Wise

  Iedereen maakt wel eens fouten. Ik vermoed dat ze uit kostenoverwegingen achteraf geprobeerd hebben die fouten te verdoezelen. Dan neem je een enorm risico, want met zoveel kijkers is er altijd wel iemand die dat opmerkt. En zo wordt Victor zelf op de bon geslingerd. De ultieme Mindf*ck!

 7. De Leukste Thuis

  …en met zijn zuur verdiende geld koopt hij een luxe appartement ! Het is om je te bescheuren :D NEPPERT

 8. Tim

  Zo zie je maar dat het niets uit maakt wat je of hoe je iets doet.
  Als succes al in de sterren stond geschreven bij je geboorte, gaat dat hoe dan ook gebeuren.

  Maar ook aan de top moet je weer een keer naar beneden.

 9. critikast

  Magie is niet te begrijpen voor de simpelen van geest !

 10. Henk&Ingrid

  Joh!

 11. Ookdatnog

  ZEER HOOG FLAUWEKUL PROGRAMMA…

 12. Lamberto

  Wat een gezeur hier, Victor Mids is een goochelaar, geen tovenaar.

 13. Ruud

  Precies Lamberto! Spijker op z’n kop!

 14. Alaaf

  Helemaal niet spijker op z’n kop, achterlijke Ruud. Ten eerste is hij geen goochelaar maar illusionist. Ten tweede is het in dat beroep absoluut not done om met camerabeelden te knoeien.

 15. wauter

  Leave Victor Mids alone!

 16. gtstfites

  Wie?

 17. Opiniemaker

  Op de brandstapel. Is een heks. Eerst vierendelen. Of hij moet aflaat kopen bij de paus dan vergeven we t.

 18. Grumpy

  Na Tommy Cooper geloofde ik er sowieso al niet meer in ….

 19. Jo

  Geen nieuws. Robert heeft al een tijd geleden in één van zijn filmpjes bewezen dat er film frames uit een truc verdwenen waren.

 20. karel

  Erachter gekomen?,dat waren velen al na de eerste aflevering.

 21. Anoniem

  Jullie mensen hebben Victor zeker nog niet live meegemaakt, want dan praten jullie wel anders.

 22. Anoniem

  Moderate

  Wat Opiniemaker schrijft over Victor kan niet door de beugel om te zeggen op de brandstapel en dat hij een heks is.

 23. ZozO

  Victor zelf is hier aan het huilen onder de naam Anoniem.

 24. Joop55

  Het is inderdaad een gênant programma en heb er een hard hoofd in voor deze clini clown. Kaar goed de AvroTros (sorry AVRO) wat wil je dan ook.

 25. ?

  Ik ben echt helemaal van slag. Straks gaat iemand mij nog vertellen dat Gerard Joling in het echt ook homo is, dat Goed Tijden Slechte Tijden een gespeelde soap is en dat de familie Flodder nooit bestaan heeft…….. Dat zou echt teveel voor me zijn!

 26. Kaaskijker

  Tjoh, wat een volk hier. Die Robert van Bekkum komt op mij over als een jaloerse goochelaar die zelf het charisma en de originaliteit mist. Zo intens treurig om een goochelaar zijn trucs te willen ontmaskeren. Hij maakt er het toch al kleine goochelwereldje mee kapot.

 27. Ostbit

  Kaaskijkertje, praat geen poep. Ik ben in staat 75% van alle trucs die ik zie te ‘ontmaskeren’, zoals jij het noemt. Dat maakt het niet minder interessant om te kijken. Dat is wat de gemiddelde ‘goochelaar’, weer zoals jij het noemt, denkt, maar niets is minder waar.

 28. KingAlert

  Ik ben ook goed in een truc. Ik verdwijn 3 minuten achter een gordijn met een mooie jonge vrouw en na 2 minuten is ze zwanger. En dat is echt geen Mindfuck hoor.

 29. John Ewbank

  Die laatste minuut laat je ‘m er nog even halfhard inhangen?

 30. KingAlert

  hihihi John kent me.

 31. John Ewbank

  Ouwe rukker!

 32. Joop den D.

  Victor zou een geweldige PvdA politicus kunnen zijn.

 33. Japie

  Hij is wel goed in zijn vak, maar als ik 1 aflevering heb gezien dan vind ik het wel genoeg. Het lijkt allemaal zo van hetzelfde.

 34. Jaap

  Wow, sinds NuJij niet meer bestaat heb ik niet meer zoveel chagrijn bij elkaar gelezen. Krijgen jullie daar een kick van? Jullie kunnen die tijd ook gebruiken om vrijwilligerswerk te doen, daar wordt de wereld een stuk mooier van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.