Victor Mids blijkt wél montage te gebruiken in Mindf*ck

YouTuber Robert van Bekkum, die al jaren de trucs uit het NPO 1-programma Mindf*ck uitlegt op zijn videopagina, is zwaar teleurgesteld in Victor Mids nu hij erachter is gekomen dat hij wel degelijk montage gebruikt in zijn show. Dat laat hij weten op YouTube. Mids verzekert de kijker er elke aflevering van nooit gebruik te maken van montage, maar Van Bekkum heeft nu ontdekt dat hij dat wel degelijk gebruikt. “Sinds ik hier achter ben gekomen, is voor mij de lol er ook een beetje af.

Het gaat om de truc waarbij Mids een kassabonnetje verandert in een briefje geld. Alleen de truc zelf is al gemonteerd, aldus Van Bekkum. “Ik weet niet precies wat er gebeurt. Of het bonnetje wordt digitaal ingekleurd of er wordt een frame overgeslagen, maar dat is niet het ergste aan deze truc.”

Het ergste vindt Van Bekkum wat daarná gebeurt. “Want wat doet Victor op televisie meteen na deze truc? Hij geeft de biljetten aan de toeschouwer. Maar na de truc zit je met een echt briefje van tien en een gimmickbriefje van twintig met een bonnetje aan de andere kant. Dan kun je niet meteen na de truc het geld geven, want dan zouden ze meteen zien en vermoeden dat het briefje nep is. Hoe kan het dan?

Van Bekkum brengt in beeld hoe Mids de briefjes direct na de truc in zijn linkerhand heeft, dan is er een camerawissel en zitten ze opeens in zijn rechterhand. “Tussen deze camerawissel zit dus veel meer tijd dan het programma doet geloven.”

Vervolgens neemt het meisje het geld aan in haar rechterhand, laat de camera haar verbazing zien, in het volgende shot heeft ze in beide handen géén geld en in het volgende shot heeft ze het weer in haar rechterhand.

De ontmaskeraar: “Dan zou je kunnen zeggen: ‘Ja, het is een tv-programma, daarvoor zijn meerdere shots nodig.’ Maar als dat zo is zit je hier nog steeds naar een geacteerde reactie te kijken. Voor mij geeft deze truc aan dat er wel degelijk verkeerde montage wordt gebruikt in Mindf*ck.”

Dit houdt in dat ik het lastig vind om nog een hele aflevering Mindf*ck te kijken, wat het vervolgens ook weer lastig maakt om trucs uit te leggen.”

Lees ook: Vlogger gaat door met ontmaskeren Victor Mids (april 2017)

Zijn YouTube-filmpje ziet u onderstaand:

Foto: YouTube

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen