Vlogger gaat door met ontmaskeren Victor Mids

Geplaatst op ma 03 apr 2017 om 15:54

Vlogger Robert van Bekkum gaat door met het ontmaskeren van Victor Mids, ondanks dat de tv-goochelaar daar niet blij mee is. Vlak na de seizoensopener van Mindf*ck op zaterdagavond heeft de vlogger weer nieuwe video’s gepubliceerd. Dat is te zien op YouTube. Van Bekkum legt op YouTube twee nieuwe trucs van Mids uit, maar komt eerst terug op het interview dat de tv-goochelaar dit weekend gaf in de Volkskrant. Daarin gaf Mids aan niet blij te zijn met Van Bekkum.

Mids zei in de krant: “Ik kijk die filmpjes niet, maar die jongen had vooral als doel even een succesje te scoren. Dat minimaliseert dingen waar wij heel lang aan werken. Om iemand iets onmogelijks te laten ervaren, moet er een geheime achterkant zijn, een blinde vlek. Het is jammer als iemand dat doorprikt.

De tv-goochelaar kan er naar eigen zeggen ‘niets’ aan doen. “Ik vind ook niet dat hij het niet mag doen. Ik maak gewoon content en vertel een verhaal, daar mag iedereen mee doen wat hij wil. Het is out of my control. Het is overigens niet zo dat hij elke truc precies uitlegt zoals wij het doen – er zijn altijd verschillende methoden en subtiliteiten om een truc uit te voeren. Dat is moeilijk te vatten in een YouTubefilmpje.”

Volgens Van Bekkum doorziet hij Mids’ trucjes in de meeste gevallen. De vlogger zegt: “Victor zei dat hij mijn filmpjes niet heeft gezien, maar dat mijn filmpjes soms niet kloppen. Daar wilde ik het volgende over zeggen: ik zeg ook niet dat het klopt, maar ik laat manieren zien waarop het ook kan. Daar lever ik het bewijs bij.”

Ik denk dat ze in de meeste gevallen wel gelijk zijn zoals hij ze doet. Dat moet je dus in je achterhoofd houden als je mijn filmpjes kijkt. Het is hoe ik denk dat ze gaan.”

Foto: YouTube
21 Reacties op “Vlogger gaat door met ontmaskeren Victor Mids”


 1. b

  van Bekkum is vooral een sneu figuur die op de golven van Mids populariteit mee wil drijven . Buitengewoon triest ettertje. Krijg een leven jochie.

 2. Meneer van Beheer

  Als je niks beters te doen hebt is het erg met je gesteld.

 3. Marlou

  Hij praat meer dan dat hij doet.

 4. Paut Pielusma

  Dit mislukte heerschaap wil ook een graantje meepikken

 5. Anoniem

  Wat een zielig figuur is die MIDS zeg, niet normaal meer.
  Meeliften op het succes van Dynamo, Blane en Derren Brown.

 6. Anoniem

  Uitleg is vrijwel niet nodig bij de trucs van Mids….vrij doorzichtig allemaal.
  En dan nog steeds blijven zeggen dat er geen acteurs worden gebruikt. Oke,het zijn geen acteurs, maar wel mensen die een leuk bedrag krijgen en een contractje moeten tekenen.

 7. Jade

  De grootste illusie in dit wereldje is de illusie die ze zichzelf en elkaar wijsmaken: dat mensen geen bewondering voor je vak meer hebben als je ze vertelt hoe je trucs en illusies werken. En die illusie houden ze krampachtig in stаnd.

 8. 1999

  Vlogs op YouTube zijn pure aandachtszoekerij en geldklopperij over ruggen van naïeve tieners.

 9. Momentje

  Wat een zeikerd is die Mids.

 10. Sven L.

  Tis net zoiets als n kind vertellen hoe het nou zit met Sinterklaas. Veel mensen vinden die trucs leuk om te zien. Maar goed, men hoeft de ontmaskering clipjes niet te kijken ;)

 11. Kaaskijker

  Het is leuk als je één keer de truc door hebt. Mensen die daar hun levenswerk van maken zijn zielig op het kinderachtige af. Een volwassen man als Robert van Bekkum denkt dat hij nu héél slim is. In de wereld van vlogs & YouTube dan he.

 12. Jantje

  Wat mij betreft zou dit juridisch aangepakt mogen worden. Het is AMUSEMENT. Wat valt er te ontmaskeren? Als Mids gaat beweren dat hij echt kan toveren dan heeft hij een punt

 13. Assie

  Jantje is compleet van het padje. De rechter komt niet meer bij!

 14. Albert

  Kan die van Bekkum ook uitleggen wat Tan met Stax aan het doen is?

 15. Panda

  Wat valt er te ‘ontmaskeren’? Volgens mij niets, want het gaat om goocheltrucs en niet om een medium. Ik snap de drang van MC om clicks te scoren, maar de berichtgeving begint een beetje uit de bocht te gaan.

 16. Bart M.

  Heeft deze gozer Jomanda al ontmanteld?

 17. Michiel

  hahaha, ik houd ervan!

 18. witte mens (hoi Sylvana!)

  Goochelaars ontmaskerd was spectaculairder.

 19. Koperhaan

  Als je presenteert als “medium” terwijl je niets anders bent dan een overjarige puber met een goochel doosje moet je niet zeuren. Zijn grote “truc’s” worden geproduceerd met medewerking van “toevallige voorbijgangers” die net als de medewerkers van balletje balletje, bij de show horen. En de rest wordt gedaan met camera’s die even worden stopgezet en weer aangezet. Als je geschoren wordt moet je stil zitten is een oud gezegde. Het is een simpele goochelaar, leuk om naar te kijken, maar verder niets.

 20. Papegaaitje leef je nog.

  Wat een onzin wordt er hier beweerd. Allemaal mensen die zogenaamd weten hoe het zit. Ik was zo’n voorbijganger en heb meegedaan. Niks acteur, niks contract. Je wordt gewoon op een grandioze manier voor de gek gehouden. Dat weet je. Ik gaf een briefje van 10 euro uit mijn eigen portemonnee. Zette er met een viltstift mijn naam op. Niks van te voren afgesproken. Ik mocht zelf het tientje opvouwen. En het zelf in mijn portemonnee terugdoen. Victor heeft het biljet niet aangeraakt. Toen mocht ik een tegel aanwijzen. We stonden op een trottoir. Die tegel werd opgelicht en daar lag mijn tientje onder. Met naam en al. Bij controle was het biljet verdwenen uit mijn portemonnee. Ik heb niets met Victor afgesproken. Ik ben niet van te voren benaderd. Ik ben gewoon voor de gek gehouden. Heel knap.

 21. Allstar's Reggae Band

  @Papegaaitje: ja dat is wel een heel makkelijke truuk, dat kan ik ook.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.