Thomas Erdbrink onderschatte Zomergasten

Geplaatst op Thu 12 Apr 2018 om 15:48

Thomas Erdbrink heeft de presentatie van Zomergasten in 2016 onderschat. Het was lastiger dan hij dacht. Dat vertelt de journalist, bekend van VPRO’s Onze Man In Teheran, in gesprek met de VARAgids. Erdbrink werkt voor The New York Times in Iran, maar nam voor Zomergasten onbetaald verlof. “Het leek me interessant om te zien hoe moeilijk ik het voor mezelf kon maken. Het was heel moeilijk soms. Het was veel harder werken dan ik dacht. Vooral die voorbereiding“, zegt hij.

Het is in elk geval moeilijker dan het lijkt, aldus Erdbrink. “Van een afstandje denk je misschien: je gaat zitten en babbelt drie uur in de rondte. Maar het is veel lastiger dan dat. De zenuwen vielen me mee. In Iran kan ik altijd morgen in de bak zitten, dat is pas echte spanning.”

Niet iedereen was enthousiast over Erdbrinks presentatie. “Met Onze Man was dat allemaal hosanna, iedereen was aardig. Tijdens Zomergasten kreeg ik heel veel lelijke dingen over me heen. Een goede ervaring, nu heb ik het allebei meegemaakt. En ik heb nooit gesolliciteerd om een lievelingetje te worden.

Onze Man In Teheran, dat zondag begint aan een tweede seizoen, ziet hij net als Zomergasten als een uitstapje. “Schrijven voor The New York Times beschouw ik als mijn echte werk.

Het VARAgids-interview met Thomas Erdbrink kunt u lezen via Blendle.

Foto: DWDD
7 Reacties op “Thomas Erdbrink onderschatte Zomergasten”


 1. Hannah

  Spoorloos gaat maandag verder met alleen Derk en zonder Jetske. Voortschrijdend inzicht bij de KRO.?

 2. Marcel

  Erdbrink heeft een fetisj voor wijven in boerka.

 3. Bvk

  En Marcel voor kleine kinderhandjes.

 4. Alaaf

  En niet alleen handjes.

 5. John Ewbank

  Ik heb een fetisj voor het lid(je) van Heuckeroth.

 6. Daan

  Thomas Erdbrink met zijn malle hoge stem deed het erg slecht in zomergasten. Deze nep journalist die in dat maffe Iran woont is niet te vertrouwen als journalist en is ongeschikt als presentator. Nooit meer vragen deze nep journalist voor een TV klus.

 7. Miranda

  Wat een schandalig domme reacties hierboven. Thomas maakt is een goede journalist. Ook Onze man in Teheran was geweldig en ik kan serieus niet wachten op het aankomende seizoen. Dat soort programma’s scoren terecht goed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.