Sven Sauvé houdt deur open voor John de Mol

John de Mol mag dan wel hard op weg zijn om RTL half leeg te trekken, RTL-baas Sven Sauvé gooit de deur niet dicht voor de Talpa-baas. Wel wil RTL als onderdeel van zijn nieuwe strategie sowieso onafhankelijker opereren, dus ook onafhankelijker van Talpa. Dat zegt Sauvé in gesprek met het Financieele Dagblad. De Mol is de producent van grote RTL-shows als The Voice of Holland, maar meer dan ooit zoekt hij met zijn SBS-zendergroep de confrontatie op met RTL.

De Mol kocht onder meer Johnny de Mol en de mannen van Voetbal Inside weg bij RTL. Ook Sauvé ziet dat De Mol druk bezig is, maar bang is hij niet. “Ik schrik niet zo snel. Ik focus me liever op waar wij het verschil kunnen maken.

Op de vraag of hij straks minder Talpa-producties gaat afnemen, zegt Sauvé: “Wij zullen altijd blijven samenwerken met producenten met goede ideeën. Maar we gaan wel meer zelf ontwikkelen.

Volgens AD-diva Angela de Jong is De Mol ineens zo actief met SBS, omdat RTL een nauwe samenwerking met hem zou hebben afgeslagen. De Mol zou samen met RTL de strijd aan willen gaan tegen buitenlandse mediareuzen als Netflix en YouTube.

Gevraagd of Sauvé zich kan vinden in het pleidooi van De Mol om de handen meer ineen te slaan tegen buitenlandse mediareuzen, zegt hij: “Daar ben ik het mee eens. De strijd om de kijkcijfers willen we altijd blijven spelen, maar in nieuwe domeinen is het goed om hiernaar te kijken, naast het ontwikkelen van eigen proposities.”

Ik spreek met alle grote publishers in Nederland. De wens en de behoefte om dit te doen is groter dan ooit.”

Het FD-interview met Sven Sauvé kunt u lezen op de FD-site.

Foto: RTL, Beeld en Geluid

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen