Opiniemakers openen aanval op ‘ijdeltuit’ Ellie Lust

Een tijd lang leek het net alsof Ellie Lust door íedere kijker werd omarmd als een leuke tv-verschijning, maar als volgroeide BN’er heeft ze inmiddels ook haar eigen haters. Vier bekende opiniemakers uiten op Twitter hun ongenoegen over de politievrouw. Dat is te lezen op Twitter. Lust is eigenlijk politiewoordvoerder, maar werd door Opsporing Verzocht een bekend tv-gezicht en door Wie is de Mol een ster. Nu heeft ze haar eigen show op NPO 1: Ellie op Patourille van de Avrotros.

Inmiddels lijkt het erop dat Lust zichzelf een béétje begint te overschatten nu ze zich naar voren heeft geschoven als potentieel presentatrice van Wie is de Mol. “Wil Ellie Lust eigenlijk nog wel bij de politie werken? En waarom vindt de politie het goed dat een prominent medewerker met alles bezig lijkt behalve de politie, die haar betaalt ? #Vragen #loyaliteit“, zegt oud-NPO 1-baas en opiniemaker Ton F. van Dijk op Twitter.

Van Dijk vindt Lust een beetje respectloos tegenover de politie. “Nou, als je zo overduidelijk geen zin meer hebt in je baan wordt je bij de meeste werkgevers gevraagd te vertrekken. Maar bij de politie? Ik zou haar vandaag nog vragen wat ze nou eigenlijk wil? Werken bij de politie of ergens anders. In laatste geval zou ze dan ook consequenties daarvan moeten aanvaarden.

“Je roept bijna iedere week in de krant dat je bij de TV wil? En dan ben je woordvoerder bij de politie. Heeft die organisatie nog enig zelfrespect?”, zegt Van Dijk. Columnist Jan Dijkgraaf daarop. “Retorische vraag.

En Telegraaf-stercolumnist Nausicaa Marbe: “Vraag ik me ook af. Zo’n onsympathieke ijdeltuit die alleen bezig is haar BN-erschap te spekken is een schandvlek voor de politie die dienstbaar voor anderen moet zijn.” Daar sluit Dijkgraaf zich bij aan.

Zelfs de sympathieke Volkskrant-diva Antoinnette Scheulderman geeft Lust een veeg uit de pan: “Dacht dat ik de enige was die er niks an vond.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen