Omroep MAX met soort De wereld volgens 80-jarigen

Geplaatst op Fri 13 Apr 2018 om 8:42

Bejaarden zijn hot op tv: van KRO-NCRV tot RTL 4 en SBS 6, allemaal brengen ze ineens tv-shows met stokoude mensen. Binnenkort verrimpelt het tv-landschap nog een stukje verder, want Omroep MAX komt met een programma dat een beetje lijkt op de SBS 6-show De wereld volgens 80-jarigen. Waar bejaarden in dat programma samenleven met vier hippe jongeren, gaat MAX nog een stukje verder: die sluit ze op met een hele groep kleuters. Dat moet de levenslust van de bejaarden vergroten.

Het gaat om het format Old People’s Home for 4 Year Olds van het Britse Channel 4. Hierin wordt een ruimte van een verzorgingstehuis tijdelijk ingericht als kleuterschool. Zes weken lang vindt er intereactie plaats tussen kinderen en bejaarden.

Het Britse origineel heeft volgens MAX bewezen dat de senioren enorm opknappen van ballonnen blazen, dansen en knutselen. “Het leven van mensen die eerst een beetje sip voor zich uitkijken, gaat er echt op vooruit“, vertelt Omroep MAX-baas Jan Slagter.

Het levert prachtige televisie op, maar het is ook een echt interessant wetenschappelijk project dat aan het denken zet.’’

Foto: Channel 4
3 Reacties op “Omroep MAX met soort De wereld volgens 80-jarigen”


 1. Pieter

  hee geen reacties ?? nee natuurlijk niet, omdat iedereen hier geen eigen mening over heeft en als ze die hebben zich tegenspreekt !

 2. OMG

  @Pieter

  Omdat het niet een bijster origineel format is… bejaarden lijken de volgende hype op tv gebied te zijn… What’s next?

 3. Ron

  Mmm, weet niet of dit wel leuk gaat worden. Vind het format niet ijzersterk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.