Rick Romijn kapot van stoppen Evers Staat Op

Geplaatst op Fri 13 Apr 2018 om 9:00

De 55-jarige sidekick Rick Romijn was er helemaal kapot van toen Edwin Evers hem vorige maand vertelde dat hij aan het eind van dit jaar stopt met Evers Staat Op. Dat vertelt de radiomaker vandaag in het AD. Romijn, die niet terugkeert in de show van Evers’ opvolger Frank Dane, heeft een paar dagen slecht geslapen van het nieuws dat zijn samenwerking met Evers na 21 jaar ophoudt. “De beslissing om te stoppen wordt voor je genomen door een ander. Dat is moeilijk“, geeft hij aan.

Evers heeft het nieuws op maandag 5 maart direct na de ochtendshow op Radio 538 kenbaar gemaakt aan Romijn en mede-sidekick Niels van Baarlen. “In een somber kantoortje. Edwin zei: ‘Ik val maar meteen met de deur in huis, ik ga ermee stoppen’. Ik had het niet zien aankomen.”

De twee sidekicks zijn in dienst van Evers. “Ik wist ook dat Edwin er steeds meer moeite mee had om vijf dagen in de week om 4 uur ’s ochtends op te staan en toch ’s avonds met zijn band op te treden of andere dingen te doen. Maar mijn onderbuik zei dat we nog wel een paar jaar door zouden gaan.”

Het was en is een verschrikkelijke domper voor Evers. “Dit lag als een steen op mijn maag. Ik had echt verdriet. Dit is een relatie van 21 jaar. We hebben zoveel met elkaar meegemaakt.”

Nee, ik was en ben niet boos op Edwin. Ik weet zeker dat hij het heel moeilijk heeft gevonden. Ik begrijp zijn beweegredenen, maar fijn is het niet.

Romijn gaat graag verder bij de radio. Niet als dj, maar als sidekick. Of achter de schermen. “John de Mol heeft als eigenaar van Talpa gezegd dat hij ons team wil behouden voor Talpa.”

Het interview met Rick Romijn kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Radio 538
13 Reacties op “Rick Romijn kapot van stoppen Evers Staat Op”


 1. Lodewijk

  Hahahah wat een lul zeg. Joh werk genoeg als 55 jarige in dit kei gave neoliberale superland. Hahahahha wat een dag.

 2. Marc

  Staat ook raar op je cv:

  1997- 2018 – Radio538 – functie: lachband

 3. Luc Troost

  Totaal niet interessant wat die enbe radio mensen vinden. Ga participeren joh.

 4. scott_0

  Wat een werk, 3 uur lachen om de baas en dan weer naar huis. Echt iets om op terug te kijken.

 5. Annoniemus

  Rick Romein de keihard lacher van de radio , ga metselen , loodgieten , of voegen ofzoiets dan doe je een keer in je leven iets goeds !

 6. Ben Zuur

  Wat een loser… 21 jaar lang op de zak en de roem van Evers teren en nu zeiken dat het zo moeilijk is dat ie niet zelf de beslissing heeft genomen? Bah!

 7. Ron

  Kom op, dat had hij na al die jaren toch wel zien aan komen dat het eindig was dit avontuur. Dat het nieuws als het bekend wordt dan toch nog koud op je dak valt, valt e begrijpen maar het is zeker niet overwachts.

 8. Otto Groeneveld

  Egoïstische mensen die pedante radio-mannetjes.

 9. Beau ter HAM

  Ja dan ben je ineens je baan kwijt als 50-tiger met jaren slap ge oh op de vroege ochtend –

 10. Remia

  Rick Romijn echte naam: Richard Blokpoel
  moehahahahaha

 11. Don

  SIDEKICK zijn is toch een baantje voor als je helemaal niet (meer) kan! :-)

 12. ano@niem.nl

  Je weet nu al dat deze heren in een middagshow om 16:00 uur tot 19:00 uur terug gaan komen. Niet op 538 maar wel op een van de andere stations. En nee, dat duurt geen jaren. Ik denk zelfs al vanaf 1 januari of miv augustus 2019.

 13. Joep uit Tilburg

  En dan ben je opeens niet meer de sidekick(ker) van Nederlands nummer één ochtendshow. Nu zullen de mensen om je heen je echt gaan beoordelen. Hoe populair heb jij je de afgelopnen jaren gemaakt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.