Rick Romijn kapot van stoppen Evers Staat Op

De 55-jarige sidekick Rick Romijn was er helemaal kapot van toen Edwin Evers hem vorige maand vertelde dat hij aan het eind van dit jaar stopt met Evers Staat Op. Dat vertelt de radiomaker vandaag in het AD. Romijn, die niet terugkeert in de show van Evers’ opvolger Frank Dane, heeft een paar dagen slecht geslapen van het nieuws dat zijn samenwerking met Evers na 21 jaar ophoudt. “De beslissing om te stoppen wordt voor je genomen door een ander. Dat is moeilijk“, geeft hij aan.

Evers heeft het nieuws op maandag 5 maart direct na de ochtendshow op Radio 538 kenbaar gemaakt aan Romijn en mede-sidekick Niels van Baarlen. “In een somber kantoortje. Edwin zei: ‘Ik val maar meteen met de deur in huis, ik ga ermee stoppen’. Ik had het niet zien aankomen.”

De twee sidekicks zijn in dienst van Evers. “Ik wist ook dat Edwin er steeds meer moeite mee had om vijf dagen in de week om 4 uur ’s ochtends op te staan en toch ’s avonds met zijn band op te treden of andere dingen te doen. Maar mijn onderbuik zei dat we nog wel een paar jaar door zouden gaan.”

Het was en is een verschrikkelijke domper voor Evers. “Dit lag als een steen op mijn maag. Ik had echt verdriet. Dit is een relatie van 21 jaar. We hebben zoveel met elkaar meegemaakt.”

Nee, ik was en ben niet boos op Edwin. Ik weet zeker dat hij het heel moeilijk heeft gevonden. Ik begrijp zijn beweegredenen, maar fijn is het niet.

Romijn gaat graag verder bij de radio. Niet als dj, maar als sidekick. Of achter de schermen. “John de Mol heeft als eigenaar van Talpa gezegd dat hij ons team wil behouden voor Talpa.”

Het interview met Rick Romijn kunt u lezen op de AD-site.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen