Omroep MAX deed niet mee in strijd om DWDD-slot

Omroep MAX levert met Tijd voor MAX nu wel de tijdelijke DWDD-vervanger, maar de omroep deed niet mee in de strijd voor een definitieve plek op zeven-uurslot van NPO 1. Dat zegt Jan Slagter op NU.nl. Het was nooit in Slagter zelf opgekomen om Tijd voor MAX te verhuizen van 17.00 naar 19.00 uur, zoals nu tijdelijk het geval is. “Wij hadden mee kunnen doen aan de pitch, maar ik zag daar niet veel in. Ook om praktische redenen“, zegt hij, wijzend op de beschikbaarheid van de Tijd voor MAX-hosts.

Martine van Os en Sybrand Niessen hebben meer te doen, aldus Slagter. “Na de laatste uitzending van Tijd voor Max vertrekt Martine zes weken naar Italië voor het programma We zijn er bijna en Sybrand moet twaalf afleveringen Groeten van MAX en tien afleveringen Droomhuis gezocht opnemen.”

Ze zijn gewoon niet beschikbaar, aldus Slagter. “Dus in die zin heb ik er ook niet bij stilgestaan. Anders was het misschien een overweging waard geweest, maar het is echt niet in me opgekomen.”

Slagter is tevreden met het vijfuurslot. “De NPO heeft ook om vijf uur een goed programma nodig en we hebben bewezen dat we dat kunnen maken.

Het NU.nl-interview met Jan Slagter kunt u hier lezen.

Foto: Stef den Boer, MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen