Dave von Raven deed Maestro voor het geld

Geplaatst op Mon 16 Apr 2018 om 8:55

Dave von Raven deed vorig jaar vooral voor het geld mee aan de Avrotros-show Maestro op NPO 1. Dat bekende hij dit weekend in het AD. Zo’n klusje bij de NPO is nou eenmaal snel geld verdienen, aldus Van Raven. Je maakt een paar weken je opwachting op tv en de portemonnee is weer gevuld. “Een leuk tv-uitstapje voor de Dave von Raven-bv. Ik hoef niet eerst 10.000 aanstekers te kopen, om ze vervolgens te verkopen. Ik hoef alleen maar iets te doen. Dat is wel lekker, toch?

Bovendien is het goed voor de publiciteit, zegt hij. “Maestro was voor mij het laatste zetje dat ik nodig had. Laten we elkaar geen mietje noemen; het is goed voor je bekendheid, maar ik doe alleen mee aan dingen die me interesseren.”

Van Raven neemt niet élke tv-klus aan omdat het zo goed verdient. “Ik ben ook gevraagd voor Wie is de mol? en Expeditie Robinson, maar dat vind ik echt verschrikkelijk.”

Zijn optreden als huisband in De Wereld Draait Door legden hem in het seizoen 2012/2013 ook geen windeieren. “Het eerste singletje speelden we bij De wereld draait door en binnen de kortste keren waren we de huisband. Of binnen de kortste keren… We werden eerst nog afgetroefd door Chef’Special. Dat was mooi kut.

Het Parool-interview met Dave von Raven kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros
7 Reacties op “Dave von Raven deed Maestro voor het geld”


 1. Elvis

  Hoef je toch ook niet moeilijk over te doen, man moet toch ook de kost verdienen.

 2. homo henkie

  helemaal gelijk.

  de omroepen hebben toch geld zat ?? subsidies ??

 3. Annoniemus

  Wie niet ??

 4. Kaaskijker

  Tja, als je een bandje bent moet ieder er een jaarsalaris uit halen.

 5. Mug

  Welke subsidies homo henkie? Noem eens een paar bestaande…

 6. anonymous

  Leuke vent met humor, en nog eerlijk ook.

 7. Joop55

  Ik werk ook voor me geld, who cares.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.