MasterChef Nederland zakt weg naar 178.000 kijkers

Een flinke domper voor Net5. De zender grossiert niet in eigen programma’s, maar het zou voor de zenderleiding natuurlijk leuk zijn als het kleine beetje dát eigen is ook een beetje scoort. In het geval van MasterChef Nederland wil dat niet echt lukken. De première deed het maandag al magertjes met slechts 287.000 kijkers (4,8 procent), maar de tweede aflevering deed het woensdag toch wel vrij beroerd. De kookwedstrijd kwam om half negen niet verder dan 178.000 kijkers (3,5 procent).

Door de teleurstellende score van MasterChef Nederland was Net5 de op een na minst bekeken toptienzender van het land. Het station werd aan alle kanten ingehaald, onder meer door een film op Veronica en een Amerikaanse serie op RTL 5.

Om half tien deed Net5 het zelfs nog een stukje slechter. Samenwonen: De Battle kwam niet verder dan 136.000 kijkers (2,8 procent).

Het lijkt er op dat John de Mol het geld dat hij spendeert aan Net5 maar beter in zijn zak kan houden, want zelfs met de dertigste herhaling van NCIS doet de zender het nog beter.

Overigens is het ook wel een beetje een domper voor chefkok Freek van Noortwijk, de vriend van Katja Schuurman die het in de media altijd over hun seksleven heeft. Hij wil carrière maken als tv-persoonlijkheid, maar dat lukt hem voorlopig niet zo best.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen