Magere start voor Net5-programma Wietze de Jager

Geplaatst op Tue 17 Apr 2018 om 13:35

Het tv-programma Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel van Wietze de Jager is maandagavond van start gegaan met magere kijkcijfers op Net5. Er keken vanaf half tien 236.000 mensen naar de realityshow, goed voor een marktaandeel van 4,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Voorafgaand aan De Jagers programma begon de nieuwe serie van MasterChef Nederland eveneens met voorzichtige cijfers. Daar keken 287.000 mensen (4,8 procent) naar.

Al met al was Net5 de achtste zender op prime time. Alleen RTL 5 en RTL 8 wisten nog minder kijkers te bekoren.

Overigens is Net5 niet ontevreden over de behaalde scores. Volgens een woordvoerster is er in de doelgroepen waar de zender op mikt prima gescoord.

Masterchef Nederland zette in de doelgroep 20 tot 54 jaar een marktaandeel van 6,9 procent neer, terwijl het gemiddelde van het vorige seizoen uitkwam op 5,9 procent. In de specifiekere doelgroep 20 tot 34 jaar werd zelfs 9,1 procent neergezet, aldus de zender.

Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel scoorde in 20 tot 54 jaar een marktaandeel van 6,7 procent en in de specifiekere doelgroep 20 tot 34 jaar was dat 10,6 procent. “Beide programma’s scoorden ruim boven het zendergemiddelde.

Foto: SBS, Reinier Bergsma
12 Reacties op “Magere start voor Net5-programma Wietze de Jager”


 1. bert

  Op zich niet raar, deze meneer heeft wat weinig talent en een echt radiohoofd…

 2. Marry Hens

  Twee weken presentatie-training maakt je nog geen tv-ster. Wietze heeft echt geen klik met de tv; hij houdt dat “EO-jongerendag-koppie”. Radio is echt zijn ding.

 3. Doe

  Alleen Max heeft dat kook programma geproot. Dat en Net5 zelf is niet genoeg. Verbaas me er ook over dat programmas tijdens voetbal niet worden gepromoot.

 4. Wietzenee

  Ik begrijp niet dat we deze man een podium geven. Los van het Q music verhaal waar hij zich al als een slachtoffer opstelde + het enorm uitmelken daarvan. Deze man stemt openlijk SGP. Nu staat het iedereen vrij te stemmen wat hij/zij wil. Maar stemmen op een partij die openlijk anti-vrouw is, zo iemand mag een vrouwenzender als net5 toch geen podium geven. Zet daar dan een vrouw neer!

 5. wer

  Wat had men dan gedacht… tuurlijk scoort dit niet meer dan 200-250.000 kijkers

 6. Joop

  Nou volgens mij is er iemand die nog veel slechter heeft gescoord op primetime. Jan Kooijman met JesuisDepri. 65.000 kijkers is toch lachwekkend slecht. En dan te bedenken dat zijn eigen bedachte Dance Around The World niet veel beter scoorde. Ben benieuwd of KRO-NCRV zijn contract wel verlengd.

 7. Ruud

  Was het inhoudelijk een leuk/ goed programma? Of draait het alleen om de kijkcijfertjes?

 8. Renee

  Wietzenee helemaal eens wat een Anti-climax is die jongen toch geen smoel en geen houding om op tv te komen. Wat een jankbal.

 9. Freek

  Een badkamer opknappen voor 500 euro!? En als je wint ben je werknemer en mag je in het kasteel gaan werken. Compleet kansloos programma…

 10. Peter

  De kandidaten zijn allemaal te dom om te poepen dus al helemaal om een kasteel te runnen.

 11. BRAAK

  De man heeft de uitstraling van een Sumatraanse Neusaap!!!!

 12. scott_0

  Ik snap niet waarom die zenders niet gewoon films gaan uitzenden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.