Joost Vullings: ‘Politici zien EenVandaag niet zo staan’

Joost Vullings denkt dat politici hem minder belangrijk gaan vinden nu hij is overgestapt van het NOS Journaal naar EenVandaag. Dat vertelt de politiek verslaggever in de VARAgids. Vullings heeft het idee dat zijn positie verandert nu hij overstapt naar een programma dat minder kijkers heeft. “Ik ben benieuwd hoe ze in Den Haag naar me kijken nu ik namens EenVandaag kom. Ze kunnen me nog zo aardig vinden, misschien ben ik bij EenVandaag toch iets minder belangrijk.

Het NOS Journaal is hét nieuwsprogramma van Nederland, maar ook EenVandaag trekt elke dag weer een hoop bekijks in de vooravond van NPO 1. Maar, zo zegt Vullings: “Politici zijn rond het uitzendtijdstip van [18:15 uur] vaak nog aan het werk, waardoor het programma minder goed op hun netvlies staat. Doodzonde, want het bereikt echt een heel groot publiek.”

Vullings heeft geen spijt van zijn overstap. Hij begon zich te vervelen bij de NOS. “Sommige zaken worden routine waardoor je er niet meer dezelfde energie uithaalt als vroeger. De eerste keer dat je Prinsjesdag mag doen, dan stuiter je. Maar na twintig jaar word ik er niet meer warm of koud van.”

Dan moet je op zoek naar een nieuwe uitdaging. De kans die me werd geboden bij Eenvandaag kwam dus als geroepen“, besluit hij in de gids, via Blendle.

Foto: Jinek

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen