‘John de Mol moet Jan Slagter binnenhalen bij Talpa’

Talpa-baas John de Mol zou er goed aan doen om Omroep MAX-directeur Jan Slagter binnen te halen voor zijn televisiebedrijf. Dat schrijft tv-recensent Angela de Jong vandaag in het AD. De omroep van Slagter ontpopt zich de laatste jaren tot dé hitmachine van de NPO: bijna alles wat MAX aflevering wordt een (mega)succes. “Mr Max is inmiddels de onbetwiste koning Midas van Hilversum. Alles wat hij aanraakt, verandert subiet in goud“, zegt de televisiekenner.

Gisterenavond nog was MAX de onbetwiste winnaar op prime time dankzij Dokter Deen en Van Onschatbare Waarde. “Geen van de andere zenders kwam ook maar in de buurt.

Slagter heeft een neus voor de juiste programma’s, stelt De Jong, die ook wijst op een show als We Zijn Er Bijna. “Dat is goud waard voor iemand als De Mol.

Het zou een meesterzet zijn, denkt de tv-criticus. “Niet alleen zou hij daarmee concurrent NPO een gevoelige slag toebrengen, belangrijker is dat hij daarmee iemand binnenhaalt die feilloos aanvoelt waar een groot deel van Nederland graag die ouderwetse televisie voor aanzet in dit Netflix-tijdsgewricht.

En Slagters gewone-mensen-programma’s passen ook nog eens naadloos bij het van oudsher volksere SBS 6.

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de website van het AD.

Foto: RTL Boulevard

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen