‘Domien had ziekmelding nooit moeten onthullen’

Geplaatst op Wed 25 Apr 2018 om 13:15

NPO 3FM-dj Domien Verschuuren heeft er geen goed aan gedaan om op de radio te onthullen dat hij zich twee dagen lang ziek heeft gemeld vanwege de reacties op de slechte prestaties van de zender. Dat zegt NPO Radio 5-dj Jeroen van Inkel in de Volkskrant. Het gaat al slecht met 3FM en dit helpt volgens Van Inkel niet bij de wederopbouw. “Dat had hij nooit moeten doen. Hij zei eigenlijk: ik ben depressief omdat het slecht gaat met 3FM. Als je niet oppast, blijft zoiets aan je kleven.

3FM had dit nooit moeten toestaan, zegt Van Inkel. “Ik vind dat het management van 3FM had moeten ingrijpen voordat Domien Verschuuren, de opvolger van Giel in de ochtend, deze maand op de zender vertelde dat hij zo baalde van de luistercijfers en de kritiek op 3FM dat hij zich ziek had gemeld.

Van Inkel stelt dat 3FM te lang door gaat met wat ze altijd deden. “Het pijnlijkste voorbeeld vind ik Serious Request. In eerste instantie was de jaarlijkse actie in het Glazen Huis een heel mooie manier om geld op te halen voor het goede doel. Later werd het steeds meer een excuustruus, een manier om relatief onbekende dj’s te presenteren aan een groot publiek.”

Daar moet de stekker uit, vindt Van Inkel. “De formule is uitgewerkt.”

Een uitgebreid artikel met veel meningen van deskundigen over het noodlijdende 3FM vindt u op de website van de Volkskrant.

Foto: NPO
19 Reacties op “‘Domien had ziekmelding nooit moeten onthullen’”


 1. shrink

  Het meest overschatte beroep ter wereld is dat van radio-dj. Om daarover dan nog eindeloos te gaan ouwehoeren, is werkelijk een onvoorstelbare verspilling van human resources. Weg met al die zouteloze plaatjesdraaiers, altijd te hard lachend HAHAHA en dat begint dan al om zes uur ‘s ochtends. Voor Gerard Ekdom wil ik wel een uitzondering maken trouwens. Dat is de Lex Harding van deze eeuw.

 2. Big in Japan

  Als je niet oppast, blijft het aan je kleven ja. En dat zal het inderdaad tot in lengte van dagen blijven doen. Ongeacht of hij oppast of niet. Dit vergetene mensen niet en hij zal er altijd aan herinnerd worden.

 3. Bart

  Op zich kan Het Glazen Huis nog jaren doorgaan maar niet meer in deze opzet onder de naam Serious Request bij 3FM. Beter doneren ze het evenement aan Radio 2 onder de noemer Het Glazen Huis. Dit huis inrichten als een soort kroeg. 2 weken lang ergens in Nederland. In week 1 een grote actie en in week 2 vanaf de zelfde plek De TOP 2000. Live op Radio 2 met verwante updates en programma’s op NPO1 o.a. om 19.00u Ook andere NPO1 programma’s als Tijd voor MAX, Pauw/Jinek, Goedemorgen Nederland alsmede een speciale serie van De Beste Zangers kunnen vanaf die plek komen in deze weken.

 4. Richard Otto

  Hi heeft via Twitter aan Spreekbuis.nl aangegeven dat hij vakantiedagen heeft opgenomen ipv zich ziek heeft gemeld, dus dan moet hij zelf weten of hij zich ziek is of zich blauw zuipt ;)

 5. Brawl?

  Of hij zich ziek is? Ik kan je niet volgen.

 6. bob

  fijn dat hij een mening heeft, maar die mag hij ook voor zich houden

 7. Hans

  Die Domien is absoluut niet serieus te nemen. Wat een walgelijke kerel met een uitdrukking van een verwende zuurpruim. Saaie ochtendshow waarin niks gebeurd en wind je het raar dat het zo slecht gaat met de zender? Wegwezen zou ik zeggen als zenderbaas.

 8. Zonder Naam

  Het lollige is ook dat Domien afgebeeld staat bij zo ongeveer elk artikel dat over 3FM gaat (terwijl ze een volledig dj-team hebben). Hij lijkt gezien te worden als degene die zowat in z’n eentje de kar trekt, en hij kán dat niet eens.

 9. Richard Otto

  Dat wind ik niet raar, haha

 10. StefanV

  Ik blijf zeggen dat de beroerde luistercijfers van 3FM weinig te maken hebben met de DJ’s of met formules als Serious Request en des te meer met het muziekbeleid. 3FM heeft een knieval gemaakt voor bepaalde soorten muziek waar luisteraars gillend bij wegrennen. Als de muziek je irriteert, zap je weg. Hoe vaker dat het geval is, des te sneller kiezen luisteraars definitief voor andere zenders.

  Wat Domien betreft is het van tweeën één. OF hij gaat snappen dat hij als DJ niet belangrijker is dan de muziek (wat dus ook inhoudt dat hij niet persoonlijk verantwoordelijk is voor de slechter cijfers) OF hij vindt zichzelf wél belangrijker dan de muziek. In dat geval moet hij z’n conclusies trekken en opstappen, net zoals voetbaltrainers doen wanneer hun club keldert in de ranglijst.

 11. StefanV

  *dj’s

 12. xox

  met zn geblondeerde haartjes

 13. KingAlert

  xox

  Domien zoon van Wilders???

 14. Me

  Het gaat eigenlijk niet echt om de DJ’s maar om de muziek die gedraaid wordt.
  Radio 3 heeft geen doelgroep meer. De jongeren 12-18 luisteren niet meer naar
  de radio maar naar Spotify en Youtube. De kleuters 6-11 jaar luisteren naar 538.
  Veronica zal ook nooit meer wat worden met dat format.
  Radio 10 was okay maar nu Echtdom komt luister ik niet meer.
  Radio 2 doet het prima. Radio 5 ook, al vind ik Jeroen hier nog niet echt op passen.
  Q is ook okay , Sky is behang radio.
  Ik ga weer naar Radio 2 luisteren.

 15. Me

  Het gaat eigenlijk niet echt om de DJ’s maar om de muziek die gedraaid wordt.
  Radio 3 heeft geen doelgroep meer. De jongeren 12-18 luisteren niet meer naar
  de radio maar naar Spotify en Youtube. De kl*euters 6-11 jaar luisteren naar 538.
  Veronica zal ook nooit meer wat worden met dat format.
  Radio 10 was okay maar nu Echtdom komt luister ik niet meer.
  Radio 2 doet het prima. Radio 5 ook, al vind ik Jeroen hier nog niet echt op passen.
  Q is ook okay , Sky is behang radio.
  Ik ga weer naar Radio 2 luisteren.

 16. Me

  *dj’s

 17. Dennis

  Inderdaad, komt erg zwak over… Hij heeft er kennelijk geen vertrouwen meer in, anders doe je zoiets niet.

 18. Bart

  Domientje, Niet alleen het boegbeeld van 3FM maar tevens te boegbeeld van het probleem van 3FM.

 19. Annoniemus

  Van Domien weten we over een jaar niets meer !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.