Wietze de Jager vindt Pow-Dennis ‘een zuiger’

Geplaatst op Wed 25 Apr 2018 om 12:30

Wietze de Jager begrijpt wel een beetje dat Ronnie Flex zich ergert aan Dennis Schouten, verslaggever van PowNews. Het is echt ‘een zuiger’. Dat heeft de radio-dj dinsdag gezegd in Shownieuws op SBS 6. Flex vindt het racistisch dat Schouten zijn songteksten voorlas in een filmpje van PowNews, omdat daarin het woord nigger zit. Sindsdien zijn de twee vijanden van elkaar. Maandag kwamen ze twee elkaar toevallig tegen en schold Flex hem uit. De Jager: “Dennis is natuurlijk gewoon een zuiger.

Schouten kan makkelijk het bloed onder de nagels van mensen vandaan halen, aldus De Jager. “PowNed staat er misschien een beetje bekend om, maar hij is ook echt zo’n typische verslaggever die heel goed weet hoe hij Ronnie op de kast moet krijgen. Dan zie je nu weer zo’n klein filmpje waarin Ronnie even uithaalt.

Koos van Plateringen: “Dat doet hij wel goed hoor die Dennis.”

Wietze de Jager: “Ja, maar ik snap ook wel dat Ronnie uiteindelijk er een beetje klaar mee is en dat hij zo reageert.”

Shownieuws-deskundige Mark Labrand vindt het wel een beetje onhandig van Schouten dat hij ‘nigger’ heeft voorgelezen. “Als wij blanken het woord ‘nigger’ zeggen, ook al citeren wij een rapper, dan is dat een dingetje.

Foto: SBS
22 Reacties op “Wietze de Jager vindt Pow-Dennis ‘een zuiger’”


 1. rook

  wat een kapsel

  overdag Witse
  in de nachturen denise

 2. Rick

  WIJ ZIJN GEEN AMERIKANEN,wij zijn Nederlanders! Hier kunnen we vloeken op tv, in de VS staan daar boetes op. Hier kunnen we citeren zonder racistisch te zijn, in de VS – zogenaamd the land of the free – mag je helemaal niets. Kan iedereen die ons Nederlanders de preutse Amerikaanse cultuur wil opleggen oprotten naar dat land a.u.b.? Daar voel je je vast thuis. Ja, ik heb het tegen jou, Mark Labrand!

 3. Bart

  Echt totale onzin wat Mark Labrand hier roeptoetert. We leven in een vrij land dus iedereen mag zeggen wat ie wil. Dennis citeert hier wat de de rapper zelf heeft geschreven dus mag hij dat zelf net zo goed zeggen.
  In principe mag je hier alles zeggen maar er bestaat een soort ongeschreven regel dat je elkaar niet voor van alles uitscheld. En zeker niet met de woorden die Ronnie hier gebruikt. Ik weet dat het dagelijks overal gebeurd maar Ronnie heeft in deze een voorbeeld functie. Zeker omdat heel veel jonge kinderen dat weer overnemen. Als Ronnie Flex dit normaal vindt en het juist de bedoeling is dan heb ik niks gezegd.

 4. Tim20 MJ

  Eng mannetje, die Wietze. Als je het in deze discussie eens bent met die Flex, dan heb je echt weinig realiteitszin. Die Wietze is gewoon bang voor die B-rapper, is natuurlijk bang die ie niet meer komt in z’n radioprogramma’s. De situatie wordt in dat Shownieuws item ook helemaal niet goed uitgelegd. PowNed-verslaggever ging de straat op om te peilen of de inwoners van die plaats zin hadden in een standbeeld voor Ronnie Flex en las toen enkele teksten voor van z`n telefoon, waar toevallig het N-woord in zit. Dus? Dat is helemaal geen “dingetje”. Dit is Nederland, 2018, jongens, kom op.

 5. Matty

  Die Wietze de Jager komt zo langzamerhand mijn, en die van velen, de strot uit! Wat een pedant mannetje is dat zeg! Bovendien is hij zo lelijk als ik weet niet wat! Show nieuws niet waardig!

 6. G.H.B Hilderman

  Het grote probleem is niet dat blanken die teksten uitspreken, maar ook kleuters die fan zijn van Ronnie. Mogen blanken de teksten van Ronnie meezingen tijdens een concert?

 7. Martijn

  Volgens mij weet wietze niet eens waar het over gaat. Wat heeft het er mee te maken dat dennis een zuiger is. Het gaat er om dat dennis nigger heeft gezegd. Oftewel dennis cteerd een songtekst van flex. Ik vind dit wel echt triest. Dat iemand op tv als media deskundige totaal niet weet waar het over gaat. Als hij het wel weet dan is het eigenlijk nog erger. Want hoe kun je dan flex begrijpen. Dus flex mag wel een liedje uitbrengen met nigger, maar het liedje mag niet gezongen worden of geciteerd worden.

 8. Aap

  @Bart

  We WONEN in een vrij land. Je kunt Engelse woorden niet klakkeloos letterlijk vertalen in het Nederlands!

 9. Ray

  Is die laatste alinea een letterlijk citaat van
  Labrand? Want dan heeft hij het zelf ook gezegd.

 10. Mattie Valk

  Wietze noemde mij vroeger ook altijd een zuiger, maar toen vond ie het lekker.

 11. Momo

  Nee, dat is helemaal geen “dingetje”. Wat zijn deze lui weer ontzettend sneu.

 12. Big in Japan

  @Tim20 MJ

  Jij bent net zo erg als Labrand met je “N-woord”, Amerikaan.

 13. bert

  Beter een zuiger dan een Sucker Wietz…

 14. StefanV

  Bij SBS6 zijn ze dus ook al compleet van het padje. Het is helemaal niet “een dingetje” wanneer een blanke een songtekst citeert waar het woord “nigger” of “nigga” in staat. Er wordt een dingetje van gemaakt, door figuren als Ronnie Flex. Dergelijke “artiesten” maken zich schuldig aan loepzuiver racisme: ze maken onderscheid op basis van huidskleur.

  Overigens heeft Dennis Schouten niks anders gedaan dan de ronduit zwakzinnige “song”-teksten van Ronnie Flex aan mensen voorlezen. Als je als “artiest” dit soort teksten de wereld in slingert (en daar commercieel succes mee probeert te scoren) is het een goed recht van iedere journalist / criticus / verslaggever om die teksten te analyseren en meningen te vergaren.

  De aanvaring van deze week is trouwens ook een duidelijke zaak: Schouten was daar niet om Ronnie Flex te interviewen of op te zoeken; hij kwam voor de huldiging van een voetbalteam. Ongevraagd is hij door Ronnie Flex voor racist uitgescholden.

  We moeten eens ophouden om het ziekelijke gedrag van figuren als Ronnie Flex goed te praten en te relativeren. Kijk anders ook nog eens naar rapper BOEF: na autopech door een paar vrouwen geholpen, vervolgens deze vrouwen voor hoer uitschelden. En iedereen die daar vervolgens iets van vindt, is een “hater” of een “racist”… – het ligt nooit aan de heren zelf.

 15. imade

  Shownieuws… is dat niet op dat zendertje dat enkel en alleen maar flops heeft? Shownieuws is dat niet het programma dat vooral in de vooravond uren enkel is geen floppen?
  Daarnaast wietze de kaasje… hij maakte de petitie belachelijk…

 16. Ano Nymous

  Aan types als Ronnie Flex en Boef moet je geen aandacht meer schenken. Alleen moet je dat de pauperjeugd die naar die bagger luistert nog even van overtuigen…

 17. imade

  geen moet gaan zijn

 18. Ian

  Ik mag dus niet zijn teksten volledige uitspreken omdat ik blank ben…? Dit is dan toch juist pure racisme?

 19. ELizA

  Foei, Ian. Je bent wit hoor. Pas maar op voor de Nzume-politie.

 20. Vera

  Ben zo b lij dat ik blank ben en niet zwart. Dennis is top, Ronny Flex is flop.

  Wietze zeur niet zo.

 21. Charles

  Wietze is een eng mannetje die niet op tv thuis hoort. Vreselijk type begrijp heel goed dat Matty hem achter zich gelaten heeft. Flapdrol Wietze is nog een eufemisme.

 22. BRAAK

  En ik vind Wietse een verschrikkelijke verschijning, het is geen gezicht deze griezel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.