AD denkt dat Gerard Ekdom gewoon voor het geld gaat

Gerard Ekdom roept voor elke camera en elke microfoon dat hij vooral níet voor het geld overstapt van NPO Radio 2 naar John de Mols Radio 10, maar het AD vindt dat niet geloofwaardig. “Financiële motieven lijken de voornaamste drijfveer“, is vandaag te lezen in de krant. Ekdom verdient momenteel naar verluidt zo’n 300.000 euro, maar moet straks aan het nieuwe NPO-maximum van 187.000 euro voldoen. En voor zo’n hongerloontje ga je natuurlijk niet vijf dagen per week vroeg je bed uit.

Het AD weet het zeker: “De daling is zo fors dat hij het aanbod van Talpa onmogelijk kon weigeren.

Ekdom ontkent dat voor de camera van RTL. “De portemonnee? Ik hou wat meer van de vrijheid en van de muziek dan van geld. Dat heb ik altijd geroepen. Het is een totaalpakket.

Er zijn een aantal punten die ik belangrijk vind en dat zijn vrijheid, creativiteit en toekomst. Gerard Ekdom is niet alleen radio, maar ik doe ook andere dingen. Ik heb bijvoorbeeld mijn eigen wijnen en een YouTube-kanaal dat ik verder wil uitbreiden.

Overigens denkt radiodeskundige Jeroen van Inkel dat John de Mol de radio-dj niet alleen heeft binnengehaald om Radio 10 te stuwen, maar ook als back-up voor Frank Dane.

Van Inkel in RTL Boulevard: “Stel nou – maar nu loop ik op de zaken vooruit – dat Frank Dane Edwin Evers gaat vervangen, maar je er na driekwart jaar of een jaar achter komt dat het niet werkt, dan hebben ze in de ochtend bij 10 Gerard zitten. Die zouden ze dan ook nog kunnen verhuizen. Het is tactisch een heel slimme zet.

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen