Willem Nijholt woest als De Telegraaf hem belt

Willem Nijholt (83) is een gevierd acteur en zat tot enkele jaren geleden ook nog regelmatig in jury’s op televisie, maar de laatste tijd is het heel erg stil rondom hem. De Telegraaf was nieuwsgierig hoe het met het gaat en besloot hem te bellen, maar dat nam hij de krant niet in dank af. De tegenwoordig in Frankrijk woonachtige Nijholt wil met rust gelaten worden. “Ik heb op geen enkele manier nog zin om in Nederland met mijn hoofd in kranten of op televisie te verschijnen“, briest hij.

Nijholt wil geen aandacht. “Het is voorbij, het is over en uit. Ik heb een dikke streep gezet onder het verleden en wil nu oud worden. Ik sta al aan de rand van mijn graf! Ik heb niet meer de behoefte om terug te kijken. Dat anderen dat voor me doen, moeten ze allemaal zelf maar weten. Ik hoef het níet!

Hij hoeft geen afscheidsprogramma. “Het is allemaal prachtig geweest, maar ik wil het restant van mijn leven alleen in familiekring doorbrengen. De wereld van de showbizz wil ik niet meer kennen. Dat is een onvoorwaardelijk besluit. Wie is er nu nog in mij geïnteresseerd? Niemand toch!?

Dan verbreekt hij de verbinding. “Het is voorbíj, wat willen jullie nou niet begrijpen? Ik wil rust.

Het Telegraaf-artikel ‘Willem Nijholt (83) is nu zelf ’STILLE KRACHT’’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen