Will Koopman leeft mee met Job Gosschalk

Sterregisseur Will Koopman, bekend van onder meer Gooische Vrouwen, vindt het heel erg wat Job Gosschalk eind vorig jaar is overkomen. Dat vertelt ze in het AD. Gosschalk werd eind vorig jaar ontmaskerd als een ‘vieze’ casting director, waardoor hij onder meer de regie van de nieuwe All You Need Is Love-film verloor. Die heeft Koopman nu van hem overgenomen. “Ik kwam net terug van vakantie toen ik zijn foto heel groot in een van de ochtendkranten zag. Zonder een balkje voor zijn ogen.

De media hebben Gosschalk al veroordeeld, vindt Koopman. “Dat wekte de indruk dat hij al veroordeeld was, voordat er een aanklacht was. Ik vind het heel heftig wat hem is overkomen.

Koopman en Gosschalk hebben vanzelfsprekend contact gehad over het overdragen van de regie. “We hebben regelmatig met elkaar geappt. Hij vindt het ongelooflijk fijn dat ik dit doe. Het is niet makkelijk om een film van een ander over te nemen. Ik heb het nooit eerder meegemaakt.”

Enkele rollen waren al gecast en ook de crew was al besteld. Ik heb een paar rollen aan andere acteurs gegeven. Ik moest mij de film eigen maken, anders blijft het toch het kindje van een ander.”

Het AD-interview met Will Koopman kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen