Angela de Jong wil dat tv-zenders Barbie boycotten

Tv-kennerdiva Angela de Jong wil dat RTL en andere omroepen Samantha de Jong niet meer toelaten op televisie. Kennelijk kan ze alleen zo beschermd worden. Dat schrijft ze in het AD. Samantha heeft de ambitie om weer terug te keren op televisie, ondanks haar woede-aanval over RTL eind vorig jaar en haar daaropvolgende zelfmoordpoging begin dit jaar. De realityster heeft deze maand zelf onthuld aan borderline te lijden en volgens Angela is ze ‘niet toerekeningsvatbaar’.

Dat haar manager Jake Hampel kennelijk staat te trappelen om Samantha, beter bekend als Barbie, weer op de buis te krijgen, vindt AD-Angela heel erg fout. “Ik vind het wel bijzonder sneu dat er blijkbaar niemand is in haar omgeving die haar liefdevol vastpakt en zegt: ‘Ho Samantha, dit is een slecht plan.’

Daarom moeten de Nederlandse tv-zenders hun verantwoordelijkheid nemen, vindt de tv-kenner. “Ik hoop dat zenders en producenten hun morele verantwoordelijkheid pakken en het aanbod van Jake afslaan. En zo niet, dat de kijkers uiteindelijk de verstandigsten zijn.

Want languit met een zak chips op de bank kijken naar iemand zichzelf nog verder de vernieling in helpt én wordt geholpen, maakt je in mijn ogen niet alleen een ramptoerist, maar ook medeplichtig.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: Pauw

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen