Angela de Jong wil dat tv-zenders Barbie boycotten

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 11:45

Tv-kennerdiva Angela de Jong wil dat RTL en andere omroepen Samantha de Jong niet meer toelaten op televisie. Kennelijk kan ze alleen zo beschermd worden. Dat schrijft ze in het AD. Samantha heeft de ambitie om weer terug te keren op televisie, ondanks haar woede-aanval over RTL eind vorig jaar en haar daaropvolgende zelfmoordpoging begin dit jaar. De realityster heeft deze maand zelf onthuld aan borderline te lijden en volgens Angela is ze ‘niet toerekeningsvatbaar’.

Dat haar manager Jake Hampel kennelijk staat te trappelen om Samantha, beter bekend als Barbie, weer op de buis te krijgen, vindt AD-Angela heel erg fout. “Ik vind het wel bijzonder sneu dat er blijkbaar niemand is in haar omgeving die haar liefdevol vastpakt en zegt: ‘Ho Samantha, dit is een slecht plan.’

Daarom moeten de Nederlandse tv-zenders hun verantwoordelijkheid nemen, vindt de tv-kenner. “Ik hoop dat zenders en producenten hun morele verantwoordelijkheid pakken en het aanbod van Jake afslaan. En zo niet, dat de kijkers uiteindelijk de verstandigsten zijn.

Want languit met een zak chips op de bank kijken naar iemand zichzelf nog verder de vernieling in helpt én wordt geholpen, maakt je in mijn ogen niet alleen een ramptoerist, maar ook medeplichtig.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: Pauw
42 Reacties op “Angela de Jong wil dat tv-zenders Barbie boycotten”


 1. Diderick

  Het is wel heel erg raar dat Samantha de Jong toch weer op tv wil. Zeker zo kort na haar zelfmoordpoging. Die manager van haar deugt blijkbaar totaal niet. Ik zou als zender haar niet willen inhuren. Veel te groot risico. Niet alleen voor Barbie, maar ook voor het imago van de zender.

 2. Moud

  @Diderick money money.

  Leven van een bijstandsuitkering valt niet meer, als je “relatief luxe” leven of redelijk inkomen gewend bent.

 3. Peter

  Ik wil ook een verbod op Angela de Jong op mijn televisie!!!

 4. west

  erg wat Barby heeft meegemaakt natuurlijk …maar
  Hoe zou het gaan met de zieke Anneke Gronloh
  niemand die het er over heeft, niemand die aandacht aan haar schenkt !!
  Te erg voor woorden , maar als zre er niet meer zou zijn is iedereen weer geschokt?
  Kom op BNNERS stuur haar eens een kaartje !!!
  ik kan hier echt heel kwaad om wiorden

 5. Vrijdag

  Helemaal eens met Angela.

  Haar symptomen bij deze ziekte gaat gepaard met extremen.

 6. Mike

  Van Barbie naar Anneke Grönloh. Dat kan alleen hier. Anneke heeft al sinds eind jaren zestig geen hit meer gehad…

 7. mieppie

  eens.

  extreme wispelturigheid en impulsiviteit hoort bij borderline, daarom is het beter als samantha eerst aan zichzelf gaat werken en tv producenten hun verantwoordelijkheid nemen

 8. Peter Poot

  Angela zegt best wel zinnige dingen de laatste tijd.

 9. Ron

  Alsof zij dat bepaalt…

 10. Jojo

  Sorry maar dat is niet aan “mevrouw” De Jong om dat te beslissen!!

 11. Kees

  Barbie is patient, die moet je tegen zichzelf in bescherming nemen. Barbie heeft rust en stabiliteit nodig, help haar daarbij.Verdien niet aan een patiënt.

 12. Henny Huisman

  Wanneer wordt dat TV-boycot richting mij eens een keer opgeheven?

 13. Otto Groeneveld

  Barbie is een zwaar gestoorde vrouw die beschermd moet worden tegen zichzelf.
  En iedereen met een beetje fatsoen zou dit doen. Behalve RTL die gaan over lijken dat stelletje egoïsten. Verkopen hun eigen moeder nog bij RTL, dus ik denk dat we deze gestoorde vrouw wel weer terug gaan zien bij RTL.

 14. KLM

  Ja maar tokkie Nederland wil zoiets graag zien, die kunnen niet nadenken.

 15. anonymous

  Angela moet zich niet overal mee bemoeien.
  Tuurlijk kan Barbie beter niet terug op tv, maar wij gaan daar niet over.
  Zolang Barbie familie en vrienden om zich heen heeft die van haar profiteren
  zal zij gepusht worden een programma te maken.

 16. David

  Helemaal eens. Erg blij met die columns van Angela de Jong. Zonder dat ze het wist heeft ze een gat in de markt betreden, namelijk tv-columns schrijven die herkenbaar zijn voor een ieder in plaats van voor oud-linkse figuren….

 17. Jaap

  Wijf begint steeds meer dictator trekjes te krijgen

 18. Britt Scholte Lover

  Nieuwe titel voor haar programma: Barbie gaat de poorno in

 19. Geert

  Prima Plan!

 20. joop

  Helemaal eens mat Angela. Barbie is gewoon een gestoorde aandachtstrekker die zelf debet is aan haar gemoedstoestand. Zij heeft er zelf voor gekozen om in de schijnwerpers te staan. Nu, dat heeft ze geweten ook want de Nederlandse commerciële zenders gaan over lijken, en dat was ze dus bijna ook.

 21. gorsel

  oke angela,
  je hebt weeeeeeeeeer gelijk,

 22. Weg Ermee

  Wij willen dat alle media Angela De Jong boycotten!!

 23. jomari

  Ik vind Angela verstandig.

 24. tja wedansen samen de bosella

  En als Angela het wil lieve mensen dan hebben we dat te respecteren.

 25. Barbapapa

  Do not even think about it !! Natuurlijk mag Barbie niet terug op tv !! Mafkezen

 26. SOLANGE

  Barbie is geestelijk iet goed…zelfs in de kliniek was Ze niet te houden die wil aandacht en denkt dat ze wat voorstelt…Angela de Jong heeft gelijk ….de schuld ligt bij Barbie altijd aan een ander…..

 27. KingetjeAlert

  Verdorie alweer zinnige teksten van Angela. Zou Er en Wen dit ook lezen?

 28. Rodrigo

  Angela moet gaan oppassen

  Nog even en ze is degene die de carrieres van de sterren kan maken en breken, en dat moeten we niet willen toch

 29. Rodrigo

  al heeft ze in dit punt over Samantha natuurlijk wel gelijk

 30. critikast

  Angela for president !

 31. Mediaprak

  Een beetje producent gaat niet (meer) met haar in zee. Ze is labiel en elke keer weer een ENG ploegje afzeggen wordt een wel heel dure grap. Maar met haar ex lover weer in beeld… Kim Holland al gesignaleerd in Scheveningen?

 32. Richard

  Ik wil dat tv-zenders Angela de Jong boycotten.

 33. west

  @ Mike Anneke Gronloh had geen hit nodig ze is er altijd bij geweest en haar vele optredens ook in Indonesie bewees dat zij een echte grote ster was !
  net zoals die tienersterren uit de jaren 60 en die nog steeds optreden
  Alleen goede artiesten komen altijd terug , èèn dags vliegen verdwijnen als sneeiuw voor de zon ! ANNEKE , WILLEKE , ROB, RONNIE , onze tienersterren van toen
  hebben nog steeds werk , en zijn een begrip , hun cd`s verkopen nog steeds !
  Dat zal een Voice artiest nooit bereiken !

 34. Barbara

  Uit bovenstaande reacties blijkt dat er nog steeds lacherig wordt gedaan over een mensen met een mentale ziekte of stoornis. Als Samantha de diagnose MS had gekregen dan was er anders op gereageerd. Feit is dat je je hele leven dagelijks geconfronteerd kan worden met de gevolgen.
  Haar behandelende artsen zouden maatregelen moet neme om haar te beschermen, om te beginnen alle banden met haar manager verbreken die uit is op een percentage van haar inkomsten. Puur eigen belang.
  Hopelijk zijn haar naasten daar toe in staat.
  Ik gun Samantha alle rust voor haar herstel. Misschien kan ze in de toekomst anderen helpen door haar ervaringen te delen.

 35. Anna

  Het heeft er alle schijn van dat Samantha een vooropgezet plannetje heeft gesmeed om gewoon weer een carrière op tv op te bouwen.
  Zelfmoordpoging, geestesziek, relatie – en geldproblemen, yeah right!

 36. Barbara

  @Anna: een godzijdank mislukte zelfmoordpoging en Jeugdzorg plaatst daarna je kinderen uit huis? Ik vind het dieptriest.
  Jammer dat je geen compassie hebt of beseft dat het jouw naaste ook kan overkomen.

 37. Ano Nymous

  Geheel terecht dat die kinderen bij haar weggehaald zijn.
  Dat wijf is knettergek. Rijp voor het gesticht.

 38. Medusa

  Ze kickt op aandacht dat is haar probleem. En omdat er zoveel mensen haar real life soap zo geweldig vonden is ze gaan geloven dat ze echt geweldig is. Ik heb het nooit gekeken maar vrienden keken altijd naar haar omdat ze zich dan weer slim en beschaafd voelden. Als iemand nou eens eerlijk tegen haar zou zeggen wat ze echt is en hoe men echt tegen haar aankijkt met dr pornovriendje zou ze zich uit schaamte niet meer op tv willen vertonen.

 39. Anna

  @Barbara

  Er kunnen ook andere redenen zijn dat jeugdzorg heeft ingegrepen.
  Bijvoorbeeld het feit dat het een crimineel adres en drugshol was.

 40. A.Zijn

  Wat zien we hier op de foto………….whahahaha

 41. Mimi

  Samantha kreeg de kans op rust en op herstel maar koos er zelf voor gewoon haar oude leventje voort te zetten, om de kliniek te verlaten om haar lippen op te laten spuiten, om journalisten in de kliniek uit te nodigen en ondanks een verbod toch weer keer op keer zelf de media op te zoeken. Haar gedrag was al extreem toen ze meedeed aan Oh oh Cherso en ze zich volgoot met drank, altijd ordinaire praatjes had, zich absoluut nergens voor schaamde en zich als een lellebel gedroeg, en dat gedrag is helemaal niets veranderd.
  De prijs die ze voor dit alles betaald heeft is hoog maar het is het haar blijkbaar wel waard want anders zou ze de media wel links laten liggen, wegblijven van Facebook en Instagram, en eens luisteren naar haar behandelaars. Zelfs haar eigen moeder zei dat ze geen grip op haar had en ze nooit naar haar luisterde. Prima, maar dan is het ook een kwestie van wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten, want dan houdt het op een gegeven moment helemaal op.
  Ze wil blijkbaar zelf graag zo’n leven leiden dus ik heb er echt geen greintje medelijden mee. Ze was toch zo diep gegaan na die zelfmoordpoging? Zo diep dat ze na amper een week haar lippen al liet doen en ze haar eerste videootje voor haar fans alweer de wereld in stuurde. Ze kreeg de kans maar pakte ém niet en gaat gewoon op de oude voet verder.
  En ja, het kan ons ook gebeuren dat we geestelijk een knak krijgen, of als borderliner gediagnosteerd worden. Wispelturigheid hoort daar vaak bij, maar ordinair goedkoop gedrag zoals Samantha vertoond heeft helemaal niets met borderline te maken maar alles met haar normen en waarden.

 42. Natasja Froger tot Febo

  mooi en waar Mimi !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.