Tania Kross: ‘Term diva devalueert door Gerard Joling’

Operazangeres Tania Kross vindt het leuk om een diva te zijn, maar vindt het een beetje jammer dat tegenwoordig iederéén een diva wordt genoemd. Dat laat ze weten in de Volkskrant. Niet alleen wordt iemand als Gerard Joling al jaren een diva genoemd, maar bijvoorbeeld ook Patricia Paay. Eigenlijk hoort de term alleen te worden gebruikt voor een vrouw met een zeer groot talent voor opera, zoals Kross. “Ik vind dat geweldig, maar ik vind het jammer dat de term diva zo is gedevalueerd.

De term is niet zo exclusief meer, aldus Kross. “Van Gerard Joling wordt nu ook al gezegd dat hij een diva is. Diva betekent oorspronkelijk dat je een goddelijke status hebt. Tijdens een voorstelling voel ik me ook echt gezegend.”

Is ze thuis ook een diva? “Nee, haha, thuis is het no glamour. Daar ben ik moeder en roept mijn man regelmatig: ‘Ik doe niet mee aan de Tania-show.

Kross draagt de titel diva terecht. Ze laat mensen huilen met haar stem. “Ik deed vorig jaar mee aan het Avrotros-programma Beste Zangers, met een nummer van Freddie Mercury, Barcelona. Daarna kwamen oudere mannen in de supermarkt snikkend op me af, omhelsden me.”

Emotie opwekken, contact zoeken via mijn stem, dat is een missie van mij. Ik zag laatst op de voorste rij een stel zitten, best een beetje stijf, maar ineens legde de man zijn hand op de knie van zijn vrouw. Dan denk ik: yes, het is me weer gelukt!

Het Volkskrant-interview met Tania Kross kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen