Tania Kross: ‘Term diva devalueert door Gerard Joling’

Geplaatst op Wed 14 Mar 2018 om 11:45

Operazangeres Tania Kross vindt het leuk om een diva te zijn, maar vindt het een beetje jammer dat tegenwoordig iederéén een diva wordt genoemd. Dat laat ze weten in de Volkskrant. Niet alleen wordt iemand als Gerard Joling al jaren een diva genoemd, maar bijvoorbeeld ook Patricia Paay. Eigenlijk hoort de term alleen te worden gebruikt voor een vrouw met een zeer groot talent voor opera, zoals Kross. “Ik vind dat geweldig, maar ik vind het jammer dat de term diva zo is gedevalueerd.

De term is niet zo exclusief meer, aldus Kross. “Van Gerard Joling wordt nu ook al gezegd dat hij een diva is. Diva betekent oorspronkelijk dat je een goddelijke status hebt. Tijdens een voorstelling voel ik me ook echt gezegend.”

Is ze thuis ook een diva? “Nee, haha, thuis is het no glamour. Daar ben ik moeder en roept mijn man regelmatig: ‘Ik doe niet mee aan de Tania-show.

Kross draagt de titel diva terecht. Ze laat mensen huilen met haar stem. “Ik deed vorig jaar mee aan het Avrotros-programma Beste Zangers, met een nummer van Freddie Mercury, Barcelona. Daarna kwamen oudere mannen in de supermarkt snikkend op me af, omhelsden me.”

Emotie opwekken, contact zoeken via mijn stem, dat is een missie van mij. Ik zag laatst op de voorste rij een stel zitten, best een beetje stijf, maar ineens legde de man zijn hand op de knie van zijn vrouw. Dan denk ik: yes, het is me weer gelukt!

Het Volkskrant-interview met Tania Kross kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros
11 Reacties op “Tania Kross: ‘Term diva devalueert door Gerard Joling’”


 1. Appelsap

  Grootheidswaanzin…

 2. Local Hero

  Leven en laten leven.

 3. louise

  De term diva devalueert ook door deze site. Marianne Zwagerman ‘opiniediva’? Come on.

 4. Simon_W

  Met diva-gedrag wordt niet bedoeld dat iemand bescheiden is en Tania Kross maakt dat helemaal waar!

 5. Floddero Flunk

  Alsof die term überhaupt iets heeft betekend in dit nietszeggende kikkerlandje. Het is hier geen Los Angeles :D

 6. Henk

  Dacht dat ze geen opera meer wilde zingen maar gewone commerciële liedjes. Trouwens het woord diva is niet meer van deze tijd, en opera ook niet.

 7. SOLANGE

  Tanja heeft groot gelijk ze noemen Paay ook een Diva en die domme Tatjana wat hebben die helemaal gedaan een liedje gezongen…. zo zijn er duizenden ….

 8. drupsteen

  Er is maar één diva en dat is Bianca Castafiore. De rest zijn gewoon verwende lastpakken.

 9. pffff

  Diva betekent oorspronkelijk dat je een goddelijke status hebt. […] Hahaaaa

 10. tim

  Tania is geweldig en ook erg aardig. Ze gedraagt zich niet als een Diva maar zingt wel als een Diva.Bij de rest is het andersom.

 11. Ron

  Tania heeft gelijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.