Rik van de Westelaken nieuwe host Wie is de Mol

Geplaatst op do 29 mrt 2018 om 11:51

Rik van de Westelaken volgt Art Rooijakkers op als presentator van de televisiehit Wie is de Mol. Bovendien gaat hij voor Mol-omroep Avrotros ook een jaar lang Pieter Jan Hagens vervangen als presentator van EenVandaag. Dat heeft de omroep laten weten. Van de Westelaken was de afgelopen jaren te zien bij de SBS-zenders; daarvoor werkte hij voor de NOS. Bart Barnas, mediadirecteur van Avrotros, zegt: ”De komst van Rik voelt als een puzzelstuk dat op zijn plaats valt.”

Barnas vervolgt: “Met zijn journalistieke achtergrond is hij een waardevolle aanvulling op het EenVandaag-presentatieteam en met Rik als presentator van Wie is de Mol? vertrouwen wij erop het succes van het programma voort te zetten. Daarnaast is Rik een multi-inzetbaar talent die wij alle ruimte geven om zich nog verder te ontwikkelen als presentator en daarmee ook als een vaste waarde voor Avrotros.

Van de Westelaken heeft er zelf zin in. “Ik heb ontzettend veel zin om voor AVROTROS te gaan werken. Bij EenVandaag kan ik mijn journalistieke ziel en zaligheid kwijt en dieper op de achtergronden van het nieuws ingaan. En ‘Wie is de Mol?’ presenteren vind ik een grote eer: ik was al enthousiast fan, kandidaat, winnaar, en presentator van MolTalk. Dit is een fantastische volgende stap, die heel natuurlijk aanvoelt.”

Onder Arts bezielende leiding is het programma alleen maar populairder geworden – en ik ga heel erg mijn best doen om het ook komend seizoen tot een succes te maken. Na de NOS kreeg ik bij NET5 en SBS de kans om mij verder te ontwikkelen als presentator. Dat maakt dat ik me klaar voel voor deze geweldige nieuwe stap.

SBS laat in een reactie weten: “Wij willen Rik heel erg bedanken voor de fijne samenwerking sinds zijn overstap naar onze zendergroep. Wij zijn heel blij voor hem dat hij zo’n mooi programma als Wie is de Mol? kan gaan presenteren.

Publicitair gezien heeft Avrotros een heel goed moment gekozen om de nieuwe presentator van Wie is de Mol bekend te maken. Er is namelijk bijna geen medianieuws deze week.

Foto: Avrotros
57 Reacties op “Rik van de Westelaken nieuwe host Wie is de Mol”


 1. Jammer

  Ik had gerekend op Ruben Nicolai! Die is immers nog maar twee dagen in dienst van RTL…

 2. Krezus Jistus

  En hij was zo verschrikkelijk blij en enthousiast toen hij naar Net5 ging.

 3. Michiel

  Uitstekende keuze denk ik

 4. Ron

  Denk dat hij dit wel kan, heeft ook wel de juiste uitstraling en overwicht wat nodig is bij deze show. Hij heeft Peking Express gedaan voor Net 5 en deed dit uitstekend.

 5. Jeroen

  Goede keuze inderdaad

 6. L.

  Wat een goede zet! Denk dat hij het heel goed gaat en de combinatie met EenVandaag past ook perfect. Succes Rik!

 7. mowl

  Goede keuze! Blij dat hij ook weer naar de NPO gaat, heb dat Net 5 uitstapje nooit begrepen.

 8. Jo

  Niet mijn eerste keus, maar wel sympathieke vent.
  Je hoeft als WIDM host alleen maar met een quasi serieuze blik wat zinnen op te lepelen en dat kan Rik als journaallezer vast als geen ander.

 9. Moud

  LEUK!

  Proficiat en veel succes Rik.

 10. Peter Poot

  Super keuze !

 11. stefan

  beste keuze.

 12. Senna S

  Wat een leuke en goede keuze!!

 13. Jammer

  Nou ja Rik had door zijn deelname aan WIDM ineens het gevoel dat hij geliefd was en tja dan is jarenlang het Journaal presenteren geen toekomst meer. Zijn uitstapje naar SBS is gewoon een mislukking geweest, maar het brengt hem nu wel weer terug naar de NPO.

 14. Stefan

  Theun en ik speculeerde gisteren al over de presentator in Mediators https://soundcloud.com/user-77075810/8-dertien-uur-per-dag-werken-aan-vt-wonen

 15. echtwaar

  Dat had ik al enige tijd verwacht, Rik terug naar de NPO. Ben er superblij mee en het is een super actie. We zullen Art Rooijakkers niet missen, en al helemaal niet in actualiteiten programma’s waar Art totaal ongeschikt voor was. Als je totaal geen empatisch gevoel in je donder heb dan moet je niet bezig zijn met menselijke zaken. Hoe ontzettend veel beter is Rik dan!

  Lang leve Rik, en welkom terug!

 16. Michael

  Flop.

 17. De Blije Belg

  Goede keuze!

 18. Anna

  Goede keuze!

  En komt ie toch wel goed mee weg. Weer terug bij de NPO.

 19. J

  Goede keuze! Lag natuurlijk in de lijn van verwachting. Hij was de eerste waarvan ik meteen dacht dat hij het zou worden. Zijn avontuur bij SBS was natuurlijk weinig succesvol. Daarnaast past hij prima bij EenVandaag en zou hij zelfs Art’s programma Helden Van De Wildernis kunnen doorzetten.

  Van SBS wel weer dom. Als zij echt dat nieuws programma o.i.d. gaan brengen, was hij natuurlijk de perfecte kandidaat die ze in huis hadden.

 20. Alex

  Uitstapje naar SBS was nodig voor de vlieguren, maar dit is een prachtige kans.

  Ben benieuwd of hij zo afstandelijk is als Art, of zoals Vlaanderen de kandidaten ‘vrienden’ noemt.

 21. Bart

  Een goede keuze denk ik. Hij kan ook Helden van de wildernis overnemen van Art.

 22. De eerlijke

  Wel een hele goede keuze denk ik! Grappig dat ze graag een oud winnaar willen hebben, Art was immers ook een oude winnaar. Hij heeft iets mysterieus, kan heel goed vertellen en heeft een goede stem. Perfect!!

 23. Maarten

  Leuke video als bekendmaking

 24. Kannibaal

  Ik dacht dat die zak het gezien had bij de NPO? ALtijd hetzelfde verhaal. Dikke poeha als ze bij een zender weggaan, om binnen de kortste keren met hangende pootjes terug te komen. Ga lekker homevideo’s presenteren, eikel!

 25. Choco115

  Goede keuze maar die laatste zin klopt niet mc
  Er is zelfs vandaag nog groot nieuws geweest met de overstap van de vi heren

 26. Doe

  Art zal vast ook wel goed woordje voor hem hebben gedaan.

 27. Donderdag

  Prima man op de juiste plaats

 28. LD

  Goede keus, en ook een goede move voor hem.

 29. Fan

  Rik is een geschikte man om WIDM te mogen presenteren. Ik ben er blij mee dat ie weer bij NPO terug is. Welkom Rik.👍👌

 30. tom

  funny, rik is de ex van ‘mol’ Thomas Cammart.

 31. Suomynona

  Zie hier hét meest recente voorbeeld van waarom een overstap naar Talpa geen goed idee is. John beloofde Rik ook gouden bergen bij de overstap naar de SBS Groep twee jaar geleden, en wat is daarvan echt terecht gekomen?

  En hoe lullig ook, dit zal ook gaan gebeuren bij Wilfred. Die zal uiteindelijk enkel anchor van het voetbalpraatprogramma blijven en met veel pijn en moeite ergens op de late zondagavond een slecht bekeken interviewprogramma mogen maken.

  In dat opzicht is het goed dat Rik met deze overstap tenminste zekerheid heeft, aangezien EénVandaag en WIDM al jaren sterkhouders van AVROTROS zijn.

 32. René

  Dan had ik liever Leonie ter Braak van SBS naar NPO terug zien gaan.

 33. Zonder Naam

  @René – Ik zie zo voor me dat John De Mol haar in gaat zetten voor het nog te starten (ANP-)nieuwsprogramma op SBS. Goed, Leonie heeft er van origine de opleiding niet voor, maar ze heeft op de autodidact-manier alsnog veel geleerd.

 34. Joyce

  Is het echt niet een 1 april grap?

 35. Tarzan

  De enige 1 aprilgrap ben jij, Joyce.

 36. Ingrid

  Goede keus, 🌷

 37. nee

  Hij zal dan ook wel het Televizierring Gala gaan presenteren.

 38. Tim20

  AVROTROS en Rik… Dit is een combinatie die klopt!

 39. Geert

  Wat een geslijm hierboven met goede keuze, een jobhoppertje van de eerste orde, ontbetrouwbaar nichtenwerk.

 40. peter

  MC schrijft
  Er is namelijk bijna geen medianieuws deze week.
  wat is dat een onzin
  ANP, Voetbal inside, ect
  hoe zo geen medianieuws

 41. DOIT

  Oeps Rik was Marlijn hiervan niet op de hoogte!!!!

 42. nee

  @ peter

  dat is sarcasme, domme vlerk

 43. Hijgje Huigstra

  De beste keuze! goeie kerel.

 44. arjan

  Hel goed keus .
  Deze keus zal heel veel BNers pijn doen maar de beste krijgt de kans .
  Ik moet er niet aan denken dat vrouwtje Lust dit had mogen presenteren.

 45. Neptunus

  @Stefan: leuke podcast maken jullie!

 46. Dirk

  Ik had gehoopt op Hennie huisman.die kan zeker nog dertig jaar mee.

 47. hy

  Met hangende pootjes terug….

 48. Goed Keus

  Vreselijk programmaatje!

 49. aammehoela

  Publicitair gezien heeft Avrotros een heel goed moment gekozen om de nieuwe presentator van Wie is de Mol bekend te maken. Er is namelijk bijna geen medianieuws deze week.

  Wat een onzin. Er is wel heel veel medianieuws deze week.

 50. Vincent

  @ aammehoela

  SAR-CAS-ME.

  Oliedom zijn mensen hier.

 51. Bart

  @Suomynona Dat zal met Wilfred niet gebeuren als de 4 zenders totaal op de schop gaan. Rik is net op het verkeerde moment overstapt. Bij het huidige SBS6/NET5 paste hij inderdaad niet heel erg.

 52. BRAAK

  Laat deze manier van handelen een waarschuwing zijn voor hebberige Art en andere schatgravers, met veel bombarie naar de commerciëlen rennen en binnen een mum van tijd weer terug op het oude nest, Rik je bent onbetrouwbaar, volgende maand weer naar Talpa????

 53. Bas

  Uitstekende keus. Jammer voor Marlijn Weerdenburg die openlijk solliciteerde naar deze plek. Rik is een sterkere keuze met bredere mogelijkheden binnen AVROTROS. En eens temeer blijkt maar weer dat een overstap naar SBS niet per definitie een verbetering is, kijk naar Arie Boomsma.

 54. Bart

  @Braak Blijf jij je hele leven bij de zelfde baas werken dan? Ook als je je baan al heel lang zat bent en je ergens anders iets aangeboden krijgt waar je minder hoeft te werken en meer gaat verdienen?

  Volgens mij valt het met de bombarie van Art wel mee. Het is meer de wereld er omheen die er veel bombarie van maakt.

 55. Bart

  @Bas Andere tijd. Andere baas. Nog geen grotere veranderingen bij zenders qua naam, profiel en programmering. Een overstap kan succesvol maar ook niet succesvol zijn. Soms gaat het ook om het juiste moment van overstappen. En soms gaat het ook om de persoon. Ik denk dat Arie een aardige jongen is en hij maakt een paar interssante programma’s voor de NPO. Voor hem en zijn programma’s ga je weer niet zoeken of het speciaal opzetten. Het ligt in het geval van NET5 ook heel erg aan de zender.

 56. Dennis

  Bart de mediadeskundige. Haha!

 57. BRAAK

  Beste Bart, ik ben eigen baas toevallig en ik blijf mijn klanten trouw, dat betaald zich op de lange termijn, mijn opdrachtgevers houden niet van windvaantjes zoals Rikje de dwerg.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.