Pro Analoog gaat niet actievoeren tegen besluit Ziggo

Het besluit van de kleine kabelaar Caiway om te stoppen met analoge tv leidde in 2010 tot de actiegroep Pro Analoog. Oprichtster Irene Voogt blaast het protest geen nieuw leven in nu Ziggo acht jaar later ook gaat stoppen met analoog. Dat laat ze vandaag weten in het AD. Het was toen een heel andere tijd, zegt Voogt. “Bestaande tv’s kenden destijds geen digitale ontvanger, er was een decoder nodig. Ik werkte in de ouderenzorg en zag dat veel senioren problemen hadden om die te installeren.”

Caiway liep veel te ver voor de troepen uit, meent Voogt. “Helaas heeft onze actie toen niks opgeleverd.

Ze gaat niet protesteren tegen het besluit van Ziggo. “In acht jaar tijd is er veel veranderd. Ziggo kiest het juiste tijdstip.”

Net als haar ouders die in de tachtig zijn heeft Voogt nu zelf ook al jaren digitale tv. “Je ontkomt er niet aan om digitaal te kijken. Mijn weerstand was nooit gericht op digitale tv zelf, het ging er om dat het toen te vroeg was. Nu kan het, alle televisies zijn ervoor geschikt.”

Door te stoppen met analoog kan Ziggo sneller internet aanbieden en meer digitale zenders doorgeven.

Het AD-artikel ‘Analoge tv is zó 2010’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Ziggo

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen