Pittige discussie tussen Peter R. en Buma in RTLLN

Geplaatst op Tue 13 Mar 2018 om 14:45

Sybrand Buma en Peter R. de Vries raakten maandagavond verzeild in een pittige discussie in de Humberto Tan-show RTL Late Night. Dat zag bijna niemand, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Volgens Buma moet de politie bevoegdheid hebben om auto’s makkelijker te controleren op de aanwezigheid van wapens, maar volgens De Vries is dat helemaal geen relevant probleem bij de politie. “Ik vind het toch opvallend dat u weer kiest voor extra wetgeving“, begon hij.

Er is maar één urgent probleem bij de politie, aldus De Vries. “De politiek zou er eigenlijk voor moeten zorgen dat er gewoon genoeg politie op straat is en dat de recherche niet onderbezet en overbelast is. Dát is het werkelijke probleem bij de politie in Nederland en niet het gebrek aan wetgeving.

De Vries vindt het helemaal niet handig dat de politie elke auto maar overhoop zou mogen halen. “Dan loop je het gevaar dat we weer naar die profilering toegaan, van: er rijdt iemand in een wat grote auto, zet hem aan de kant en hupsakee helemaal leeghalen die auto.”

Buma: “Je zegt net zelf dat de politie wel mogelijkheden moet hebben, ik zeg dat we wettelijke hinderpalen weg moeten nemen en dan zeg jij dat ze etnisch kunnen gaan profileren. Dat doet de politie niet, dat weet je net zo goed als ik. De politie doet zijn werk.”

De Vries: “Zeg je nou dat de politie niet aan etnisch profileren doet? Dat is een enorm probleem. Dan moet u toch echt eens wat meer op straat gaan kijken. De discussie hierover is al jaren aan de gang.”

Het fragment kunt u bekijken op de website van RTL Late Night.

Foto: RTL
30 Reacties op “Pittige discussie tussen Peter R. en Buma in RTLLN”


 1. valerie

  Krijg wel een beetje de kriebels van Petertje de Vries met zijn irritante mening en opdringerig gezwets, en maar doordrammen. Denkt dat zijn mening wet is, vervelende vent.

 2. Koos

  “Vervelend” is wel heel zwak uitgedrukt.
  Hij kan zich beter bezig houden met zijn nieuwe programma dat gelukkig weer terug kan zien op steeds minder kijkers en het waren al zo weinig.
  Het is en blijft een “enge betweterige” man

 3. Dinsdag

  PR de Vries heeft gelijk.

  CDA is voor nog meer regeltjes. De zorg is onder bakellende al volgepropt met regels en nu is de politie aan de beurt.

 4. Appelsap

  Tja Petertje moet i zijn eigen programma ‘de raadkamer’ zulke discussies gaan voeren dan kijken er misschien een paar meer mensen naar zijn programma

 5. Yvon

  Peter heeft een nare manier van praten.Ik zou het sowieso niet met hem eens zijn want dat toontje irriteert.

 6. Wollter

  Peter heeft geen idee van de politiek. Het oprichten van een eigen partij liep niet voor niets uit op een fiasco. De Nederlander zag het niet zitten met hem.

 7. David

  315 duizend kijkers gisteren. Schrikbarend….

 8. nico

  inderdaad Peter er zijn regels genoeg maar geen politie agenten om deze uit te voeren

 9. Otto Groeneveld

  Even los van De Vries maar Buma de Farizeeër is toch enorm door de MAND gevallen met zijn neoliberale shit. In verkiezingstijd vertelde deze man wel even iets anders dan het smerige beleid wat hij nu uitvoert. CDA ga je helemaal kapot schamen. Gelukkig dat de partij op een lullig aantal zetels staat dus steeds meer mensen hebben het keiharde onmenselijk beleid van dit schijnheilig zooitje door. En niet vergeten Sybrand a.s. zondag weer hard bidden voor die arme aandeelhouders van Shell en Unilever. Misselijk vent zeg.

 10. Corine

  Moet altijd beetje lachen om Petertje
  De alwetende,beetje last van arrogantie
  Ben benieuwd wanneer hij eindelijk De heer Demmink achter de tralies krijgt????
  En als voetbal makelaar,een geweldige speler binnen haalt????

 11. Ron

  Helemaal eens met Peter eens, en eigenlijk Buma ook maar zit nu in de regering met de VVD dus moet ook met wat spierballentaal komen he…laf.

 12. robb

  ik ga het nog even bekijken ,je kan vinden van Peter wat je wilt maar er gebeurd wel altijd wat als hij ergens is.

 13. Birdwatcher

  Peter is altijd dwars om het dwars zijn. De laatste jaren lijkt het alleen maar erger te worden. Om die reden ook bij programmamakers een graag gewilde gast.

 14. zorro

  Nu de Raadskamer niet zo goed beken wordt zoals hij wilde gaat hij zich met de politiek bemoeien wat een walchelijke man /

 15. Rob

  Zo die buma doet net of iedereen dom is ofzo. Hoe hij ook altijd kijkt. Als iemand een ander mening heeft. Hij behandelt iedereen als kleine kinderen. Wel een gemiste kans voor humberto. Want wat peter deed, dat had humberto zelf moeten doen. Jammer humberto. Dit is 1 vd redenen waarom je bent afgeserveert. Totaal geen kritieke vragen stellen. Nog even in hij zou in polonaise lopen met die Buma. En vervolgens gaan dasnsen met peter.

 16. SOLANGE

  Peter R heeft gelijk die Buma weet niks van de straatsituatie brabbelt maar wat

 17. Jacques

  LOL

  Peter leeft in zijn anti-NL bubble
  Ontkent de echte Problemen

  Kijk vanavond Opsporing Gezocht
  Dan zie je dat Buna gelijk heeft &
  Tubbergen die veiligste gemeente is
  Onder Leiding van het CDA

 18. Willy Wonka

  Er is teveel Peter R. op tv, mensen gaan vanzelf etnisch profileren. Gewoon vanzelf het gaat gewoon vanzelf.

 19. John

  Peter heeft hierin gewoon helemaal gelijk! Zo werken wij naar een politiestaat toe.

 20. Shadow1100

  P€t€r d€ Vri€s? Hé, waarom krijg ik steeds die eurotekentjes?

 21. Thnx

  Peter voor president!

 22. Dinsdag

  RTL Late Night was weer een top show!
  Vele malen sterker dan Pauw. jaja, helaas voor onze zure NSO adapten.

 23. jroen

  ‘Dat zag bijna niemand, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.’ Die zin.. :) Humberto moet nu toch echt wel toegeven dat ‘ het programma’ de kijker gewoon niet meer interesseert. Of het nou door hem komt of de gasten die niet meer interessant zijn, het werkt gewoon niet meer.

 24. Birdwatcher

  @Dinsdag: weliswaar met een presentator die niet/nauwelijks ingreep en het liefst een dansje met de heren wilde maken. Kritische vragen?!? Welnee joh…

 25. julske

  Ik heb genoten van Humberto, was wel een geweldige uitzending.

 26. Marko Jablan

  Jaqcque, Opsproing Verzocht is alleen een etalage van gezichten en groepen, waar de politie te weinig van afweet om daders goed op te sporen. Dat programma geeft een vertekend beeld.

 27. Maarten

  @ Marko Jablan
  Een vertekend beeld van wat?

 28. JasperV

  Het programma “De Raadkamer” is mislukt, het volgende programma zal heten “Peter weet het Beter”.

 29. ArnoldTerce

  Many people think food preparation can be a difficult task that only properly educated culinary experts with numerous years of expertise are capable of doing. The truth is, anybody can make irrespective of what their ability is. A beginning make can create a elegant nine study course meal. The key to great cooking is nice expertise. The recommendation identified in this article may help anyone of any degree excel at preparing food.
  Tend not to buy materials that are not returnable. You may not wish to spend decent money on materials and locate how the programs is certainly not like marketed. Several high quality applications will allow you a trial period well before you have to keep your books and components. Investigate the refund policy before you make any buy.
  As was mentioned initially with this article, many individuals feel like they may have attempted almost everything they are able to to enhance and care for their epidermis. The goal of these report is to help people in this particular exact condition. Get these tips, and you will definitely be on the road to ideal skin area right away.Leaping Rope Is A Great Way To Tense up Muscles

 30. joop

  Irritant kereltje die de Vries. We willen Nederland veiliger maken en houden kwal, daarom is er nieuwe wetgeving nodig want zoals onze wetten er nu uit zien is het dweilen met een grote open kraan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.