Olcay Gulsen: ‘Waarom noemen mensen mij dom?!’

Olcay Gulsen begrijpt niet goed waarom er zo veel kritiek is op haar persoon. Gezien haar zakelijke succes verbaast ze zich nog het meest over de kwalificatie ‘dom’. Dat laat ze weten in gesprek met het AD. Gulsen vindt het bizar. “Ik krijg regelmatig het label ‘dom’ opgeplakt. Dat vind ik oprecht raar, ik heb een internationaal bedrijf opgebouwd, stuur 150 mensen aan. Het zijn bijna altijd vrouwen die mij dom noemen. Misschien omdat het hen irriteert dat ik als vrouw ben gaan ondernemen.”

Door haar deelname aan Wie is de Mol zijn veel mensen anders over de RTL Boulevard-ster gaan denken. “Vaak: je bent zo anders dan ik dacht. Maar ik ben altijd mezelf.”

Misschien zien mensen nu wel haar zelfrelativering beter, aldus Gulsen. “Ik heb een grote mond naar anderen toe, tegelijkertijd schuw ik niet mezelf snoeihard af te maken. En dat kunnen mensen nu zien in die uitzendingen.”

De complimenten die ze nu krijgt doen Gulsen goed. “Tot nog toe had ik te maken met beeldvorming en vooroordelen: een vrouw op hakjes, mooi gekleed, runt een modebedrijf. Bats: diva. Of: hersenloos.

Het AD-interview met Olcay Gulsen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen