Max Verstappen had tv uitgezet als F1-kijker

Max Verstappen had de televisie uitgezet als hij vanochtend op Ziggo Sport de Grand Prix van Melbourne zat te kijken. Dat zegt de coureur tegen NU.nl. Verstappen heeft het Formule 1-seizoen moeizaam geopend: hij werd zesde in Australië. Dat kwam door technische problemen, maar ook omdat het lastig inhalen is op het Albert Park Street Circuit, zegt hij. “Je kunt hier niet inhalen. Je probeert het wel, maar ook al ben je een seconde sneller, dan nog kom je er niet voorbij.

Op die manier wordt het ook voor de kijker wel heel saai, zegt Verstappen. Hij hoopt dat de Grand Prix van Melbourne spannender gaat worden. “We moeten misschien eens kijken naar andere vormen van downforce, want je kunt nu gewoon niet dichter achter anderen rijden. Ik snap dat het dan ook saai voor mensen overkomt. Ik had de tv uitgezet denk ik.

Zelfs als coureur was het al saai, klaagt hij. “Het was voor mijzelf ook saai om steeds achter een andere auto te kijken. Je kunt niks doen. Het wordt een beetje zoals Monaco hier. De kwalificatie is alles en dan rijd je zondag de race uit.

Hij kijkt uit naar de volgende race. “In Bahrein kun je wel iets beter inhalen. Verder ga ik wel met een beter gevoel hier weg dan vorig jaar, want de auto is veel beter.

Foto: Ziggo Sport

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen