Marieke Elsinga verdedigt publieke waarde Bauer-show

Marieke Elsinga, entertainmentexpert bij RTL Boulevard, denkt dat het nieuwe NPO 1-programma Frans Bauer in Amerika – zaterdag om 22.10 uur is de première – best wat publieke waarde heeft. Dat heeft ze gezegd in de rubriek op RTL 4. Elsinga interviewde Frans Bauer en zijn vrouw Mariska over hun nieuwe reisprogramma in Amerika en denkt dat het programma best bij de NPO past. “Je zou eventueel kunnen zeggen dat het gaat over de geschiedenis van Amerika.”

Bauer onderzoekt met zijn vrouw de historie van de Verenigde Staten, aldus Elsinga. “Ze duiken bijvoorbeeld in de geschiedenis van Elvis en je komt achter het favoriete eten van Elvis. Weet je dat? Een broodje met pindakaas, banaan en bacon.”

Maar de kijker komt meer te weten. “Je komt er ook achter wat de geschiedenis is van de Big Mac. Dus je zou kunnen zeggen dat je best wat leert over Amerika wanneer je dit programma kijkt. Het trekt dan via Frans en Maris kijkers. Het is een educatief tintje.”

De programma’s van Bauer, en dan met name Bananasplit, worden vaak genoemd in discussies over wat er nou juist níet thuishoort bij de NPO.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen