Evert Santegoeds wil gewoon in Shownieuws blijven

Geplaatst op Thu 15 Mar 2018 om 17:00

Evert Santegoeds ziet zichzelf, ondanks dat hij al 56 jaar is, nog wel een tijdje Shownieuws doen. Dat heeft hij gezegd op 100% NL. Shownieuws vierde afgelopen weekend zijn vijftienjarig jubileum. “Het is nog steeds spraakmakend, hè. We zijn nog altijd in beweging, altijd aan de formule aan het sleutelen, nieuwe gezichten erbij. Je ziet gewoon hoe belangrijk shownieuws is in Nederland, dat je er een succesvol dagelijks programma mee kunt maken“, zegt de showdeskundige.

Wat was zijn hoogtepunt in de afgelopen vijftien jaar? “Ik kan niet om Gerda Smit heen natuurlijk. Dat was zo hilarisch en daar word ik nog regelmatig op aan gesproken. Ik had nooit verwacht dat het zo zou uitpakken. Bij sommigen moet je de woorden er echt uit trekken, maar zij ging echt los. Het was toen het tv-moment van het jaar.”

Spreekt hij haar nog wel eens? “Nee, toen wel. Ik heb haar de Moederdag erna een grote bos bloemen gestuurd ‘voor de meest besproken moeder van het jaar’. Zo’n grote bos had ze nog nooit gehad.”

Shownieuws blijft een vaste waarde van SBS 6, verwacht Santegoeds. “Als we zo doorgaan, gaan we de 20 en 25 jaar ook wel halen.”

Maar blijft Santegoeds een vaste waarde van Shownieuws? “Nou, op een gegeven moment ga je wel een beetje uit de toon vallen, denk ik. Aan de andere kant: hoe oud is Johan Derksen? Als ik de Johan Derksen van de entertainment ben, dan kan ik nog heel lang door.”

Foto: SBS
13 Reacties op “Evert Santegoeds wil gewoon in Shownieuws blijven”


 1. Jack

  Keukenrol, blender.

  PS: De media van afgelopen week uitgebreid besproken. Elke woensdag in Mediators. https://soundcloud.com/user-77075810/6-ma-was-overleden-dat-las-ik-in-de-krant

 2. Shirley

  Evert doet het prima! Beter dan kwalletje Koos van Plat€ringen en ook beter dan alle Boulevard-nitwits bij elkaar.

 3. Richard Groenenheuvel

  Vind die nieuwe gezichten stuk voor stuk vreselijk. De kijkcijfers zijn ook totaal ingestort

 4. Ehsg

  Een volwassen man die geld verdient door over andere mensen te praten/liegen/roddelen/uit te lokken

  Wees er maar trots op
  Professioneel Roddelaar met het niveau van een populair mavo meisje

  Zo ongelofelijk Triest 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

 5. Bonnie Kreukboven

  Hele enge man. Rancuneus typje

 6. Insider

  Veel liefs uit Holland van Nicolette van Dam had gisteren 31000 kijkers. Dat is volgens mij wel het laagste aantal gemeten voor een nederlandse productie. Zelfs Vice haalt meer.

 7. Martijn M

  Veel Liefs Uit Holland hadden ze nooit moeten verplaatsen.
  De Spa hadden ze ook gewoon moeten laten staan, was vast wel iets gegroeid.

  Net5 maakt overhaaste beslissingen die niet goed uitpakken en waarmee ze (lijkt mij) minder geld mee terug verdienen; nu kijken er nog minder mensen.

 8. Marry Hens

  Ik dacht dat Evert een stuk ouder was; ziet er dus nog prima uit. Evert doet het in ieder geval veel beter dan softie Koos en Maurice, bekend van de musical ” De wolf in schaapskleren”. De ergste is Maik de Boer met zijn lichtgevend kunstgebit en gemaakte grimlach.
  Valt me ook op dat Renate, als anchor, de laatste tijd wat hyper de presentatie doet en tijdens de uitzending een muffe croissant consumeerde. Het zal toch niet….

 9. Peter

  @ marry hens: Je dacht dat ie ouder was? Vervolgens zeg je hij ziet er prima uit? ???????

 10. Joop55

  het rioolbruine Telegraaf staat niet voor niets een grote zuivering te wachten, onze Vlaamse vrienden hebben al wat meer verstand van het vak journalistiek dan in het Hol van de Leeuw.

 11. tonio

  Maak van Shownieuws een nachtprogramma dan hebben ze wat meer kijkers!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Floddero Flunk

  Nog beter: maak van shownieuws geen programma! En dan ook gelijk al die tokkiepulp (90% van het tv aanbod) opheffen :D

 13. arjan

  Van mij mag hij verdwijnen ook hij is een roddelnicht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.