Ilse stelt Matthijs gerust: ‘Tranen om DWDD gedroogd’

Luizenmoeder-ster Ilse Warringa kon Matthijs van Nieuwkerk dinsdagavond geruststellen in De Wereld Draait Door: haar tranen om het optreden van André van Duin in de talkshow zijn gedroogd. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Warringa en al haar collega’s van De Luizenmoeder waren te gast in DWDD om het megasucces van hun komedieserie te vieren. Van Nieuwkerk stipte daarbij de uitspraken aan die Warringa deed in de Volkskrant over het optreden van Van Duin.

Van Duin liet in DWDD een carnavalsversie van het Luizenmoeder-liedje Hallo Allemaal horen. Het liedje komt voort uit iets wat ze haar harp spelende dochter ooit hoorde brabbelen. “Zo lief. En toen kreeg ik laatst, vlak voordat ik Popje moest spelen in Deventer, ongeveer 26 keer dat fragment van DWDD doorgestuurd, waarin André van Duin, de volkskomiek, hossend op hoempamuziek met olifantenpoten over die herinnering heen banjerde“, zei Warringa in de Volkskrant.

Warringa toen: “Dat stond zo volledig haaks op de intentie waaruit het was ontstaan… Toen barstte ik in tranen uit. Dat was gewoon…  ‘Het voelde als een soort… kermis in de hel. In dat beeld viel opeens alle gekte samen. Ik kreeg het niet meer gerijmd: mijn dochtertje op de harp, en dan Matthijs van Nieuwkerk dijenkletsend bij die carnavalskraker. Het symboliseerde helemaal de hysterie rond De Luizenmoeder. Ik dacht: heel Nederland is gestoord. Iedereen is gek geworden en er wordt in polonaise over me heen gewalst.

Hoe denkt ze er nu over?

Van Nieuwerk wilde wel eens weten hoe ze er nu over denkt. “Wij vonden dat allemachtig leuk.”

Warringa: “Het was leuk. Op dat moment vond ik het niet, want het beeld was zo overweldigend dat het nummer opeens zo carnavalesk gemaakt werd. Het beeld was heftig. Dat komt ook omdat alles op dat moment overweldigend was voor mij. Het leek een beetje alsof ik een kind had gebaard dat na een week al van me werd afgepakt en in een soort carnavalskostuum werd gehesen en met schmink erop. Zo voelde het.”

Vond ze het te grof? “Nee, helemaal niet. Kijk, ik ben hartstikke fan van André van Duin en ik vind het ook hartstikke leuk dat hij het deed. Sterker nog: we hebben van tevoren wel eens gezegd dat het een carnavalsnummer zou moeten zijn. De regisseur opperde ook om dat te maken. Ik zei steeds: ‘Nee joh, dat gaan we niet doen.’ Als we dat wél hadden gedaan, dan was dat al een carnavalsnummer geweest en dan hadden al die versies niet gehoeven. Die zijn er wel gekomen, wat natuurlijk heel leuk is. Ik vond het ook heel leuk uiteindelijk.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen