Igmar Felicia trots op depressieve Qmusic-collega

De Qmusic-ster Igmar Felicia vindt het ongelooflijk moedig dat zijn radiocollega Stephan Bouwman gisteren op de radio heeft onthuld te lijden aan depressiviteit. Dat zei de sympathieke radiomaker, die het vorig jaar aandurfde om dj-partner van stekkerautojudas Mattie Valk te worden, gisterenavond in RTL Late Night. Bouwman barstte in tranen uit toen hij zijn depressie onthulde. “Ik hoor een stemmetje in mijn hoofd en dat stemmetje is soms heel hard. En de laatste dagen is hij héél hard.

Dat stemmetje fluistert Bouwman de hele tijd van alles in. “Als ik in de spiegel kijk, dan zegt hij hoe lelijk ik ben. En als ik iets doe, dan noemt hij dat heel slecht en het kan eigenlijk nooit goed. Het is verdomde moeilijk om mee om te gaan“, legt hij uit (zie filmpje onderstaand).

Het is duidelijk dat de radiopresentator psychische hulp nodig heeft, maar dat is niet zo makkelijk. Daar is namelijk een wachtlijst voor. “Het is een schreeuw om aandacht, en niet voor mezelf, maar voor iedereen die hier mee kampt“, aldus de presentator, die waarschijnlijk wel direct terecht kan bij het nieuwe psychologieloket van RTL.

The Voice

Na afloop van zijn radiobekentenis heeft Bouwman een interview gegeven aan het AD. “Dat is het gekke: je kunt zoveel mooie dingen doen. Met zoveel mensen omgaan die van je houden. Dan nóg kun je je heel eenzaam voelen. Daarom is het fijn om het te delen.”

Bouwman benadrukt in het AD dat zijn depressiviteit niets te maken heeft met het feit dat hij twee jaar bleef steken in de Knockouts-ronde van The Voice of Holland. “Dat heeft hier niets mee te maken, hoor.

Igmar

Igmar Felicia vindt het vooral heel knap dat Stephan Bouwman hiermee een taboe doorbreekt, vertelde hij ’s avonds aan tafel bij Humberto Tan. “Laten we daar even mee beginnen: het is zo ontzettend stoer dat je dat gewoon gaat doen. Je zit daar in je studio met het idee dat je dat tegen iedereen gaat vertellen, maar als ik het zie krijg ik pijn in mijn buik dat hij dit meemaakt. Tegelijkertijd denk ik: hij doorbreekt het, hij roept het, hij zegt het. Ik heb hem niet meer gesproken nadat hij dit heeft gezegd. Hij is mijn collega, maar ik denk dat dat in elk geval al heel bevrijdend is.”

Kon Stephan Bouwman dit eerder bespreekbaar maken áchter de schermen bij Qmusic? “Het is niet zo dat we daar allemaal heel diep over praten, want het blijft natuurlijk altijd wel een taboe, maar ik heb hem wel eens gesproken en dat hij aangaf dat hij het wat lastiger had inderdaad. Dat gaf hij wel aan, maar het is natuurlijk zo van: ga je het delen met al je luisteraars? Dat hij dit zo doet: veel respect ervoor.”

Psychose

Het taboe op depressiviteit heeft ermee te maken dat je gelijk in het gekkieshoekje wordt geplaatst, terwijl zo’n 800.000 Nederlanders jaarlijks te maken krijgen met enige vorm van depressie.

Met dat gekkieshoekje werd Bouwman op afstand ook geconfronteerd in RTL Late Night. Humberto Tan had aan tafel namelijk May-May Meijer zitten, die werd opgenomen na een psychose. Zij is daar met behulp van god/jezus uitgekomen.

Als ervaringsdeskundige mocht Meijer haar mening geven over Bouwman: “Heel dapper dat hij dit durft te vertellen en heel veel sterkte gewenst. Ik weet hoe moeilijk dit is en hoe ontzettend alleen je je kan voelen. Ik heb zelf ook een depressie gehad en dan voel je je alleen en niet geliefd, maar er zijn altijd mensen die van je houden.”

Reacties

Veel BN’ers hebben gereageerd op de bekentenis van Bouwman. “Held. 🖤🖤🖤“, zegt Manuel Venderbos.

Tim Hofman: “Huilen en praten over je gevoel. Gewoon doen. Lekker gewerkt man Stephan.

Jeroen Kijk in de Vegte: “Veel respect voor Stephan Bouwman. Weet zeker dat dit voor veel mensen herkenbaar is. En laten we zorgen dat we die wachtlijsten in de GGZ eens wat inkorten…

Nasrdin Dchar: “Respect voor deze man!

Heleen van Royen: “Dapper om je zo bloot te geven, Stephan Bouwman. Sterkte en liefs.

De radiobekentenis van Stephan Bouwman ziet u onderstaand, de reactie van Igmar Felicia ziet u op de RTL-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen