Humberto Tan wil strengere huisregels Auschwitz

Humberto Tan vindt dat er veel strengere regels moeten gelden voor een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz in Polen. Dat zei de presentator gisteren in RTL Late Night. Tan verbaast zich er niet over dat er woensdag een 19-jarige Israëli is gearresteerd nadat hij in Auschwitz plaste op een trap. Belachelijk, maar niet heel verbazingwekkend, zegt hij. “Ik weet niet of jullie er wel eens geweest zijn in Auschwitz, maar ik ben er een keer geweest en daarom verbaast dit me niets.”

De presentator is er geweest tijdens het EK Voetbal. “Wat ik daar bijvoorbeeld zag was een meisje met hotpants en een Duits shirt in de gaskamers.”

Het lijkt wel alsof er geen enkele huisregel is, aldus Tan. “Als je gaat duiken in Australië krijg je instructies over wat je wel en niet mag doen. Dat je geen schelpen moet oprapen en dat je niet op de koralen moet staan. Daar krijg je totaal geen instructies. Iedereen gaat gewoon naar binnen.”

Het is volgens Tan één bende. “Er zijn schoolklassen die gillend en rennend erin gaan. Sterker nog: je wordt door bewakers uit kamers gestuurd. Dat vond ik ook wel bizar. Ik dacht: oké, misschien niet de juiste plek om dat te doen. Het is goed dat ze een boete hebben gegeven, maar ik was echt stomverbaasd toen ik daar was.

Foto: RTL Late Night

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen