Art Rooijakkers stapt over van NPO 1 naar RTL 4

Presentator Art Rooijakkers stapt op 1 april over van NPO 1 naar RTL 4. Hij tekent een driejarig contract en wordt ingezet op zowel studioprogramma’s als op locatie. Dat heeft de commerciële zender laten weten. Rooijakkers zal niet alleen te zien zijn bij de tv-zenders, maar ook bij digitale platformen, zoals Videoland. Naast presenteren, zal hij ook eigen programma’s ontwikkelen. “Art is een gepassioneerde programmamaker, die van alle markten thuis is“, zegt RTL-baas Erland Galjaard.

Galjaard, die binnenkort opstapt als zenderbaas, laat weten: “Hij heeft de creativiteit en inhoud om programma’s te maken die variëren van journalistiek tot entertainment. Daar komt bij dat hij niet bang is om zijn eigen persoonlijkheid te laten zien, waardoor je als kijker echt wordt geraakt.”

Wat is de kracht van Rooijakkers volgens Galjaard? “Zijn kracht is om elk onderwerp met oprechte nieuwsgierigheid te benaderen en voor iedereen toegankelijk te maken. Jong en oud. Art is typisch zo iemand die je de ruimte moet geven om niet alleen te presenteren, maar ook om eigen programma’s te ontwikkelen. Die vrijheid heeft hij nodig en krijgt hij volop bij RTL.

Voor Art Rooijakkers is het een enorme ommezwaai. “Om het op zijn Brabants te zeggen: ik heb keiveel zin in het nieuwe avontuur bij RTL. Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij AVROTROS, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Jaren waarin ik veel kansen heb gekregen, een paar keer goed op mijn bek ben gegaan, weer vrolijk ben opgestaan en ook successen heb gevierd.”

Hij laat bij NPO 1 zijn programma Wie is de Mol in de steek. “Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Mooie programma’s presenteren, maken en bedenken voor RTL en ook rust voor mijn rechterwenkbrauw die ik na zeven seizoenen ‘Wie… is… de Mol’ zeggen amper nog uit een frons getrokken krijg. Door alle kansen bij RTL begon het te tintelen; nieuwe impuls, nieuwe energie, nieuwe kansen. Ik vind het spannend en kan niet wachten. Zoals ons pap zou zeggen: “Kom maar op nondedju!

Na de zomer van 2018 is Rooijakkers voor het eerst te zien bij RTL.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen