Helga van Leur vreest eenheidsworst op late avond

Geplaatst op Sun 11 Mar 2018 om 10:00

Hogedrukgebiedvoorspeller Helga van Leur vreest voor eenheidsworst op de late avond nu RTL Late Night net als concurrent Pauw/Jinek een serieuze inslag krijgt. Dat heeft ze laten weten op BNR Nieuwsradio. Humberto Tan ligt er eindelijk uit bij RTL Late Night en wordt na de zomer opgevolgd door Twan Huys, die er samen met zijn Nieuwsuur-eindredacteur iets heel anders van gaat maken. Zijn show wordt mogelijk nog serieuzer dan Pauw/Jinek. Van Leur heeft daar twijfels bij.

Van Leur denkt dat RTL íets langer had moeten nadenken over RTL Late Night. “Ik snap wel dat je zoekende bent, maar ik twijfel nog een beetje. Als je nu Twan neerzet met zijn journalistieke achtergrond, hoe ga je dat dan anders doen dan een Eva Jinek of een Jeroen Pauw?

Op deze manier gaat RTL zich volgens Van Leur niet onderscheiden. “Het moet natuurlijk ook niet te veel van hetzelfde zijn. Je gaat nu bewust naar de NPO kijken omdat het een ander soort programma is. Hoe ga je nu een nieuwe niche vinden, waardoor mensen zeggen: ‘Ik ga kijken!‘”

Aan de ene kant willen ze natuurlijk met elkaar concurreren, maar aan de andere kant moet je juist die concurrentie niet aangaan en je eigen markt opbouwen. Gevoelsmatig, hè, denk ik dan: gaan ze niet te veel in elkaars vaarwater zitten? Je moet iets unieks gaan zoeken.

Wat denkt Van Leur dat er met Tan gaat gebeuren? “Humberto is zó getalenteerd. Hij komt echt wel weer op zijn pootjes terecht.”

Foto: RTL
18 Reacties op “Helga van Leur vreest eenheidsworst op late avond”


 1. Ric

  Mooie woorden van mooie Helga. Hier kunnen de achterbakse matennaaiers veel van leren. Karma is a bitch.

 2. J

  Overal wordt Jinek als de serieuze talkshow beschreven, maar dit klopt toch tegenwoordig niet (meer). Jinek is veel meer de RTL Late Night kant op gegaan met meer entertainment. Op sommige dagen zelfs meer entertainment dan RTLLN…

 3. Piet

  Het enige waarin RTL zich onderscheidt, is T Y F U S Z O O I op de tv.

 4. Ron

  Helga heeft hier wel een punt. Je moet wel iets anders doen. Er werd al geopperd dat er 1 gast moet zijn per avond die centraal staat. Maar dat is wel erg saai, zeker als de kijker niets met deze bewuste gast heeft, en dan door zapt. Maar ja, nog een paar maandjes om hier invulling aan te gaan geven.

 5. kees

  Onzin Helga. Programma Jinek wordt juist steeds minder serieus. Ook steeds meer mensen uit de entertaiment . Zelfs poezen op tafel. Glijdt af.

 6. Sjaak

  RTL moet zo nodig serieus genomen worden.
  Meeheulen met Volkskrant en NRC en zo nog meer van hetzelfde op de late avond.
  Kennis van hun kijkerspubliek is nul komma nul nul.
  Die Twan Huys is nu al zeker en vast de grootste flop van het komende televisieseizoen.

 7. Piet

  Als RTL een klapper had willen maken, hadden ze Jinek een dermate riant salaris en aanverwante voorwaarden moeten bieden.
  Zo’n Huys wordt een totale afgang.

 8. West

  Ik dat ook dat het RTL4 PUBLIEK geen elitair programma wenst!
  een soort GBJ HILTERMAN die de toestand van de wereld sprak!

  Note… voor de jonge mensen van onder de 30 zijn en die niet weten wie GBJ HILTERMAN was… Deze zeer intelligente heer sprak vorige eeuw 1950, 60 70 er jaren ,in 5 minuten bij de Avro radio , en hat was ook op tv te zien ! zijn visie op de gebeurtenissen in de wereld, Deze GBJ Hilterman was ook een zeer bekende Nederlander iedere 60 plusser kent hem wel !
  Als men nu anno 21e eeuw, meer van deze personen bij de com tv in dienst had,dan zag de actualiteiten rubrieken / praatshows er veel beter uit !
  kwebbel koffieklets programma`s zijn leuk..maar voor het eenvoudige publiek ! Door de jaren heen was er maar eigenlijk maar èèn die alle Nederlanders
  aan de buis kluisterde met zijn praat show WIILEM O` DUIS met zijn VUIST hij was ook de èerste die dat deed op de televisie in de jaren begin 60
  en dat was altijd een feest en een spektakel met bekende, onbekende en grootheden uit het buitenland !Niemand maar ook niemand kan dat evenaren hoe uniek die man was! alleen IVO NIEHE komt er wel aardig in de buurt, als het om buitenlandse grootheden gaat !Trouwens welke WERELD grootheden zijn er bij Tan ooit geweest!!! of bij koffietijd ???

 9. Ron

  Jinek en Pauw worden veel luchtiger omdat Tan dat ook was, dus ze zijn in gaan spelen op die trend. Nu RTL vermoedelijk de serieuze kant op gaat met Twan zullen Pauw en Jinek dat ook weer doen.

 10. Curryworst

  Jinek, Pauw en Tan passen allen de DWDD-formule toe.
  Vrolijk beginnen met koddige filmpjes en het nieuws van de dag kort doornemen, veel gasten aan met max. 10 minutengesprek per gast dus oppervlakkig, veel fragmentjes tijdens de gesprekken, halverwege als pauze wat YouTube bloopers en dan weer verder met de overige gasten.

 11. SOLANGE

  Zware onzin die Helga ze zal wel op Tan zn kleurtje vallen…….

 12. By the way

  Daarom is Helga weervrouw geworden en geen programmamaker. Ze hoeft er geen beeld bij te hebben hoe Late Night wordt veranderd. Daar zijn anderen voor.

 13. Marc E. Putto

  Tuurlijk zegt Helga van Leuder dit [die regelmatig te gast is/was bij Tan].
  Het is namelijk vrijwel uit te sluiten dat v. Leuder ook regelmatig bij Twan aanschuift straks…

 14. Henk

  @Ron, precies!!!

 15. Pim

  Helga, tja, over worst gesproken

 16. anonymous

  Twan Huys is te ervaren voor dit soort programma,s voor rtl.

 17. Opiniemaker

  Volgens bronnen bij RTL is Helga een liefhebber van worsten.

 18. critikast

  Helga voorspelt zwaar weer !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.