Helga van Leur vreest eenheidsworst op late avond

Hogedrukgebiedvoorspeller Helga van Leur vreest voor eenheidsworst op de late avond nu RTL Late Night net als concurrent Pauw/Jinek een serieuze inslag krijgt. Dat heeft ze laten weten op BNR Nieuwsradio. Humberto Tan ligt er eindelijk uit bij RTL Late Night en wordt na de zomer opgevolgd door Twan Huys, die er samen met zijn Nieuwsuur-eindredacteur iets heel anders van gaat maken. Zijn show wordt mogelijk nog serieuzer dan Pauw/Jinek. Van Leur heeft daar twijfels bij.

Van Leur denkt dat RTL íets langer had moeten nadenken over RTL Late Night. “Ik snap wel dat je zoekende bent, maar ik twijfel nog een beetje. Als je nu Twan neerzet met zijn journalistieke achtergrond, hoe ga je dat dan anders doen dan een Eva Jinek of een Jeroen Pauw?

Op deze manier gaat RTL zich volgens Van Leur niet onderscheiden. “Het moet natuurlijk ook niet te veel van hetzelfde zijn. Je gaat nu bewust naar de NPO kijken omdat het een ander soort programma is. Hoe ga je nu een nieuwe niche vinden, waardoor mensen zeggen: ‘Ik ga kijken!‘”

Aan de ene kant willen ze natuurlijk met elkaar concurreren, maar aan de andere kant moet je juist die concurrentie niet aangaan en je eigen markt opbouwen. Gevoelsmatig, hè, denk ik dan: gaan ze niet te veel in elkaars vaarwater zitten? Je moet iets unieks gaan zoeken.

Wat denkt Van Leur dat er met Tan gaat gebeuren? “Humberto is zó getalenteerd. Hij komt echt wel weer op zijn pootjes terecht.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen