Froger-zoon bij Tan gebombardeerd tot nieuw talent

René Froger deed vrijdagavond een Dries Roelvinkje in RTL Late Night. Hij kwam op de nationale televisie zijn zoon Danny pluggen als vermeend aanstormend talent. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het was Danny’s eerste grote televisie-optreden. Zijn vader legde uit dat zijn muzikale carrière een vlucht neemt. Hij keek trots toe hoe zijn zoon hem op het podium stond te imiteren. “Ja, het is heerlijk. Het is heerlijk om naar te kijken gewoon. Zalig, ja. Heerlijk, fantastisch.”

Danny Froger: “Het is gewoon voor beiden vertrouwd. Het zit in je en je wil ook niets anders doen dan dat. De liefde voor muziek is groter dan de gedachte wat andere mensen ervan zouden zien en de vooroordelen daarbij.

René Froger: “Hij is meegegaan op theatertours. Dan probeer je dingen voor te doen. Op een gegeven moment heb ik hem ook losgelaten en heb ik gezegd: ga het zelf voelen. Wij hebben eigenlijk nooit problemen samen ondervonden van vooroordelen van mensen of zo.

Danny Froger: “Het voordeel is dat je sneller op plekken komt waar je anders niet zou komen.”

Het grote verschil tussen vader en zoon is de tijd waarin ze opereren. Danny: “Als je de cijfers hoort die hij vroeger verkocht… Dat verkopen alle Nederlandstalige artiesten nu niet eens bij elkaar, denk ik.”

René: “Het waren tijden dat ik van platen gewoon 600.000 of 700.000 stuks verkocht. Ik heb nu denk ik zes miljoen platen verkocht in Nederland. Het is nu een heel andere wereld met streams enzo. Helaas wordt het niet meer gemaakt.”

Wat ik wel heel goed vind van hem – en tegenwoordig is alles op internet en op online en vloggen en toestand – is dat de hele muziekwereld is veranderd, en dat het voor hem nu moeilijker is dan voor mij.”

Foto: RTL Late Night

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen