Ego Peter R. de Vries krijgt klap: kijkcijfers blijven laag

Geplaatst op Fri 16 Mar 2018 om 9:00

Het ego van Peter R. de Vries krijgt op deze vrijdagochtend opnieuw een klap te verwerken. Voor de tweede week op rij blijkt er geen animo te zijn voor de nieuwe talkshow van de tv-journalist. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Raadkamer begon met een voor SBS 6 hoopvolle 548.000 kijkers (9 procent), zakte vorige week in tot 323.000 kijkers (6 procent) en trok gisterenavond 386.000 kijkers (7 procent). Daarmee haalt hij voor de tweede week op rij geen plek in de kijkcijfer top 25.

De Vries zal niet blij zijn met deze scores. Na de score van de eerste aflevering stond hij namelijk al met een lang gezicht voor de camera van RTL Boulevard. “Ik had toch stiekem gehoopt dat ze iets hoger waren“, zei hij toen.

Als de kijkcijfers op dit niveau blijven is het zo goed als uitgesloten dat SBS 6 verder gaat met dit programma. Aan de lead-in zal het in elk geval niet liggen: Gestalkt was met 552.000 kijkers (9 procent) de nummer vier om half negen.

Het lijkt erop dat De Vries het na deze serie gewoon weer moet doen met zijn tien minuten bij Jinek.

Foto: SBS
38 Reacties op “Ego Peter R. de Vries krijgt klap: kijkcijfers blijven laag”


 1. Meneer Kaktus

  Het enorme ego van Peterrr kan wel een stootje hebben (ben ik bang).

 2. Bijzonder

  Het is ook zo n oelewapper!

 3. Johan

  Ik zie toch gebeuren dat vanwege de goede band tussen John de Mol en Peter R, er toch gewoon een tweede seizoen komt. De huidige reeks is niet meer te redden, maar waarschijnlijk gaan ze na afloop rond de tafel en het format hier en daar veranderen.

  Goede presentator die het programma trekt, Peter erbij als vaste sidekick en meer spanning creëren aan tafel. De uitzending van gisteren was trouwens inhoudelijk al wat beter dan de week ervoor.

 4. Tim20 MJ

  Het programma-idee is niet onaardig, had hier eigenlijk qua succes meer van verwacht. Toch hebben ze ook bij SBS onderschat hoe moe de kijker eventjes is van Peter R. Bij de talkshows of Boulevard kan je niet om ‘m heen als je daar naar kijkt, dan neem je ‘m er maar gewoon bij. Maar een eigen programma is weer wat anders. SBS kondigde het programma ook aan als de comeback van Peter R., terwijl hij iedere dag op tv is en bij RTL5 ook eigen programma’s had. Als Peter dit programma echt tot een succes wil maken, onthoudt hij zich van zijn overmatige tv-optredens. Schrijf een jaar lang een boek, hou de contacten met je vriend JdM warm en kom dan in het voorjaar van 2019 met een tweede seizoen van dit programma met, inderdaad, een andere presentator en jijzelf, Peter, als sidekick.

 5. Anja

  Peter de vries met zijn oude zure heksenkop is niet prettig om naar te kijken. Deze man moet van de tv want het is helemaal niks deze vervelende arrogante kwal met zijn nare stemgeluid.

 6. cathy

  Gisteren een gedeelte bekeken En vond wat ik zag toch interessant Dus volgende week zeker kijken .

 7. Papegaaitje leef je nog

  Tis gewoon een oersaai programma.

 8. anja

  ik zal mijn naam maar veranderen

 9. valerie

  De inhoud van dit programma is zeker interessant echter niet voor SBS6 kijkers maar eerder als NPO programma. Bij de NPO zullen overigens niet meer kijkers op een dergelijk programma afstemmen. Voor presentatie is Peter totaal niet geschikt, laat hem enkel over inhoudelijke zaken praten zonder hierbij zijn eigen mening te verkondigen, Peter heeft namelijk een te grote irritatiefactor.

 10. kitty

  Andere programma ‘s met gelijke slechte cijfers werden na 2 weken van de buis gehaald..Waarom Peter niet ?? Vriendjes politiek ??

 11. Mark2

  Toch meer kijkers dan vorige week, de daling dus stopgezet. Geen goede kijkcijfers. Overigens vond ik het wel eenninrerssant programma, maar wellicht is het verkeerd geprogrammeerd

 12. Peter

  Idee is top. Zou op NPO2 niet misstaan, op CNN doen ze zoiets ook, over allerlei zaken, maar het SBS publiek, dat van kamperen, frituren, ruzie schoppen, kijken bij rampen, buren pesten, oranje zeilen, leedvermaak en Eddy ‘Stegeman’ Meijer houdt trekt dit niet. Te moeilijk. Snappen ze niet. Dus stoppen!

 13. Martijn M

  Dit had toch beter gestaan op de zondag?

 14. steve B

  op tv ist een hele kerel,
  heeft overal een mening over,
  maar kom je m ergens in een steegje tegen…kijkt ie schichtig om zich heen,
  hij schi.t bagger,
  ZO BANG ALS EEN WEZEL,
  deze ezel,

 15. Kees

  Peter is veel te overheersend, het wijsneusje van de klas,mensen zijn Peter-moe.Hij moet inderdaad eens een jaar van de televisie.Verschrikkelijk zoals die man overal opduikt.Je mag nog blij zijn dat hij niet in de Luizenmoeder zit als remedial teacher.

 16. narcistische paardenlul

  Stoppen met dat vriendje van pedo Officieren van justitie.

 17. martien salden

  Zo’n programma uitzenden op een zender waarvan het IQ van de vaste kijker gelijk is aan de dikte van een stoeptegel is toch echt paarlen voor de zwijnen gooien.

 18. Annoniemus

  SBS6 dacht “met Peter gaat het beter” niet dus .

 19. Jeffrey

  Inderdaad, Peter is groot geworden door hijgerig hand en spandiensten te doen voor topcriminelen en het kleine gespuis juist aan te pakken om de aandacht af te leiden. Peter zelf heeft weinig talent is idd niets meer dan het irritante jochie uit de klas, die alles beter weet. Zijn ego is buiten alle proporties op dit moment.

 20. John Ewbank

  Weer eens een avondje zitten rukmarathonnen op de witte sofa van De Heuck. Voor het eerst van elkaars sappen geproefd. Goddelijk.

  Helaas Petertje dus moeten missen.

 21. Ron

  Mmm, nou toch meer kijkers dan vorige week en niet geheel onbelangrijk in deze, het marktaandeel wat ook stijgt. Ik vond de uitzending beter in elkaar zitten. Geen poll uitslagen van Maurice de Hond en een boeiend gesprek over het kleine meisje Insiya en de moeder van Nicky Verstappen. Het was allemaal wat toegankelijker voor de kijker en beter te volgen. Verder deed Peter R. de Vries iets beter als presentator nu. Dat is ook een kwestie van erin groeien. Hij is dat voor zijn vorige programma’s nooit echt geweest natuurlijk. Alleen maar standup-upjes en ENG programma’s is natuurlijk even wat anders dan een live talkshow.

 22. Peter R de Fries

  Het programma is niet eens zo slecht volgens mij.
  Maar Peter snapt niet dat mensen hem gewoon zat zijn, hij zit werkelijk overal.
  Plaat voor zijn hoofd.

 23. janwo

  Heel nederland is klaar met PR de V,zit z’n zakken te vullen bij alle programma’s met onzinnige betweter verhalen.

 24. Joop55

  Deze man verdiend beter. bij de NPO ook al verschillende programma’s gedaan, is te moeilijk voor de doelgroep van SBS (oftewel: Talpa)

 25. Dorus

  De beste uitzending tot nu toe. Ook anderen kregen nu het woord. Zit duidelijk verbetering in.

 26. echtwaar

  Tja Petel L de Vlies, daar ga je nou met je grote mong die het altijd beter weet.

 27. Rien E

  De Moody Blues zongen het al in the sixties : GO NOW

 28. Ehsg

  Wat ik gek vind is dat peter nog geen eigen tvzender heeft waar hij24 uur per dag te zien is

  Want stel je eens voor dat er een dag voorbij gaat dat je peter niet ergens kan zien
  De horror

  Wat een vreselijke ego heeft deze narcist zeg
  Overal maar betaald zitten met zijn dwarse mening

  Eng eng aandachtsziek mannetje 😴

 29. Mark

  De Raadkamer gezien gisteren, goede tv! Met de moeder van Nicky Verstappen. Alleen past het programma niet zo goed bij de zender. Maar de vraag is: waar wel. Denk dat dit op RTL 4 ook niet gaat scoren. Is meer iets voor NPO 2 door de weeks rond 21:00 uur. Peter R. Moet weer Misdaadverslaggever doen, maar ik denk dat daar teveel tijd in gaat zitten. Al die undercover operaties gaat maanden werk in zitten.

 30. arno

  we hebben het eigenlijk allemaal wel gehad met peter air de vries
  met z”n meningen en z”n tenen kromende uitspraken
  lekker irritant aanwezig zijn voor .uurtje factuurtje
  ja peter je bent passe´ ofwel over de datum .
  het kan echt niet meer

 31. John de mol

  Alleen maar politie bashen want Peter weet het immers beter en kijk hem eens genieten als hij andere mensen afkapt. Liefst zelf aan het woord. Nederland is Peter moe. Vond hem vroeger sterker in zijn reportages/verborgen camera programma’s met de stem van wijlen arend langeberg.

 32. leo

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAH
  HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHA
  HAHAHAHAHAHAHAAHAH
  HAHAHAHA
  HAHAH

 33. Bart

  Twee weken op rij is er voetbal. Volgende week geen voetbal. Dan wordt het duidelijk of er intresse is voor peter zijn programma.

 34. Peter

  De kijkcijfers van Gestalkt zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Op zondag scoorde de eerste seizoenen stukken beter.

  Gijp en Derksen zeiden het al over De Vries in VI. Het is geen talkshowhost.

 35. M.B.

  SBS slaat wederom de plank mis. Blijkbaar weten ze nog steeds niet hun doelgroep. Achterlijk lui daar.

 36. drupsteen

  Ik begrijp iets niet. Hij wilde een eigen programma omdat hij met gastoptredens niet langer dan 10 minuten over een onderwerp kon praten. Nu heeft hij zijn eigen programma, breekt ie alsnog telkens het onderwerp af na 10 minuten. Wat hij nu eigenlijk?

 37. Queenie

  Walgelijk man!

 38. Shadow1100

  Ja, dat is P€€€€€€€€t€r………

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.